Som nestastna, som smutna. Nikto o mna nejavi zaujem. Mam 47, onedlho 48 rokov a nikdy som nemala vztah ani sex, nemam teda ani rodinu zalozenu. Stare skeble z dediny sa mi smeju, ze som stara dievka. Rovnakemu odsudzovaniu celim aj zo strany rodicov a starej matky, s ktorymi musim zit pod jednou strechou, kedze nemam na vlastne byvanie. Moje kamaratky maju davno svoje rodiny - manzelov, deti, vnucata, len ja som ostala na ocot. Neviem,co mam robit. Ma zoznamkach sa mi ozyvaju len uchylaci alebo chudaci bez penazi. Neviem, ako sa s tym vysporiadat. Mam sa s tym zmierit ? Ma to niekto podobne ? Chcem od zivota tak vela ?
panna po 40-tke, takmer pred 50
Nenormálne sa to tu zvrtlo, čo keby ste sa vrátili k podstate?
Ľudia, pribrzdite. Je vidno, že sa to odklonilo od témy. Tak len k tým posledným opozitným príspevkom: keď bola manželka na materskej tiež som si zo začiatku nechcel pripustiť, koľko energie ju stojí domácnosť a deti. Sám som chodil z práce dosť neskoro a asi ako väčšina chlapov som bol presvedčený, že ja makám celý deň, zatiaľčo ona si môže hocikedy odpočinúť. Cez víkend som potreboval vypnúť a dosť mi vadilo keď ma presviedčala, že aj ona a že sa mám postarať o deti, lebo v týždni ich takmer nevidím. Priznám, že občas to končilo aj hádkou. Potom sa stalo to, čo nikto nečakal ani si neželal: manželka musela ísť na operáciu. Rodičia aj svokrovci ďaleko, musel som si zobrať v práci voľno a začať organizovať domácnosť, čo som predtým nikdy nerobil. Nebudem sa zbytočne rozpisovať, som presvedčený, že každý chlap, ktorý si to aspoň raz vyskúšal a staral sa sám o malé deti (vek 5 a 3 roky) viac než dva týždne tak sa mu pretočili panenky. Priznajme si, že na toto sú ženy skrátka lepšie vybavené. Dokážu urobiť v jednej chvíli desať rôznych vecí, pritom kontrolovať deti, nakŕmiť ich, postarať sa o prádlo, udržiavať byt. U nás to o dva dni vyzeralo ako po delostreleckej paľbe. Nič som nestíhal, reval som na deti, ísť s nimi do obchodu bol nadľudský výkon. Začal som ich kŕmiť sračkami, pretože variť som samozrejme nevedel. A už vôbec som nestíhal ísť za manželkou do nemocnice. Večer som jej na chvíľu zavolal a hlavne som sa snažil hovoriť tak, aby nezistila, aký som nervózny a podráždený. Ale samozrejme že to vycítila a mala strach čo sa asi doma deje, či sú deti v poriadku.
Po tejto skúsenosti som naozaj skrotol a začal som si hlavne všímať akým zázračným spôsobom vlastne žena všetko kontroluje. Keď prišla z nemocnice, okamžite doplnila zásoby, dala do poriadku byt, poprala prádlo. Keďže bola ešte slabá, samozrejme som jej v tom pomáhal, ale dirigentskú paličku držala v rukách ona. Žena má totiž skutočne v krvi všetky tieto činnosti a keby to tak nebolo, chlapi by sa možno ani nemohli ženiť, ale hlavne by nemali deti.
No a teraz k tomu o čom sa tu hádate: ak si nejaký chlap myslí, že za toto všetko čo žena pre rodinu a domácnosť robí si nezaslúži od chlapa, aby prevzal na svoje plecia väčšiu časť výdavkov, potom taký chlap nevie nič o živote. Nech si vyskúša hrať sa pár týždňov na ženu a robiť všetko to, čo musí robiť doma ona. Potom skrotne aj ten najväčší krikľún. Možno sú aj ženy, ktoré na domácnosť kašlú a nestarajú sa ani o deti. Ale takých je určite menšina.
