Probiotiká

Príspevok v téme: Probiotiká
m.

Ahojte, prosím Vás, aké probiotiká sú najlepšie. Viem, že tie, ktoré majú najviac živých baktérií, ale ja by som chcela konkrétne vedieť ktoré sú to,aby som zbytočne nevyhadzovala kopu peňazí za drahé neúčinné druhy. Skúsila som už všeliaké: Biopron, Super Dophillus, Acidophilus, Nutrilion B. Ja to beriem preventívne na zdravú mikroflíru, imunitu, proti kandide. A ešte by som sa chcela spýtať, nepoznáte nejaké v práškovej forme?

m.

Ccela by som sa spýtať, či je rozumné užívať probiotiká spolu s psyllium, resp. probiotickú toboľku zapiť pohárom rozpusteného psyllia pre lepšiu zadržateľnosť v tráviacom trakte.

RNG

Picasova, mozno dieta potrebuje nieco silne antimikrobialne, suchy kasel a tecuci nos mozu indikovat silnu infekciu.
Oreganovy olej na plucne infekcie(aspergily a pod) je zaroven aj expektorant-cize vycisti pluca od hlienov. Kapsule(150 mg) su malicke, mozno by ju dieta vedelo prehltnut s jedlom
Koloidna strieborna voda a horkac(roztok GSE) je velmi dobra na vyplachy nosa(dietatu sa da nastriekat, ked lezi trochu do nozdier, odtial sa to dostane aj do sinusovych dutin, treba to opakovat viackrat denne.
Kokosovy olej je tiez dobry dodatok v takomto pripade. Aj aloe.
Hladajte len panensky a extra panensky(extra virgin)Aloe len ciste(99.3%).

Ivka 1

Tak myslím,že nie je vašou povinnosťou
informovať o tom pediatra/poznám ich reakcie,keď som liečila svoje deti ináč
ako oni prikazovali/,závisí od toho,či je naklonený aj prírodnej liečbe.Môžte
mi však napísať ak chcete,spýtame sa
imunológa,ktorý lieči prírodnými produktami.

picassova

RNG,ivka1 díky,takže acidophilus s pektínom o ktorom tu píšete možem mojmu 6roč.dietatu fakt dať,bože bojím sa čo mi na toto povie pediater .Teraz mu podavam Lactobacilus acidophilus ND/bez laktozy/,ale obsahuje iba 2-miliardy živých buniek lact.acidophilus-rosel 52a lact.rhamnosus-rosel 11 a ešte neaku želatínu a soju.Tieto probiotika nie su dost učinné pri chronicky chorom dietati ?Však toto mi odporučil pediater!

Ivka 1

Áno to je úplnú pravda.Produkty na prírodnej báze sú pre nich veľmi veľkou
konkurenciou.Tu na Slovensku máme viacero firiem,ktoré vyrábajú doplnky výživy akože na prírodnej báze ale vyrobené chemickou cestou a o vstrebateľnosti takýchto produktov telom ani nehovorím.Čo myslíš? Koľko % ?

RNG

Ivka 1, zakony, co sa musi pisat na flasky doplnkov urcuje v USA vladna organizacia FDA, ktora ma v sucasnosti nie prilis dobru reputaciu.Je jasne pod vplyvom farmaceutickeho priemyslu, ktory sa snazi za kazdu cenu zlikvidovat konkurenciu alternativy a doplnkov

RNG

pikasova, kazda ta kultura vyraba pre telo nieco ine. Preto ich treba co najviac. A najvacsie mnozstvo, aby kolonizovali=osadili creva a vytlacili ine kultury.
Bulgaricus specificky dava odolnost voci virusovym ochoreniam.
Bez ohladu, co musi byt napisane na flaskach podla zakonov krajiny kde je to laboratorne vypestovane, ziadne z probiotik na trhu nie je skodlive detom aj ked pod 1 rok kvoli rozdielnej strave su niektore nepotrebne(vraj, ale aj to moze byt len natlak farmaceutickeho priemyslu, lebo ziadny vyskum v tomto zmysle som nikde nevidel)
Ak ma dieta neschopnost brat kryte tobolky(tie co sa rozpustaju az v crevach, treba zobrat kapslu, otvorit ju a obsah zamiesat do jedla, najlepsie pre kultivaciu do trocha jablkoveho pretlaku, na prazdny zaludok. Potom dat dietatu plno tekutin, najlepsie vody a caju, nie mlieka alebo ovocnych stiav, aby sa to co najskor zmylo do criev bez vylucenia kyselin.
Zaludocne kyseliny totiz znicia vacsinu probiotik(a nastastie aj inych, skodlivych bakterii)
Predavkovat sa neda, v crevach su stale stovky miliard organizmov

Ivka 1

Probiotiká,ktoré poznám a užívam môžu
papať aj malé deti a odporúčajú sa aj
kojacim a tehotným ženám.Sú to tiež probiotika na prírodnej báze a vyrobené prírodnou cestou.Preto ma to zarazilo.Obsahujú aktívne, živé probiotické baktérie šiestich druhov: Lactobacillus acidophilus, bulgaricus, plantarum, rhamnosus, Bifidobacterium longum a lactis. Preto ma to zarazilo.