Som nestastna, som smutna. Nikto o mna nejavi zaujem. Mam 47, onedlho 48 rokov a nikdy som nemala vztah ani sex, nemam teda ani rodinu zalozenu. Stare skeble z dediny sa mi smeju, ze som stara dievka. Rovnakemu odsudzovaniu celim aj zo strany rodicov a starej matky, s ktorymi musim zit pod jednou strechou, kedze nemam na vlastne byvanie. Moje kamaratky maju davno svoje rodiny - manzelov, deti, vnucata, len ja som ostala na ocot. Neviem,co mam robit. Ma zoznamkach sa mi ozyvaju len uchylaci alebo chudaci bez penazi. Neviem, ako sa s tym vysporiadat. Mam sa s tym zmierit ? Ma to niekto podobne ? Chcem od zivota tak vela ?
panna po 40-tke, takmer pred 50
MP peniaze nie su zle. Samo o sebe peniaze nemaju energiu, tu im davaju ludia. Peniaze su ad1) potrebne a ad2) mozes byt vdaka nim slobodny, nebyt na nikom zavisly, plnit si svoje sny. Davaju istotu.
Chapem, ze si zaujal takyto postoj, lebo ich nemas. Tak to kamuflujes idealmi. Kvoli tomu som ti napisala, ze ked ich prestanes odsudzovat, ale zacnes milovat, najdu si k tebe cestu.
Len ten dokaze pomahat inym, ktory ma z coho. Trebars aj peniazmi. Radit inym tiez dokaze, len ten, ktory ma z coho a to skusenostami, vedomostami atd.
Netreba sa na to pozerat, len z 1 strany a negativne.
Ako tu uz bolo napisane, deti tiez nenachovas z idealov, ci z lasky. Z lasky nevyzijes. Aj ked mas peniaze mozes ich minat rozumne a neprepadat mamonu, ci konzumu.
Tak sa nevyhovaraj.
"Devadesát procent lidí zabíjí život výmluvamy proč něco nejde a pohrdáním těmi, který to, co nejde, dokážou udělat. Divím se jenom tomu, že těch devadesát procent chce taky jíst."
Jan Werich
Fantasyi veľmi reálne a pravdivo si to napísala. Je to tak, ideály sú krásne, ale reálny život je od nich na hony. A áno, deti potrebujú jedlo, oblečenie, prístrešok. Pre každú matku bude vždy prvoradé jej dieťa, až potom jej manžel. S tým sa muži akosi nedokážu zrovnať. Ale myslím, že to nemusíme vidieť tak dramaticky, pretože väčšina správnych chlapov si toto uvedomuje a svoje rodiny sa snaží zabezpečiť. Nemôžeme posudzovať podľa mužov, ktorí zabíjajú čas na takýchto fórach. Tí žijú svojimi ideálmi a čakajú, že rodina im spadne do náručia sama, že nájdu ženu, ktorá bude žiť zo vzduchu a naučí to aj svoje deti. Správni a rozumní chlapi trávia čas v práci, zveľaďujú svoj dom, kosia trávnik, starajú sa o rodinu... O takýchto fórach ani nechyrujú a ani by ich nenapadlo sem niekoľkokrát denne prispievať. A nad takými čo to robia, by len mávli rukou. Pretože skutočná meditácia nie je filozofovanie a rozjímanie o nesmrteľnosti chrústov, ale zvládanie bežného života. Raz na to príde každý, nemusí to byť rovno v tomto živote.
chod od mamy iné prostredie nemusíš sa sťahovať.
,nehovor jej nič.
Jej ale to je zlaté, to by každý muž chcel.
Aj taký ľudia su, nie je chyba ked je niekto slobodný.
chod od mamy iné prostredie nemusíš sa sťahovať.
,nehovor jej nič.
Jej ale to je zlaté, to by každý muž chcel.
Aj taký ľudia su, nie je chyba ked je niekto slobodný.
Fantasyi - radšej nebudem mať peniaze ako keby som ich miloval! Ľudia sú k sebe zlí ale hlavne, že každý človek miluje peniaze a nie druhých ľudí. Kam sme sa to dopracovali?
Možno so mnou nebude žiadna žena, ale aspoň viem komu na mne záleží. Nech si kľudne ,,tie ženy,, o ktorých píše nájdu niekoho kto peniaze miluje a kto nič iné nevidí. Ale mňa to nakoniec nemusí ani trápiť, je mi dobre takto :) Mám svoju vieru, vyznávam svoje hodnoty a mám svoj život. Nepustím do neho niekoho len preto, že ma očaria oči alebo, že miluje peniaze :D
Radšej budem idealistom, ako blbcom, ktorému vládne mamon :)
No mozno pre to, ze zena rozmysla trochu inak a je aj inak biologicky nastavena. Mozno pre to, ze nechce zit s dietatom niekde ako chudera v chatrci, spine a nemat co dat vlastnemu decku najest.
Ano, muz je pre to muz, lebo ma zenu a rodinu ochranit a postarat sa. Vzdy to tak bolo a ma byt.
To je skutocny muz a hovorte si, co chcete. Dnes je malo muzov. Vsetci len nadavaju na zeny, osocuju ich, nechcu ziadnu zodpovednost, zavazok, nic zo seba obetovat. Starajme sa kazdy o seba. To nie je o peniazoch, je to o hodnotach.
Mesacny princ, pokial nezacnes peniaze milovat, nikdy ich mat nebudes. Ziadna zena nebude s idealistom ako si ty. Je to vsetko sice velmi pekne, ale pride realita. Ucty atd. To zo snov a idealov nezaplatis.
Trimko, zeny maju ovela menej moznosti sa zamestnat a maju nizsi plat. Trosku dost si mimo realitu chlapce. Materska sa spomina, lebo to uzko suvisi s tym, ze chlap sa ma o zenu postarat. Ved aj zena sa o neho predsa stara. Nikdy to nebude vin-vin, lebo zena urobi v domacnosti viac prace a muz zarobi viac. Trochu menej sovinizmu chlapce.