Prvá menštruácia

Alicka457

Okej dakujem za radu už je to lepšie o dosť
A tak vted možno dostanem menštruáciu zasa aj možno o 2-3týždne či to je velmi málo?
Mám ešte dve otázky
V drogerii mi predaju vložky ?
A čo sú to stahovacie nohavičky?Načo sú dobré?

Bubliii

Možno si trochu zaparená. Celý deň s vložkou a toto teplo do toho, nečudovala by som sa. Malo by to odísť samé, určite pomôže sprcha a umyť sa tam dole.. a potom nedávaj si hneď nohavičky, vyutieraj sa do sucha toaleťákom a kludne pobudni v kupeľni aj 5-10minút, aby pokožka dýchala :)

pomocnica

To sa niekedy trošičku môže stať, aj keď nemáš menštruáciu, myslím, že to nie je nič hrozné, ale neviem presne z čoho to je...možno Bubliii? :-)

Alicka457

No už teraz to je lepšie
Teraz otazky nemám ale ked budem amť tak sem napíšem
Ale teraz ma trokšu štípe ked cikám s čoho to je?

pomocnica

Presne ako hovorí Bubliii. :-*
Áno, je možné, že zajtra ju mať už nebudeš, ale nemusí to tak byť...Ale je to možné dosť. :-)
No Bubiii myslím, že nám to pekne ide. :D ;-)

Kľudne dávaj otázky, ak máš nejaké nejasnosti.

Bubliii

Zistíš to tak, že krvácanie bude slabnúť až zmizne úplne. ked pôjdeš na WC a utrieš proste nebude na papieri žiadna krv ani špinenie. nemalo by ťa bolieť nič, môžeš robiť opäť všetko, čo chceš, aj plávať :)

Alicka457

No už bolesti nemám len ma strašne bolia iba prsia
A dnes som musela cez noc iba 2krát meniť vložku
Dakujem za rady
a je možné že už zajtra mi vôbec nebude tiec krv?
A ako zistm že mám koniec menštruácie?
A po skončení mi ešte niečo bude vytekať alebo bolieť?

pomocnica

Neumiera...
No a jedna baba mi hovorila čo ide trz do 8, že mali, že im hovorili čo a ako, prišla taká pani, mali to namiesto bioly či čo? Že chalani nič také nemali, mali takú prednášku iba jednu baby, dali im na konci ,,darčeky,, kde bola taká malá príručka(v nej všetko potrebné info), kalendárik, vlozky, no tampóny tam nemali...Pri prezentácií sa aj všetko vysvetlí. :-) ty už budeš vedieť.
Áno vtedy sa ti už skončí a plávať môžeš vpohode.
Čo tam ešte bolo? Hmm. Chalanom nič nehovor a keď sa na to necítis tak ani babám nemusíš, je možné že budeš prvá,ale keď máš nejakú kamarátku ktorej doverujes tak jej to povedz...A väčšinou baby ktoré už majú majú širšie boky, keď máš niekoho v triede vyslovene vyspeleho,njekau takú kamarátku tak je možné že už má tiež. ;-)
Tá baba mi tiež spomínala,že chalani sa teraz dozvedajú že už všetky dievčatá v ročníku majú krámy, čiže pre vašich ešte príliš skoro,niektorí o Tom možno ani nepoculi nič...Čiže im nič. No a, že sú niektorí aj zlatí sa tešila, lebo niektorí keď vedia kedy má ona,tak sú milší, ohľaduplní, už vnímajú to lepšie, tvoji spolužiaci sú ešte priveľké deti, ešte nebudú chápať a oznamovať im to určite nemusíš.:D vtipné:kedy máš? Vieš aby som vedel kedy mám byť dobrý.

Alicka457

Akože pred prázdninami to u nás nikto neriešil ani spolužiačky
A bojím sa že budem prvá
že sa mi budú smiať
A pred chalanmi to už ani nehovorím
Toto má ako potom zvládnuť
A dalšia vec 6teho idem na dovolenku a ked mi už skončí menštruácia tak sa môžem normálne kúpať?