Prvá menštruácia

Alicka457

A môžem dalšiu dostať aj o 2mesiace či to je velmi vela?
Takže ten kalendárik si začnem robiť
A čo sa týka toho že sa to upravuje tak neviem o 12tej to sú 4hodiny som si musela meniť 3krát vložku
takže hrudky su ok?
A prsia mi budú do kedy rásť?
Ešte čo môžem očakávať
A ešte orgíny rozmnožovania atd sme nebrali tak to by ma zaujímalo ak by si mala čas vysvetlit mi to
A pri vačšej zátaži to nevadí?
A keby náhodou že sa opýta sestrička (7rokov) tak ako to vysvetliť
Dnes som zasa sama doma cez noc jaj zasa ako to zvládnem

Bubliii

Bubliii, tak vidíš, už ju máš dva dni a začína sa to upravovať. možno bude trvať ešte 3-4 dni. bude sa to postupne zoslabovať. hrudky sú OK, lebo z teba nevychádza len krv, ale aj sliznica maternice /neviem, čo ste už brali v škole, to je orgán, kde raz budeš nosiť bábo. je prepojená s pošvou a stadiaľ ti vyteká tá krv/. Neboj sa, už bude len lepšie. Ale prsia ťa môžu bolieť aj preto, lebo ti ešte budú rásť. A ten kalendárik sa robí tak, že označíš si deň, kedy si to dostala - cca 2 dni dozadu, takže 31.7? A od tohto dňa si prirátaš 28 dní, takže najbližší menzes by si mala dostať 28.8. A k tomu dátumu si daj bodku, alebo si ho zakrúžkuj, alebo označ ako chceš. Budeš vedieť, že sa ti blíži menštruácia a môžeš si dať intímku pár dní vopred. Ale ke´dže bude iba tvoja druhá, kludne môže aj meškať alebo prísť skôr ale žiaľ to ti my dve nevieme povedať, kedy presne príde.

Alicka457

Iba cez menštruáciu ma budú bolieť prsia?
Teraz som sa musela umyť
A niekedy mám na vložke také ako keby mimo hrudky je to možné?
a so sestrou to bolo
Tak že ja som si menila vložku a ona vošla tak asi videla čo robím a ja som jej povedala že má ísť preč že hned prídem a potom sa nepýtala
No len mamina chodí na nočné tak som so sestrou sama aj dnes
No ešte pár otázkok
Kolko mi bude trvať tá menštruácia?
A čo s tým kalendárikom a bodkami ako to mám urobiť?

pomocnica

Aha, prepáč. ;-) Tak máš ju silnú, tak je potrebné meniť tak často ako treba.
No, pri menštruácii sú tie bolesti zvyčajné a zvlášť pri prvej(nehovorím, že pri ostatných už nie sú)...
Aha, no tak a ako zareagovala?
To som rada, áno, tie ťa budú bolieť ešte bohužiaľ, ale to sú hormóny... :-)

Alicka457

Ale ja som za 4hodiny vymenila 3vložky
Teraz konečne je dobre len ma bolí bruško a aj trochu pod
Ja som si na záchode zavrela dvere len ona mi tam vbehla lebo niečo súrne
Teraz už štpkanie prestalo len ma dosť bolia prsia ale ináč celkom okej

pomocnica

Takže. Nie je to zlé, je celkom normálne,že za 4 hodiny máš na vlozke krv.
Tak myslím, že v siedmich rokoch by si ju nemusela strašiť,aj tak to veľmi nepochopí a som zvedavá ako jej to chceš vysvetliť, keď aj tebe to ešte nie je až tak jasne. ;D keď bude mať ona,tak vtedy bohato stačí keď jej to vysvetlis,alebo keď bude mať aspoň cez 10, nech sa netrápi,lebo potom sa môže stať,že ju bude bolieť bruško a už sa zľakne že má menštruáciu aj keď to tak vôbec nebude... Btw prečo si na záchod nezatvaras dvere?
Myslím že tie bolesti a tak sú ok, ak je to stipkanie iba slabé tak okey. ;-)
A áno,máš je vcelku silnú,ale aj ja som mala takú prvú podobne ako to opisujes...:-) vpohodicke.

Alicka457

Ahojte dnešná noc bola zasa zlá dala som si vložku na noc a sestra išla spať skorej ja som sa umyla a okolo 11tej som si dala novú vložku ale asi o 3niečo som sa zobudila idem na wc a zasa som mala celú vložku krvavú Je to ok?
Ja som to ešte nemala za to sa mi to zdá že te je zlé
Potom som zaspala a už iba o 7mej som si vymenila alen ma vydela sestrička tak zatial som jej nič nehovorila
Ale mám jej to povedať alebo nie?
Teraz som sa umyla utrela sa uterákom a teraz cítim také mierne štipkanie a zasa bolesť a cistlivosť prs aj bradaviek(myslím že sa to tak volá)
Tak neviem čo s tohot je ok a čo by ste mi mohli napísať
Ale dakujem že mi takto pomáhate vážim si to

pomocnica

Bubliii-samozrejme každý inak. ;-)
A jasne píš hocičo by si potrebovala moja, sme tu pre teba rady ti pomôžeme. ;-) hlavne sa nebojkaj.

Pekné sny. :-)

Bubliii

Jasne, že môžeš :) aj mňa to čaká za pár dní :D Držím palce v noci.
Naturella ja zas moc nemusím, podľa mňa sú príliš parfumované. Citlivá detská sliznica to nemusí znášať dobre. Ja mám z Lidla, z Tesca - kde kúpim.. always má na mňa príliš igelitový obal, ale používala som od nich nočné.. v pohode sú aj Jessa z DM-ky alebo z CBA Alina.. už som písala, že použivam tie najlacnejšie, kvalitou sú na to 1 použitie postačujúce, ale sem-tam dostanem kupony do drogerky, tak som vyskúšala mnoho značiek.. Libresse sú tiež v pohode.. to si už potom sama poskúšaš, čo ti vyhovuje :)