Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

panna po 40-tke, takmer pred 50

Príspevok v téme: panna po 40-tke, takmer pred 50
kamilasor

Som nestastna, som smutna. Nikto o mna nejavi zaujem. Mam 47, onedlho 48 rokov a nikdy som nemala vztah ani sex, nemam teda ani rodinu zalozenu. Stare skeble z dediny sa mi smeju, ze som stara dievka. Rovnakemu odsudzovaniu celim aj zo strany rodicov a starej matky, s ktorymi musim zit pod jednou strechou, kedze nemam na vlastne byvanie. Moje kamaratky maju davno svoje rodiny - manzelov, deti, vnucata, len ja som ostala na ocot. Neviem,co mam robit. Ma zoznamkach sa mi ozyvaju len uchylaci alebo chudaci bez penazi. Neviem, ako sa s tym vysporiadat. Mam sa s tym zmierit ? Ma to niekto podobne ? Chcem od zivota tak vela ?

trimko

Ved na materskej nemusi byt zena. Moze byt aj muz a zena moze zarabat. Aj ked neviem preco sa tu bavime o materskej a preco tu stalepisete ze muz ma zabezpecit zenu. Zeny maju ovelavacsie moznosti zamestnat sa v dnesnej dobe a aj platene su asi lepsie.

Yak

Mesacny bohacom byt netreba ale zo vzduchu sa tiez zit neda. Ale myslim ze skrze to co teba trapi si nepostrehol ze zakladatelka temy ma v podstate iny problem a vlastne aj vaznejsi.

Ale odhliadnuc od toho mas pravdu v tom ze sa clovek posudzuje pomaly uz len ako ekonomicka jednotka, vyrobna jednotka, pracovna sila ktora sa meria podla toho co vyprodukuje co skonzumuje, nakolko je ekonomicky prinosna. Zamotali sme sa v tom ze prehnane takmer vsetko meriame podla vykonu, produktivity. Clovek je akoby len tovar, ved napokon stale sa hovori ako sa clovek musi predat. To sa odraza v mnohych oblastiach spolocnosti a zivota cloveka, casto aj vo vztahoch. Ale nie iba partnerskych pripadne rodinnych a inych, ale aj v tom ako vnimame menej produktivnych ludi, vid dochodcovia, hendikepovani, atd. Nie je to moc vybalancovane. Je to svojim sposobom devalvacia cloveka. Vlastne je to taky iny extrem proti tvojmu. Vela ludi nad tym ani neuvazuje.
Na druhej strane si musime davat pozor na prehnanu "rovnost" to uz vieme ze moze viest k totalite :D a to je tiez pekne nahovno ! Ale istym sposobom sme aj dnes velmi unikfikovani aj ked sa hovori o individualizme, teraz sme zase pre zmenu ako hyperkonzumenti v spolocnosti zameranej na rast az taky ze planeta nam nedokaze poskytnut donekonecna vsetky zdroje. Mam dojem ze spolocnost ma vzdy tendenciu k nejakym extremom. Celkovo ludia maju problem pochopit a vcitit sa do niekoho s inou zivotnou skusenostou a z ineho socialneho prostredia. A prislub ze vsetci maju rovnaku sancu je tiez utopicky. Sme ako take vykonne ale popletene zvieratka. Vacsina ludi je taka masa ktora si osvoji nejaky system na ktori si casto nekriticky navykne, dozenie to do extremu, potom pride kriza, potom zmena k inemu vraj lepsiemu systemu a..... zas dokola :) Ale toto je osemetna tema. Mna si nevsimaj :)) ja len zabijam cas. Nebudem autorke zasietat temu niecim inym. Idem si dat zmrzlinu.

Mesačný princ

dziggi - nikdy som nebol obklopený spoločnosťou pre ktorú sú peniaze na prvom mieste. A keď píšem nikdy, tak to nikdy aj existuje :)

A som za tento poznatok veľmi vďačný, ako za návod, ktorý som dostal a aj si podobný vytvoril a aj za pár ľudí, ktorí mi ukázali, aké sú to tie skutočné hodnoty. Radšej by som umrel ako by som mal byť takto zmýšľajúci človek.

Je smutné, že napriek tomuto všetkému 90% spoločnosti premýšľa odlišne a preto kamkoľvek sa pohnem vidím ,,len,, peniaze.

