Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prvá menštruácia

Alicka457

No teraz som si dala vložku dosť vela krvy mi tečie
a má otázky
Budem velmi krvácať?
Kolkod ní mi to bude trvať?
Načo potrebujem kalendár?
Je dôležité sa tam dole často umývať?
A je normálne že ma bolia prsia?
Ako to povedať mame?

PS:Dala som si biele gatky ako to s tade dostanem

pomocnica

Tak keď si ju už dostala tak asi vieš aké to je, vždy je to trošku iné a aj pocity sú individuálne, ale bolí ťa podbruško...Veď uvidíš, neboj sa...má to každá žena na svete a tých je veľa...:-)

Takže. Vložky. Tampóny sa do takéhoto veku vôbec neodporúčajú a celkovo aj pre hygienu a takto sú vložky lepšie. Meň ich tak často ako treba.
Áno, samozrejme si daj vložku aj na noc(hrubšiu ako cez deň kľudne, aby si mala istotu). :-)
Zaujímavá bolesť...ale je tu možnosť, že ťa to ani veľmi nebude bolieť, alebo iba jeden dník a potom už to bude OK. ;-)
Prvá menštruácia môže byť buď silnejšia ako ostatné, slabšia, alebo rovnaká...Uvidíš. ;-)
Vôbec sa báť nemusíš, ale radšej keď pôjdeš niekam vonku tak si zober dlhšie nohavice, aby si sa cítila istejšie, alebo pod sukňu ešte kraťasky čierne. Áno, daj si čierne gaťky, tam aj keby trošku vytieklo krvi, tak to nevidno ako na bielych(a tie aj ťažšie vyperieš)
Pocit to je jasné, že nie nejaký vábny, ale nie je to nejaká neskutočná bolesť na zomretie, keby ťa veľmi bolelo bruško, tak si ho trochu zohrej, alebo si ľahni na brucho, po čase to bude miernejšie..nejako sa zamestnaj, aby si na to nemyslela stále...;-)
Pi veľa vody a na doplnenie červených krviniek si daj napr.ríbezľový džús.
Je tiež možné, že budeš mať besné chute, ale to je vpohode, daj si na čo máš chuť, ale nepreháňaj s ničím. ;-)
Ešte nejaké otázky?
Hlavne sa neboj o pár dní máš zasa bezkramovú pohodu. :D
Kľud, nie je sa čoho báť.
PS:častejšie sa tam dole umývaj. Pekný dník. A urob si kalendárik, to sa ti bude hodiť. ;-)
Paaa.