Ahojte, prosím Vás, aké probiotiká sú najlepšie. Viem, že tie, ktoré majú najviac živých baktérií, ale ja by som chcela konkrétne vedieť ktoré sú to,aby som zbytočne nevyhadzovala kopu peňazí za drahé neúčinné druhy. Skúsila som už všeliaké: Biopron, Super Dophillus, Acidophilus, Nutrilion B. Ja to beriem preventívne na zdravú mikroflíru, imunitu, proti kandide. A ešte by som sa chcela spýtať, nepoznáte nejaké v práškovej forme?
Probiotiká
Len starsie, nestabilizovane produkty stracaju prudko ucinnost bez chladenia.
Novsia technologia vyroby nevyzaduje chladenie.
Uvažujem nad tým, že probiotiká musia byť skladované v chladničke a väčšina lekární a takisto aj obchod s doplnkami- doplnky.com propagovaný RNG ich skladuje na poličke, kde teplota určite presahuje 20°St. Probiotiká tak prakticky strácajú svoju účinnosť. Ešte sa nad tým nikto nezamyslel??
Momentálne beriem probio-fix a som veľmi spokojná ( a rozumná cena).
Swiss Lactobacily 5
Mnou spomínané probiotikum obsahuje
5 miliard užitočných baktérií na jednu
tobolku.Tobolky sú potiahnuté ochranným
obalom a účinkovať začínajú až v hrubom
čreve.
Obsahuje aktívne, živé probiotické baktérie šiestich druhov: Lactobacillus acidophilus, bulgaricus, plantarum, rhamnosus, Bifidobacterium longum a lactis.
Dobre probiotika maju tobolku urobenu z materialu, co sa rozpusti az v crevach
Psylium sa prakticky neabsorbuje. Je to len vyborna "metla", co vymetie creva. Vycisti a vyhodi velku vacsinu bakterii. Tak maju probiotika vycistene "pole posobenia.
Spravne poradie je najprv psylium a potom po 2 hodinach probiotika napr s jablkom-to im da material na rychle rozrastenie(kolonizaciu criev).
V ivkou1 spomenutom probiotiku je 3 miliardy organizmov na jednu tobolku
Ivka1, písala si:
Mnohé kmene použité v jogurtoch nedokážu kolonizovať črevo, pretože sa nedostanú do čriev v dostatočnom množstve.Usudzujem, že podobná situácia nastáva aj pri prehltnutí tobolky probiotika. Preto ma napadá, ak ju zapijem psyllium, dostáva sa neporušená do hrubého čreva, kde má možnosť správne sa rozložiť. Je to reálne? Kde má vlastne probiotikum účinkovať. V žalúdku, či v čreve?
viem, ale ak by som predsa len chcela, tak neviem či psyllium umožní probiotiku sa správne rozložiť, resp. vstrebať v tráviacom trakte, resp. hrubom čreve, o to mi ide