Ahojte dievčatá mám 11rokov a mám na vás pár otázok
Dnes som dostala prvú menštruáciu
1.Vložky alebo tampony?
2Mám si dať aj na noc vložku alebo tampon?
3. aká to bude bolesť?
4 aká bude prvá mensštruácia?
5. mám sa báť?
6 . aký je to pocit
Proísm pomoc
Prvá menštruácia
Pomocnica krásne vysvetluješ
Velmi pekne dakujem len som nepochopila a to by simi mohla vysvetliť 75 B, 75 A, 80 C neviem čo to znamená
No kondom asi viem čo je a to fakt 14ročné?
Občas nosím lambády ale to iba ked idem do kina na náštevu a tak
Ešte vždy mám ten výtok ale zatial menštruáciu nie len sa bojím že ju dostanem presne ked začne škola
Fúúú. Tak postupne. Nejako laitsky. ženské pohlavné orgány. Sú vnútorné a vonkajšie pohlavné ústroje. Vaječníky, vajíčkovody a maternica sú vo vnútri, maternica ústi do pošvy čapíkom. Vonku (na povrchu, že vidíš na pohľad) máš veľké a malé pysky ohanbia a dráždec. Myslím, že to tu netreba ešte úplne rozoberať(aj tak to poriadne neviem vysvetliť...:D), to sa všetko budete učiť, ja nie som učiteľka, ty všetko časom zistíš. Bublii ti tu už raz opísala ako funguje menštruácia, tam to je vysvetlené, ako niektoré tieto časti ktoré som popísala pri menštruácii fungujú.
Všetko sa to budeš učiť, čiže daj tomu čas. Aj tak neviem čo presne si odo mňa chcela...ecchh. :-)
No tak jasné, že budú, vyber si skôr, že čiernu a bielu. To ti na začiatok úplne stačí, pod svetlé tričká bielu, pod tmavšie čiernu. Ten new yorker odporúčam, aj ja mám odtiaľ, takú čiernu má v zadu také pásiky prekrížené(alebo na vrchu čipku taký pásik) a aj bielu, taká čipka je na vrchu taktiež, to je z tej istej edície, len iná farba...(nehovorím, že sú nejaké extra kvalitné, ale myslím, že na začiatok boohatoooo stačia a aj cena je myslím, že fajn)
Tak budeš cool, že ako prvá budeš mať športovú podprdu, akože už si veľká, vyspelejšia ako ostatné. No neviem, ako v tejto dobe majú dievčatá, ale čo ja pozerám, tak už podprdy nosia 10 ročné, aj keď nemajú tam čo dať, ale hlavne, že vzadu zapínajú a keď sa na telesnej prezliekajú tak asi sú za veľké slečny. Zistíš, či budeš jediná alebo nie, na telesnej. A veď kebyže aj áno, tak to ti môže byť jedno. Menštruáciu keď budeš mať prvá, tak to taktiež vypovedá o tvojej vyspelosti a povedz to iba kamarátke ktorej dôveruješ keď tak, ak nechceš aby to roztrúbila celej triede aj chalanom..To nemusí byť príjemné, keď niektorí o tom možno ani nepočuli, aj keď myslím, že dnešná generácia je už dosť popredu. :-) Aj keby si bola v obidvoch veciach prvá, tak je to vpohode, nerob si z toho veľkú hlavu, veď ako už žena s krámami môžeš mať aj športovú podprdu ako veľká Žena s veľkým Ž. :D
čo sa týka tej menštruácie, tak keď si dostala ak si dobre pamätám 31.7. tak keď ti pôjde pravidelne tak 28.8. by si mala dostať, môže prísť skôr, alebo aj meškať, ale odporúčam ti brať si so sebou keď hocikde ideš na dlhšie, napr vonku, do obchodu niekde nakupovať, aj do ruksaku vložku, aby si bola pripravená a istá. Čiže áno, je možné, že do začiatku školy ešte jednu dostaneš. Ale myslím, že ti prejde presne do začiatku, takže aspoň prvé dni školy môžeš byť v kľude, že by ti len tak prišli, ak ti príde presne 28... no uvidíš. :-) Hlavne buď v pohode.
No to vieš, myslím, že XS by ti mohlo byť, ale neviem aká si vysoká, koľko máš kg, akú máš veľkosť napríklad tričiek, ale XS je najmenšia konfekčná veľkosť, keď tak ešte XXS a sú aj XXXS, ale to je už extrém, ale možnože si až taká chudučká, ale ak áno, tak to ti žiadnu podprsenku netreba ešte. :D Tak či tak, nevidela som ťa, tak neviem posúdiť akú veľkosť potrebuješ.(šport.podpsenky sú v takom očíslovaní ako oblečenie, čiže XS,S,M,L...zväčša...zatiaľ čo normálne sú napr. 75 B, 75 A, 80 C...rozumieš dúfam..