Grckagrc,
mne je uplne jedno, kto je Fantasy a asi by si sa mal ty najprv pozriet kto tu zacal ostatnych osocovat, prekrucat ,co napisali iny v dobrej viere poradit a hrat sa tu na super(bar)manku, co moze poucovat vsetkych, ,kym nieco napises. A mas pravdu, urcite bz som taku neoslovil. Nestala bz mi za to.
Na zoznamkach najdes aj chudakov bez penazi, ktori sa chcu nafutrovat k zene do bytu, robit sa im nechce a chcu aby ich zivila zenska.
Neklesni tak hlboko aby si si takeho neschopneho zavesila na krk.
Ja ti radim prestahovat sa do vacsieho mesta, najst si fajn pracu, starat sa a venovat sa sebe. Neries to. Budes v pohode a take zeny muzi chcu. Nie take, z ktorych doslova krici zufalstvo.
Mam znamu, ktora nikdy nemala chlapa. V podobnom veku ako si ty sa vydala a uz ma tusim 4 dieta. U kazdeho to pride v inom case a oplati sa pockat na to prave.
To bolo pre autorku odkundesi :-)
Chlapci sa ukludnime. Vy nemate ani tusenie kto je Fantasyi. Sa cudujem, ze sa s takymi chudakmi vobec bavi, v realnom zivote by ste neboli schopny taku babu ani oslovit.
A som chlap, ale taki chudaci si spinavu hubu invektiv obtieraju len o zeny, deti a slabsich.
Ako chlap sa hanbim za takych poskrabkov ako ste vy.
Fantasyi sa nema za co hanbit. Je to rozumna, skvela a pragmaticka zena.
Som chlap a suhlasim s nou. Chlap ma zenu ochranovat a pomahat jej. Nie ju urazat, nech s nou akokolvek nesuhlasi. Vas vychovala krava niekde v mastali?
:)) zaujimave, ze som uz dlhe roky v spokojnom vztahu. Pokojne si pis tie svoje vymysly a fantazmagorie, len viac a viac dokazujes, ze si daleko od reality.
Ani sa necudujem ze nikto sprostucku Fantazy nechce lebo je jasne ze nema peniaze ked cele dni vypisuje tie svoje trapne pokrutene nezmysly po forach. Ved kde a kedy by ich aj zarobila.
Jaaaj debilko si uz davno do mna nekopol. Ja ziadne lieky na rozdiel od teba neberiem a ani nepotrebujem.
Laskavo ma prestan nazyvat pi*ou, lebo to zacnem riesit uz inym sposobom. Ja som s tebou kravy nepasla moj zlaty.
To, co pisem je realita mnohych zien na Slovensku. Ja nepisem nikdy o sebe :)
Lenivi ste ako vsi.
Tie gule mas asi na ozdobu, ked si dokazujes aky si ty chlap tym, ze zenu nazyvas pi*ou. Chudak.
Fantasyi zase si vysadila lieky? Ty si megero na entu. Ženy sa musia za teba hanbit ake bludy tu pises. Stale zaslepena v tych svojich dogmach. Rovnost prilezitosti, zeny zarabaju menej, mala materska a stale dokolecka ides svoju hlupu pesnicku.
Preco potom neustale stupa pocet muzov, ktori su na materskej. Zena da muzovi dieta, bez chlapa by mu dala akurat tak figu borovu. Dieta plodia dvaja ty megero hlupucke. Muz a zena! Dvaja sa mozu rozhodnut kto bude z nich na materskej. Dvaja rozumni ludia si to vedia spocitat co bude pre nich z financneho hladiska vyhodnejsie. Ty si megero zakrpatene v tych svojich hlupych dogmach. Svet sa meni, ze to ty nevnimas len vypoveda o tom ako si tupa.
Pekny den ty hlupa pi*a.
Nič si z toho nerob. Život je krásny aj v nedokonalosti, teda v partnerskom nedostatku. Miesto manžela si zožeň Fikus alebo inú rastlinu, ktorá ťa vždy bude čakať doma. Miesto detí ti môžu stačiť aj zvieratá a pokiaľ ide o lásku venuj ju životu a sebe. Láska sa neviaže len na chlapov.