Som nestastna, som smutna. Nikto o mna nejavi zaujem. Mam 47, onedlho 48 rokov a nikdy som nemala vztah ani sex, nemam teda ani rodinu zalozenu. Stare skeble z dediny sa mi smeju, ze som stara dievka. Rovnakemu odsudzovaniu celim aj zo strany rodicov a starej matky, s ktorymi musim zit pod jednou strechou, kedze nemam na vlastne byvanie. Moje kamaratky maju davno svoje rodiny - manzelov, deti, vnucata, len ja som ostala na ocot. Neviem,co mam robit. Ma zoznamkach sa mi ozyvaju len uchylaci alebo chudaci bez penazi. Neviem, ako sa s tym vysporiadat. Mam sa s tym zmierit ? Ma to niekto podobne ? Chcem od zivota tak vela ?
panna po 40-tke, takmer pred 50
Si predstav, že by ti prišiel na návštevu neznámy chlap a ty by si nevedela, že odkiaľ je, tak čo by si sa ho opýtala ako prvé?
Čo si dáš? Čaj, kávu, pivo, víno, co.u? A vieš, čo by ti povedal, ak by ti to chcel povedať nepriamo? Dám si kofo.u.
Kofo.a, keď ju miluješ, nie je čo riešiť.
Iné by bolo, keby si chcel dať trebárs kuraciu polievku. Neviem si živo predstaviť, že čo by ti tým chcel naznačiť? Na to už musíš prísť sama:-) Alebo dám si kuraciu polievku, ale poprosím päť klinčekov (fajnšmeker), ale nie stovky.
Ale u nej neide o to, že má málo sociálnych kontaktov, ale o to, že vždy trafí na toho nesprávneho. Ono to závisí aj od kraja, v ktorom žiješ, podľa toho majú muži "talent" na určité, nie veľmi chvályhodné voľnočasové aktivity. Nuž, keď hľadáš totálnu dokonalosť, tak ju nikdy nenájdeš. Kto hľadá, ten nájde, ale nie vždy.
Neviem, na čo by mala chodiť k moru? Tým si ako pomôže? Ju to nejako zmení alebo posunie k lepšiemu? Bude z nej iný človek alebo pri mori sú iní ľudia?
To uz je asi dost passe sa tu pozastavovat nad tym, preco nema vlastny byt, chlapa,
rodinu... No, tak nema. Mohlo byt milion okolnosti, ktore nepozname.
Pyta sa predsa na ine.
Dievca, aj ked mas 48 si ta tak dovolim oslovit. Mnohi hovoria, ze zivot zacina
po 40-tke, tak v tomto zmysle si este nestratila nic. Pokojne mozes do 50-tky najst
uzasneho muza, ktory tvoju cistotu oceni a s nim aj napriklad jeho deti a vnucata.
Nevzdavaj sa a na ludi, co sa posmievaju sa vy..ser.
Skus ist na dovolenky, dopraj si kupele, zapoj sa do nejakych obcianskych zdruzeni,
uc sa jazyky cvic pilates alebo jogu. Chodievaj po vystavach, hradoch a zamkoch, co
ta len bavi. Smrnce sa obliekaj, pekny uces, nech susedky prasknu od jedu. A dopraj
si cas, netlac na pilu, lebo este mas cas. U mna mas obdiv a kebyze nemam tu svoju
drndu, tak sa hlasim.
Aha, a ja som sa čudoval, prečo som sám :D
Mať zmýšľanie prítomných v tejto téme, tak nikdy nespoznám tak skvelých ľudí. A aj takých, ktorí nič nemali - nie, nepovažoval som ich za ,,chudákov,,!!!
Peniaze, vzdelanie, hmotné statky či peniaze nie sú dôkazom, že ten človek je ozaj Človek!
Aj by som k tomuto celému niečo napísal, ale....
Nedivím sa, že zakladateľka je tam kde je. Z miesta sa s takýmto zmýšľaním nepohne a vám ostatným sa čudujem...
