Ahojte, prosím Vás, aké probiotiká sú najlepšie. Viem, že tie, ktoré majú najviac živých baktérií, ale ja by som chcela konkrétne vedieť ktoré sú to,aby som zbytočne nevyhadzovala kopu peňazí za drahé neúčinné druhy. Skúsila som už všeliaké: Biopron, Super Dophillus, Acidophilus, Nutrilion B. Ja to beriem preventívne na zdravú mikroflíru, imunitu, proti kandide. A ešte by som sa chcela spýtať, nepoznáte nejaké v práškovej forme?
Probiotiká
Vieš čo? Mne sa ti pekne osvedčil teraz rehydratačný roztok. Kúpila som ho spoločne z biopron forte. Priateľa chytila silná hnačka - zákon schválnosti po ruke ani banány ani horká čokoláda. Tak sme ho teda osvedčili a v pohode :) Ja som si musela kúpiť Biopron forte kvôli tomu, že som mala trošku problémy s trávením, jednoducho som sa necítila dobre a tým, že nie som na Slovensku a študujem v Brne, tak mávam bryndzu len doma a to len možno raz za 2 mesiace. Nechodím príliš často domov.
Ahoj, tak ja momentálne používam Biopron 9 Premium. Beriem ho ako prevenciu na trávenie. Chcem byť v pohode, keď mám skúšky a nie mať ešte do toho nejaké tráviace problémy :) Otec berie tekvicové tabletky na močové cesty. Sú to taktiež probiotiká a je s nimi spokojný :) Tým pádom sme celá rodina spokojná :) Moja mamina zasa skúša Ultra laktobavily, taktiež na trávenie. Keďže nechcem stále opakovať po mamine, tak ona povedala, že skúsi tento typ a ja som sa rozhodla pre ten druhý. Zatiaľ sme však obe veľmi spokojné a vrelo to odporúčame známym :)
ja užívam www.monsea.sk každý druhý deň baktérie v tomto prípraku sú ľudského pôvodu.
Arabinogalaktan je sucha stava/miazga zo smrekova opadaveho?larix deciduosa/larch
Ja ju kupujem pomerne lacne zo swansonvitamins.com
Ale maju vysoke postovne na Slovensko , teda ak tam objednavas, treba objednat dostatok doplnkov, aby sa to vyplatilo aj pri vysokom postovnom.
Inulin a ine vlakniny dostanes aj na Slovensku z firmy Vemica napriklad, kde maju inulin, psylium, a ovsennu vlakninu
Osobne odporucam brat na dospelu vahu 15 gramov mikrovklaknin s 3/4 litra vody, na ine vahy to treba prepocitat podla vah, kde dospela vaha je asi 70 kg.
RNG Prosim Ta ten Lacto 7 obsahuje aj inulin. Inulinu jedna tableta obsahuje 300mg. Chcem sa opytat, davam malej inulin v tablete, a ta jedna tableta ma 1150mg. Myslite, ze je to postacujuce mnozstvo na den? 1450mg inulinu k tym probiotikam? A prosim Vas co obsahuje arabinogalaktan? DAKUJEM
Oba su dobre, aj ked znacna cast z nich sa znici v zaludku kyselinami, predsa sa do criev nieco dostane. Ale to nieco treba rozmnozovat mnohotisickrat, a na to treba brat mikrovlakniny, snad najvhodnejsie pre male deti je arabinogalaktan a inulin. Alebo aspon krm dieta s hodne nesladenym jablcnym pretlakom,kazdodenne, ten obsahuje pektiny
RNG, Ivka1 Chcem Vas poprosit ktore z tychto dvoch probiotik by ste mi odporucili kupit, ktore su lepsie pre 3rocne dieta, ktore bralo 3tyzdne ATB a byva castejsie chore?
Tabletu mi neprehltne jedine rozhryzne.
Dophilus infants plus
www.monsea.sk
alebo LActo 7 obsahuje
Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus Tablety Od 3 rokov Obsahuje prebiotiká – inulín uchovavanie: Sucho, izbová teplota
DAKUJEM VELMI PEKNE ZA RADU
Nutrolin-B su aj kvapky
JEDNOZNAČNE ODPORUCAM LACTOBACILY 5 od SWISS..vyskusala som uz vsetko mozne, ale najviac mi zabrali tieto..ide o to, ze cloveku aby nieco prirodne naozaj zabralo a ucinok bol dlhodoby, musi sa to uzivat dlhsie..a poviem vam, ze mne sa to oplatilo..mala som stale vaginalne zapaly, sex bol palivy a o nicom..stale som sa vyhovarala pred partnerom..aj cholesterol som mala zvyseny a chronicke zapaly mocovych ciest..imunita isla dole vodou..a odkedy pouzivam lactobacily 5 nemam ziadne problemy..a poviem vam zeny, ze sex je skvely,pretoze ma konecne nic nepali a nemam infekcie..vyse roka a pol som nemala ziaden zapal mocovych ciest a cela imunita sa mi zlepsila..vrelo odporúcam..ak ste sa nasli v niektorych problemoch tak jednoznacne by ste ich mali skusit!!ale podotykam dlhsie uzivat..
Ahojky, reagujem na tie probiotika. Mna casto kandida a rozne mykoticke infekcie trapia, kedze som sa nechcela dopovat zakazdym antibiotikami, zacala som s probiotikami, a zatial najucinejsie sa mi ukazali jednoznacne dophillus. Beriem ich az ked mam infekciu, bo je to dost financne narocna zalezitost, a do par dni je po problemoch. Najhorsie boli nutrilionB u mna. Majte sa pekne.