Ahojte, prosím Vás, aké probiotiká sú najlepšie. Viem, že tie, ktoré majú najviac živých baktérií, ale ja by som chcela konkrétne vedieť ktoré sú to,aby som zbytočne nevyhadzovala kopu peňazí za drahé neúčinné druhy. Skúsila som už všeliaké: Biopron, Super Dophillus, Acidophilus, Nutrilion B. Ja to beriem preventívne na zdravú mikroflíru, imunitu, proti kandide. A ešte by som sa chcela spýtať, nepoznáte nejaké v práškovej forme?
Probiotiká
Upozornenie na nepouzivanie na ludi pod vek 18 rokov je len dosledok prilis prisnych autorit v niektorych statoch nahravajucim farmaceutickemu priemyslu. To iste plati na upozornenie pre tehotne a kojace matky.
Mas pravdu, jedna sa tu o potravinove doplnky, nie lieky s bocnymi ucinkami.
Ak beries nejaky doplnok, ktory telo nepotrebuje, jediny postih bude mat tvoja penazenka.
To je uzasna vyhoda doplnkov pred syntetickymi farmaceutikami.
Prosím je lactobacillus casei to isté ako lactobacillus bulgaricus,mám v tom chaos.Aké probiotiká je vhodné podávat 6ročnému dietatu neustále chorému /HDC,soplíky suchý kašel,má zníženú imunitu/?Díky
Tak tu sa mi nepáčia všetky tie varovania. Prečo ? Veď je to produkt na
prírodnej báze.
Probiotikum acidophilus s pektínom
Výživový doplnok
Rastlinné zloženie
100 kapsúl
Pre črevnú mikroflóru.
Baktérie acidophilus sú žiadúce a nájdeme ich napr. v jogurtoch. Sú probiotickými baktériami a vytvárajú priaznivé prostredie pre vstrebávanie živín, udržiavajú rovnováhu mikroflóry a celkovo priaznivo pôsobia na funkciu črevného systému.
Zloženie v 1 dávke (2 kapsule)
% ODD*
Vápnik (fosforečnan vápenatý)
142 mg 14 %
Zmes probiotických kultúr (L. acidophilus, L. brevis, L.salivarius, L. bulgaricus, L.bifidus)
282 mg
-
Pektín z citrusov
200 mg
-
Želatína, oxid kremičitý (E 551), stearan horečnatý (rastlinný pôvod).
*ODD odporúčená denná dávka
Dávkovanie: Dospelí 2 kapsule denne, najlepšie počas jedla.
Prípravok neobsahuje: droždie, pšenicu, lepok, cukor, chemické konzervačné látky, syntetické farbivá, zvýrazňovače chutnosti. Sodík menej ako 5 mg v jednej dávke.
Upozornenie: Tehotné a dojčiace ženy by mali užívanie výživového doplnku konzultovať s lekárom. Konzumáciu výživového prípravku konzultujte s ošetrujúcim lekárom, ak užívate lieky na lekársky predpis.
Pri nepriaznivých prejavoch, vrátane žalúdočných problémov, prerušte konzumáciu a problém riešte s ošetrujúcim lekárom.
Prípravok nie je určený pre osoby mladšie ako 18 rokov.
Uchovávajte mimo dosahu detí! Nepoužívajte ako náhradu stravy.
Skladujte v suchu, na tmavom mieste, pri teplote do 25°C.
Minimálna trvanlivosť do: dátumu vyznačeného na obale.
POZOR! Neužívajte, ak je fólia s potlačou pod viečkom poškodená.
Výrobca: Good ´N Natural Manufacturing Corp., Holbrook, NY 11741, USA.
Produkt č. 1540, © Good ´N Natural Mfg. Corp., 2003
Dovozca pre SR: SKLEPÁREJE POTRAVINOVÉ DOPLNKY,s.r.o.,Vajnorská 56, 831 04 Bratislava
Len jedno. 9 miliard je v dennej davke, cxo je 2 tobolky.
A chyba tam laktobacilus bulgaricus, o ktorom sa zistilo, ze zvysuje imunitu proti viralnym nakazam.
Je to vyborna zmes, ale nie jedina na trhu
Biopron 9, myslim, ze je na trhu jediny s takym obrovskym spektrom aj mnozstvom bakterii v tobolke, 9 miliard z 9 kmenov, a stoji len 230 sk za 30 tabl. super, zbavila som sa mykoz....
ja teraz užívam teraz tento prípravok -odkaz odstránený- obsahuje až 3 biliony laktobacilov v jednej tobolke. Predtým som brala BION 3, TERRAPIN, PRO-Bio FIX atd.
Cital som viacej sprav na laktobacilus bulgaricus, podla nich zvysuje silne imunitu proti roznym virusom, ja by som osobne preferoval zmes kultur, ktora by obsahovala aj tento druh laktobacilu.
m./ Osobne užívam a som veľmi spokojná so Super acidophilus plus šesť miliárd. Dá sa objednať na nete -odkaz odstránený- obsahujú 6 miliárd laktobacilov a bifidobaktérii v jednej tobolke + C vitamín. Užívala som pri kandide a na rozdiel od lekárenskych pomohol. Preventívne stačí jedna každý druhý deň.
Terrapin probio hovori, ze obsahuje tri probiotika a FOS. Nespecifikuje, kolko je v kapsuli organizmov
Dophilus ma 3 laktobacily a tri bifidobakterie, ale dokopy na 60 gramov prasku len 500 milion bakterii, co je na 1 gram=1 odmerka len 8.3 miliona organizmov
Ako som povedal, treba miliardy na spravnu kolonizaciu criev
Ked ma dieta hnacky, dal by som mu so jedla kavovu lyzicu psylia(precistenie criev)2-3 gramy kolostra a po 2-3 hodinach dobru davku probiotik.
Skuste inu znacku, napriklad Good and Natural, ich probiotikum ma 6 kultur v miliardach na kapsulu.
V najhorsom ju otvorte a nasypte napr do trochu jablkoveho pretlaku(jablcny pektin=FOS=fruktooligosacharid), potom zapit hodne vodou, aby sa to dostalo co najskor do criev.
Dieta moze mat alergiu na kravske mlieko a pre to hnacky. Skuste na tyzden-2 nemliecnu dietu, alebo si zozente kozie mlieko.
moje dieta berie infants Dofhilus,dieta nezje kapsulu,ma 3.5r.Manzel teraz ma v kapsuliach TERRAPIN Probio.Predtym si daval Hylak,lebo dieta casto trpi hnackami,a mame ho doma.RNG prosim Ta ,co v tomto pripade?Bolo vysetrene aj na gastroenterologii,kvoli celiakii,pred 1/2rokom,ale aj teraz ma hnacku.Dakujem pekne za rady.Deti lubia Actimel,a ja zas radsej to vanilkove je teraz vyborne ,acidko.Ale myslim,ze tam bude dost cukru.Suhhlasim s aginou,ze aj jahodove je vyborne.