Probiotiká

Príspevok v téme: Probiotiká
m.

Ahojte, prosím Vás, aké probiotiká sú najlepšie. Viem, že tie, ktoré majú najviac živých baktérií, ale ja by som chcela konkrétne vedieť ktoré sú to,aby som zbytočne nevyhadzovala kopu peňazí za drahé neúčinné druhy. Skúsila som už všeliaké: Biopron, Super Dophillus, Acidophilus, Nutrilion B. Ja to beriem preventívne na zdravú mikroflíru, imunitu, proti kandide. A ešte by som sa chcela spýtať, nepoznáte nejaké v práškovej forme?

9titinka5

ja som spokojna s flora essentials plus od sunday natural, mam alergiu na laktozu a tieto su aj bez lepku aj bez laktozy, 23 kultur maju

andrejs97

Ahoj všetci!

Chcel by som sa podeliť o svoje myšlienky na tému "Probiotiká" a zároveň vás upozorniť na zaujímavý článok, ktorý som nedávno našiel na webe: fitdoplnky.sk

Probiotiká sú živé mikroorganizmy, ktoré majú priaznivé účinky na naše zdravie, keď sú konzumované vo vhodných množstvách. Hoci sa to môže zdať prekvapujúce, naše telo obsahuje mnoho "dobrých" baktérií, ktoré nám pomáhajú tráviť potravu, vytvárať vitamíny a bojovať proti infekciám.

Jedným z hlavných benefitov probiotík je posilnenie imunitného systému. Probiotiká napomáhajú udržiavať rovnováhu mikroorganizmov v našom čreve, čo má vplyv na celkovú imunitu. Taktiež môžu zlepšovať trávenie a zmierňovať príznaky tráviacich ťažkostí, ako sú nadúvanie, zápcha alebo hnačka.

V článku, ktorý som zdieľal vyššie, sa dozviete viac o rôznych druhoch probiotík, ako aj o tom, ako ich správne zaradiť do svojej stravy. Či už ste zástancom užívania probiotických doplnkov alebo radšej siahnete po fermentovaných potravinách, ako sú jogurty, kyslá kapusta či kefír, je dôležité vedieť, ako ich konzumovať a aké množstvo je pre vás vhodné.

Určite si prečítajte tento článok a zdieľajte svoje skúsenosti s probiotikami. Ste ich pravidelným užívateľom alebo si myslíte, že nie sú potrebné pre vaše zdravie? Teším sa na vaše názory!

dobreuz666

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

BJ 2

Nazdar. Draslik nekupuj cez iherb. Draslik sa da jednoducho doplnit ako chlorid draselny. Stoji to tak okolo 4-6 eur za kg tusim. Kup si chlorid draselny vo farmaceuticky cistej kvalite, a zmiesaj ho 50:50 s kamennou solou z obchodu. Sol tymto polievky, omacky, vsetko. Mozes tymto doplnit kludne aj 3-5 gramov draslika denne. Pozor vsak KCL nieje cisty draslik, obsahuje len urcitu cast elementarlneho draslika. Neviem teraz najst kolko.
pubchem.ncbi.nlm.nih.gov
en.wikipedia.org
Nikdy nestupaj nad 8 gramov denne, draslik sa pouziva na usmrtenie, vo velkych mnozstvach ako 30 gramova davka, to sposobi zastavu srdca. Ale ked doplnas vela draslika, sol nieje az tak skodliva. Zisti si nieco o draslikovo-sodikovej pumpe, ak su v rovnovahe sodik neskodi, skodi len ked je ho stale prebytok. Ale rovnako skodi prebytok draslika a nedostatok sodika.

dobreuz666

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

ModraObloha

Probiotika su určite dobré také ktoré vydržia v žaludku a dostanu sa do čreva a tam sa postupne uvolnia.. môžete mat ake chcete probiotika ale ak sa tobolka rozpustí v žaludku tak do čriev sa dostane minimum.. väčšina v lekárniach su drahe a zbytočné... a ani nie take kvalitné.. na e-shopoch sa dajú nájsť slušné ale najlepšie maju asi zahraničné.. kupujte také kde je čo najviac bakterií a hlavne aby sa dokáli dostat do čriev. Dobre je užívať aj vlákninu či prebiotiká zároven s probiotikami.. či inulín.. psylium .. kludne aj jablko najlepšie je zmes.

Ešte by som rád dodal že kvasené potraviny ako kapusta alebo čalamáda, prípade aj rôzne mliečne výrobky su tiež velmi dobrým zdrojom probiotik.. kto má nech si dáva bryndzu namiesto probiotik a má vystarané.. ale kvalitnu zo salaša. V takýchto kvasených potravinách mate nielen probiotika a vlákninu ale tiež sa to lahko trávi a obsahuju rôzne ine prospešne veci.. (hlavne zelenina kvasená, mliečne môžu byť tažšie) existuje aj kvasená soja atď, už keď chcete obnoviť črevnu mikrofloru tak rozhodne je toto tiež velmi dobrý krok.

BJ 2

Dobre su tie Jarrow, alebo pro-15 od hyperbiotics. Tie maju aj postupne uvolnovanie. Urcite je lepsie kupovat tie, nez predrazene a nefunkcne probiotika v nasich obchodoch a lekarnach. Vacsinu veci kupujte cez iherb, ak mozete.

Jurombach

Mne sa výborne osvedčil domáci kvas - Tibi www.vnajlepsichrokoch.sk Žije z cukru a minerálov, množí sa po celý rok a je to aj dobré pitie na osvieženie.