Sevrin

kamilasor tvoj problém sa zdá byť komplexnejší, ale možno zároveň aj veľmi jednoduchý.

Takže najprv si zoberme fakty. Máš 47, nikdy si nemala vzťah ani sex, nikto o teba nejaví záujem. Z tohto jasne vyplýva, že sa mužom jednoducho nepáčiš. Nech sú názory aké chcú, jednoducho platí, že žena by sa mala páčiť. Aj priemerne pekná žena má čo robiť, aby odháňala záujemcov, navyše ženy v tvojom veku, aj krátko po 50tke, ak vyzerajú atraktívne, sú veľmi žiadané. Tvoj problém zrejme tkvie v tom, že pre mužov jednoducho nie si atraktívna. Nevidel som ťa, neviem ako vyzeráš, neviem teda posúdiť, ale určite by som teda niečo spravil s vizážou. To, že bývaš v 3-generačnom dome, problém by som nevidel.

Druhý problém vidím v "chudákoch bez peňazí". Mám dojem, že máš nesprávne nasadenú latku. Ty zrejme žiješ v presvedčení, že chlap by mal byť prachatý, na jednej strane ti to nevyčítam, pretože chlap by predsa len mal byť zabezpečený, najmä v tvojom veku, ale v dnešnej dobe to už platí pomenej, vďaka emancipácii je mnoho žien na tom lepšie ako muži. Vzhľadom na to, v akej si situácii a mnohých mužov škatuľkuješ ako "chudákov bez peňazí", tak ti dávam len veľmi malé šance na to, aby si niečo zmenila k lepšiemu. Možno aj z toho "chudáka bez peňazí" by sa časom vykľuj niekto, pri kom zistíš, že môžeš byť šťastná. Si vo veku, kedy by si svoje nároky mala prehodnotiť, ak nechceš skončiť tak, ako si na tom teraz.

Mesačný princ

Je veľmi smutné, že ľudia na tomto svete konajú tak, ako im určujú možnosti a že tými možnosťami sú práve peniaze. Rýchla doba plná mamonu núti ľudí, aby hľadali nové a nové možnosti ako pracovať a ako si na seba zarobiť. Ale kedy potom prežijú svoj vlastný život?

Sme otrokmi peňazí!!!

Voľakedy som mal vzťah, ale ešte som bol mladší a nevedel som celkom presne akú úlohu v živote človeka hrajú peniaze. vtedy som si povedal, že nech sa stane čokoľvek, tak ma nikto nebude nikdy pomocou nich ovládať :) Možno už nikdy nebudem mať vzťah, ale radšej budem sám, ako s niekým, kto peniaze a majetok stavia na prvé miesto v živote!

Nikdy by som preto nechcel ani zakladateľku a pár ďalších diskutujúcich v tejto téme. Neviem, ale mne osobne sa z toho všetkého dvíha žalúdok.

Nie z túžby mať peniaze, ale z toho, že sa z peňazí stala hodnota, ktorú má väčšina ľudí zafixovanú nad všetky ostatné.

Dúfam, že nikdy ma peniaze nezotročia.

trimka

Ked je zena nezamestnana na Urade prace jej nedaju nic a povedia jej, ze ju ma zivit muz.
Stazuj sa v tomto state.

trimka

Ano, muz ma zabezpecovat zenu, ked je na materskej, lebo sa stara o dieta a nema prijem. Kolko zien na Slovensku ma vyssiu matersku ako 200 euro? Ty zijes zrejme na Marse so svojimi nazormi.
Zena a muz nema na Slovensku rovnocenny prijem, ale rovnocennu starostlivost o dieta by si chcel. Nie su rovnocenni, lebo podla zakona je muz zivitel rodiny.
Kym odsudis, najprv pochop. Staromodne nazory? Ano, ale aj staromodne zakony a platy. Rovnocenne sa starat o dieta? Budes kojit, prebalovat, kupat? Rovnocenne vstavat k nemu v noci, ked chces rovnocenne financovanie?

trimko

Z akej druhej strany? Pises, ze muz ma zabezpecovat zenu. Tak pisem, ze nie, ze obaja sa maju snazit zabezpecovat deti. Zena nemusi zabezpecovat muza a ani muz zenu. Co je na tom tazke pochopit? Co zijes niekde v kmeni v Afrike, alebo kde?