No asi premýšľam inak ja, kto vie.
Tak sem radšej nebudem prispievať :)
Ešte poslednú vetu - Ak človek nič nemá, možno nie je podľa vás považovaný za človeka ale za chudáka. No často je človek bez majetku skutočne slobodná a hlavne ľudská bytosť.
ale tak, občas sa môžem aj mýliť
Kamilasor ty v akej dobe zijes, teraz su rovnako zabezpecene aj muzi aj zeny a nikto si nechce v takom veku najst zenu, ktora si nemoze dovolit vlastne byvanie a zije s rodicmi. Co si robila cely zivot, ze si si neporiesila aspon nejaky 1 izbovy byt, nepracovala si normalne? Preco sa zeny automaticky spoliehaju na muza, ze ich zabezpeci? Je to velka vyhoda ak muz zaraba viac a vie sa o rodinu postarat, ale toto je podmienka- priorita vo vztahu, v manzelstve?? A co ak muz zomrie, ochorie a nebude moct pracovat ako sa zena postara o deti a o domacnost? Mne to fakt pride, ze niektore zeny zmyslaju akoby sme boli v 18 storocia beru to prilis automaticky, ze chlap sa musi o ne postarat. Nesamostastne a sebecke je to. Samozrejme, ze ani ja by som nechcela chlapa ktory nema nic vo veku 48 rokov a byva s rodicmi, ale ani normalny chlap by nechcel zenu, ktora nema nic. A neideme sa tu rozdelovat teraz na muzov a zeny.
to myslíš vážne ze v 48 nemáš na vlastne byvanie? a doteraz si bola kde? nuž smola...prespala si si život... ako šipkova ruženka ktora čaka na princa bohateho ktory ju zabezpečí, vytrhne z biedy, ..KUPI JEJ dom, no a vlastne vsetko, bez toho aby ona pohla co i len prstom...
keby si si zobrala hypoteku na 30 rokov na vlastny byt v 20 rokoch.. v 50 si ju uz mohla mat splatenu.. a takto? NEMáš NIč...
kamilasor. Vies, mala by si zmenit celkovy pristup k zivotu ludom ai. Posobis na mna dost arogantne namyslene panovacne. No zas mozno je to iba celkovym tvojim sklamanim a hnevanim sa akoby na cely zivot, vsetko a vsetkych za to, ze ti nebolo dopriate to po com tuzis a ze takto zijes.
Vies. Vrana k vrane sada a rovny rovneho si hlada. Na 1strane pises o chudakoch co nic nemaju, cakas ze muz bude zabezpeceny, ale zas ty si ako na tom?? Vsak sama pises, ze byvas stale s rodicmi lebo sama zit si nemozes dovolit. A tiez by tu mohli ludia riesit ze co si robila takmer 30r ked mas takuto situaciu aku mas.
No a k tebe. Preco si myslis, ze si nemala "stastie" na partnera, najst si muza? Urcite si to uz aj v minulosti rozoberala riesila s priatelkami, na co ste vtedy prisli? Alebo sama ked sa nad tym vsetkym zamyslis, co si ty myslis, ze v com to je? V tvojom vyzore povahe spravani ci? Na to by si sa mala nasledne zamerat a zamakat na sebe
jesen zivota? mas cas :D
tn.nova.cz
Myslim, ze je normalne, ked zena ocakava od muza, aby bol slusne zabezpeceny. Ved ulohou muza je zabezpecit zenu, pripadne aj deti.
Nuz, chcela by som s niekym prezit aspon jesen zivota, ktora sa uz nezadrzatelne blizi.
Možno by si neverila, ale mnohé vydaté ženy by radi boli na tvojom mieste. Mám kolegyne, ktoré banujú, že sa vôbec vydávali. A závidia slobodným, ktoré sa nemusia nikomu prispôsobovať. Aj sloboda má svoju cenu, tak si ju užívaj.