vybíja si na mne svoje komplexy- ponižuje ma

Príspevok v téme: vybíja si na mne svoje komplexy- ponižuje ma
ponizovanedievca

Nemyslela som si, že sa to niekedy stane aj mne, nakoľko sme spolu veľmi dlho, tri roky, a snúbenec ma začal zvenažovať, ponižovať, (keď sme osamote),pritom som vyštudovaná Judr. a plus si idem robiť dalšiu vysokú školu, on má tiež VŠ, ale inú.On je Mgr.
Ale tituly asi nie sú podstatné.

No ponižuje ma, začalo sa to pred rokom.Vždy som bola zástancom toho,že partneri sa nemajú ponižovať, žiaľ, dospela som do takej fázy, že nepomáha určiť si hranice,bez úspechu. Snaha bola, pacient umrel. Nazval ma aj pič...a kur....ou parkrát, ale aj inými vulgárnymi podstatnými menami.
Dnes napríklad za to, že som mala poprehadzované veci v kufri, ktorý balím na dovolenku, a že som to tam chaoticky upratovala, mi povedal, že nie som istotne zdravá, že robím nenormálne veci. Že sa mu javí, že nemám svoj vek, tj. 27 rokov, ale že ani päť.Vidí, že mi to ubližuje ako sa správa, no mastí si asi svoje ego, alebo lieči nejaké zvláštne komplexy osobnosti. Ja som mu na to povedala, s úsmevom, že však to hádam nie je až takí hrozné a že sú aj iné horšie prípady, ako ja, neporiadkumilovnejšie.
Na to mi povedal, veľmi seriózne, že to jedine nejaký retard v sanatóriu by bol horší ako ja a odišiel.
Nechápem, či si neuvedomuje význam svojich slov?
Okrem toho, je strašne tvrdohlavý, nedá si v ničom povedať, vždy si spraví podľa seba.Bezohľadne.
Čo je to za chlapa?a keď sme si spolu začínali bol medový. Poradte už prosím, ako vzniknutú situáciu riešiť?

Marunka

Ponizovanedievca, bohužiaľ, problém je na jeho strane, nie na tvojej. Ak má niekto potrebu ponižovať pre nič za nič, ide u neho o niečo nespracované. Vôbec nejde o toho druhého človeka...v tomto prípade o teba. Toto bude robiť každej žene, ktorú bude môcť použiť ako hromozvod na svoj komplex. Cíti, že si to k tebe môže dovoliť, preto "využíva" túto možnosť...Je na tebe dokedy to budeš znášať. Nikto so zdravým sebavedomím nedovolí druhému, aby mu takto ubližoval ;)

ponizovanedievca

Včera mi povedal to isté, že som jebnutá na hlavu počas hádky, neváži si ma, pritom tak lpím na tom, aby si ma vážll, ale toto je ťažké uňho vzbudiť, minule zas povedal, že som horšia ako malé retardované decko :(:(:(

tor

Vzniknutu situaciu treba riesit RADIKALNYM ROZCHODOM, cim skor, tym lepsie. Ktory chlap ma tendenciu ponizovat zeny, ten nikdy ziadnu nenajde, lebo aj ked najde, normalna od neho ujde a len nenormalna v takom vztahu zotrva. Cim skor sa s nim rozid, lebo ti znici telo, aj psychiku, klesne ti pri nom sebavedomie na bod mrazu a ver, ze lepsie ti bude samej sko starej dievke, pripadne slobodnej matke (ak si tehotna) ako by ti bolo s takym. A ver, ze ovela bolestivejsie by pre teba bolo, keby ta v buducnosti ponizoval pred detmi, jak je to teraz, kym este deti nemate.

a_dr1a

Ja sa zas pravnikov musim zastat. Mam medzi nimi vela kamaratov znamych a aj blizsie vztahy. Su to super ludia, maju velky zmysel pre humor a su aj rodinne zalozeni. Poznam par muzov JUDr. ktori lepsie ovladaju domacnost a domace prace (varenie upratovanie pranie nakupovanie ai), nez mnohe zeny. Jasne, ze inak myslia. Keby ste im kecali o problemoch, nie su to typy psychologov a "kamosiek" ze si vas len vypocuju pochopia, prejavia empatiu. Su skor konstruktivni, logicky zamerani a hladaju ako problemy riesit a vyriesit. Jedine minus vidim v tom, ze maju radi alkohol :D ale zas vsetko zalezi od konkretneho cloveka. Poznam medzi nimi aj par abstinentov)

blankyt

Pavel Y aj ja som mudra a nie som učiteľ.
Tvoja reakcia bola divná.Vychovat deti sa dá aj bez učiteľa.Každy sme v takomto prípade ako učiteľ.
Už ju nechajte Važení všetci, už mala vyjadrenia.Tak si to už vyrieši.

Ja mam takýto pocit s pravnikov.Majú v sebe niečo že naozaj ako byboli mudrejší-možno to tak ani nemyslia,
aj ked sa snažia ako empatia a vyriešiť v prospech-ako si im to jednanie ten prístup nejde-majú tie pravidlá.
Ale v bežnom živote-ako funguju dlhodobe neviem.
Z ich postoju mi nechápavo stojí rozum a oči.Ale nemusí to byť prípad tejto dievčiny, je ešte mlada, nezaťažená veľmi.

Adden

Ako vieme, ze si si temu iba vymyslela? Lebo vsetky tvoje vymyslene temy maju spolocne toto:

"Neviem sa s tým zmieriť, a do riti ho posielať nechcem."

Co je v preklade: "existuje iba jedno riesenie, ktore ale odmietam, poradte mi". Nechapem, preco sa radsej nejdes liecit na psychiatriu namiesto vymyslania.

Moireal

BJ,musim ti dat zapravdu. Mala som rovnake skusenosti s chlapmi-pravnikmi. Spoluziak poslal k vode dlhorocnu priatelku a povedal,ze on skratka chce dlhonohu blondynku. Diagnoza.

BJ_2

Aha, este aby som nezabudol pridat dalsi priklad, ktory sa tu stal nedavno z toho ma tiez skoro porazilo
www.zdravie.sk

a prispevok od Tetazlesa 22.06.2017 22:48:57 hovori za vsetko:
"No už sa nečudujem že sú u nás takí nanič psychológovia keď takýto ľudia skončia psychológiu. A tí by mali radiť svojim klientom. Preboha, čo by si ty poradila nejakej mladej žene, ktorá by sa ťa prišla spýtať ako má správne komunikovať so svojím partnerom, ako má riešiť problémy atď. Ty si ešte neprišla na to, že muži a ženy sú rozdielne pohlavia? Že muži neznášajú debaty donekonečna o ničom? Že keď si začala rozhovor s otázkou :prečo si nezavolal, keď sme sa dohodli, že to bol skutočne útok? Že si vyčítala? Mamma mia, ženská spamätaj sa a rob so sebou niečo"