Je pohodlná dosť, omnoho viac ako normálna, ale nič nie je nad to, keď máš voľné tričko a nič pod ním, proste pohodlie doma. :D
či to bude vyzerať divne...Teraz si 14 ročné deti kupujú kondóm, to vyzerá divne(teda dúfam, že vieš čo to je kondóm echh.) ...Ale veď športovú používajú baby aj v tvojom veku cca často na cvičenie, preto športová, ženy v nej chodia behať napr...:-) No myslím, že to môže vyzerať vpohodke. Alebo choď s mamkou, tá ti aj pomôže vo výbere a tak. :-)
Nemusíš určite keď si doma, hneď ako prídeš sa vyzleč a daj si voľné tričko na doma, bez podprdy pod ním, tiež keď spíš, keď proste si DOMA. Niektoré trička majú tiež vbudovanú podprsenku...proste také niečo lambádoidné....Tam ti netreba.Alebo proste trz keď ešte nemáš nejaké veľké, tak ju nemusíš nosiť všade, keď si doteraz sa vynašla bez nej(nosíš teraz vôbec lambády alebo tak?
:-)
pomocnica stačí mi to takto nepotrebujem profesionálne a tak ked budeš na pc tak poprosím
No a zajtra si idem pozreť tie športové
Len sa chcem ešte opýtať farebné pod bielym tričkom nebudu presvitať?
A čo ked budem jediná v triede ktorá bude mať športovú podprsenku a ešte aj menštruáciu?
Myslíš si že ešte jednu dostanem kým začne škola?
A hladať XS-S?
Nebude to vyzerať divne že taká mladá už si kupujem podprsenku(športovú)
Je pohodlná?
A v akých priležitostiach by som podla teba nemusle nosiť podprsenku?
Dakujem za tvoj čas
Alicka
Obrysy akože tej látky, lebo to sa ti zvykne zhuzvat a tam potom vidíš obrysy pod nohavicami...A nevyzerá to práve vábne...
Áno predaju hocikomu. ;-) no myslím,že športovú to máš v new yorkeri XS-S ti bude stačiť myslím,ale neviem keďže som ťa nevidela. Popozeraj tam,alebo si kúp normálnu, keď nájdeš nejakú,ktorá ti bude vyhovovať a neboj sa predajú ti ju. ;-) ale ja by som ešte trošku počkala a začala určite športovou, pohodlná a vyzerá pod tričkom ako normálna. ;-)
Tak ja ti to rozpisem keď tak neskôr, lebo teraz som na mobile a na PC sa mi to píše ľahšie...Ale nie som nejaký expert čiže tak. Možno bubliii to bude vedieť v nejakej skratke popísať, ale ja ti to napíšem keď budem na Pc keď tak.. ;-)
čoho obrysy?
Myslíš že športovú predajú aj mne?
No mám už trošku prsia ale budem i dôverovať a počkám
No a nechce sa ti rozpísať kam sa dostanem obidvoma otvormi dalej?
Hmm ahaa. Keď by si išla vnútri viac? No podľa toho ktorým otvorom...Máš to podrobnejšie na nete.
A myslim, že normálne, (volajú sa boxerky)a boxerky sú tiež pohodlné,ale niekedy sa vyšuchaju hore, pod riflami to nevyzerá vždy dobre a viac vidno obrysy aj keď sa zošuchaju, nie je to príjemný pocit...Ja som za normálne...Ale mať aj boxerky Po ruke nie je na škodu a sú dosť pohodlné....;-)
No tvojej prvej otázka nerozumiem...Máš dole 2 otvory keď ideš viac dozadu máš ritny otvor(:D ten názov...)...
A hmm. Všetko najlepšie. ;-)
Máš už prsia väčšie?
Myslím, že to je ešte skoro na takú poriadnu veď asi ešte ani prsia nejaké veľké nemáš, na tvojom mieste(teda neviem ako máš ty prsia)ale od začiatku by som ti odporučila športovú podprsenku, ta ma aj výplne, je aj pohodlnejšia a nie je to lambada...Po nejakom čase môžeš prejsť ak mamka bude súhlasiť aj na normálne podprsenky s kosticou. :)
Ale ver mi, niet nad pocit keď si po celom dni dáš podprsenku dole...VER MI...Úžasné.
Poradíš mi Bubii alebo pomocnica prosím
Inak myslíš si že 11no už 12rokov je správny vek na začatie nosiť normálnu podrpsenku?Alebo nie?
Inak nohavičky sú lepšie tie klasické alebo tie akokeby kratasové?