majto
Co dalej?
Este otazka majto...
Ano,precitane mam vsetko,aj o detoch,ze boli.Ja som skor mysla aj s mamou,castejsie
Ale otazka...
Ako casto sa ti poradi prist domov?800km je daleko.Nepamatam ci si to uz spomenul.
Mesacny princ :-))))
Majto,princ nie je princezna,je to nas princ,je to chlap. ;-)
Ono ja ta chapem,tiez som v cudzine,ale s dietatom.
Peniaze davaju slobodu...ale aj...beru ...rodinu.
Dobre ze si zalozil temu,mas viac rad,mozes s nimi pracovat.
majto - ak prídeš na Slovensko a budeš nezamestnaný, alebo budeš zarábať len do 500 eur, tak rodinu určite stratíš, pretože si zvykli na štandard. Ale ke´dže ovládaš jazyk a si zdravý, tak by pre teba nemal byť problém nájsť lepšie platenú prácu. No na Slovensku sa tiež v práci ťahá a zamestnávatelia ťa využívajú ešte viac ako v cudzine. Čiže sa môže stať, že budeš mať na rodinu ešte menej času ako doteraz.
Neviem, čo by som robil. Ale asi by som volil Nemecko. Aj za cenu odcudzenia. Vždy lepšie deti nakŕmiť a ženu ošatiť, ako keby mali byť hladní a nahí, ale ty pri nich.
Naozaj neviem...Ak nevyskúšaš, tak nezistíš
a ked si sikovny a pracovity, tak ak teda nezijete v nejakom uplne chudobnom regione sa ti podari postarat o rodinu aj tak. nie 4 tisicami euro, ale ved to je taka kopa penazi, ktora uz hadam ani nie je pre slusny zivot vyslovene nevyhnutna. tisicku-dve vies vklude zarobit aj pre priklad len v BA v slovnafte, vo voklswagene ci ako sa to pise. a este mas aj dobru nemcinu, jazyk je pri hladani roboty vzdy velke plus. nech sa rozhodnes akokolvek, drzim ti palce.
ale praveze to nemyslim vobec v zlom, neber to nutne ako "obuvanie". len si myslim, ze mozes dat svojim detom omnoho viac ako len materialne veci a peniaze, vyzeras ako rozumny slusny clovek, ktory to ma v hlave v poriadku, a ak by sa vam podarilo dat to so zenou dokopy a klapalo by to, pre deti je do zivota nieco uzasne, ked mozu vidiet doma, ako ma ten vztah vyzerat a ako to ma byt. malo ludi to v dnesnej dobe tak ma a aj preto si myslim ze su take problemy vo vztahoh. ale to je samozrejme vsetko len moj nazor, moj pohlad na zaklade mojich skusenosti zo zivota, nikoho o tom nepresviedcam, kazdy ma zit tak, aby bol stastny.
Mesacny princ dala si mi na vyber. Neviem co skor. Zostanem v zasratom nemecku tak o rodinu pridem. Vratim sa na Slovensko nebude na zivot. A zasa som bez rodiny. Co by si spravila ty?
Neviem111111. Poriadne si sa do mna obula. Ale mas samozrejme pravdu. Tak ako pisete. Za par rokov zistim ze som zarobil kopu penazi a v podstate nemam nic.
len aby si si potom nevycital na stare kolena ze si sa nahanal za peniazmi a nevidel deti poriadne vyrastat (kamaratkin otec im tiez chcel dat vsetko a ako sa teraz zacali osamostatnovat, doslo mu co vsetko mu uslo a velmi lutuje). ja myslim ze aj tie deti skor ocenia to, ze budu mat otca stale doma nez to, ze im vies kupit aparaturu a kadeco. nie je dolezite mat vsetko, je dolezite mat dobry domov a lasku, pre deti je mozno aj dobre ked nedostanu vsetko len tak, aspon pochopia, ze to tak nechodi ani potom v zivote a na niektore veci treba najprv poriadne makat a niekedy to ani tak nevyjde a nebudu rozmaznane. 18 rocna auto nepotrebuje (a ak ano, nech si kupi, ja som si nasetrila a v 19 si kupila sama jazdenku) a aby si kvoli youtube kariere 12 rocneho syna nemohol zit doma s rodinou... no, otazka priorit. no vzhladom na to ako sa tu prejavujes si myslim, ze to co by im dala tvoja pritomnost a aktivna vychova by malo v buducnosti pre nich vacsiu hodnotu nez materialne zbytocnosti...ja som do 15tich ani nevedela ze oblecenie sa da kupit aj inde ako na mileticke a nic mi nechybalo.
a zena robi co, ona nezaraba?
Sme otrokmi peňazí. Je to síce smutné, ale vždy máš na výber. Buď byť od rodiny v cudzej krajine a odcudziť sa. Alebo zarábať na Slovensku minimum, ale byť s rodinou, ktorá ti bude to, že nezarábaš dostatok vyčítať. je to prašť jak uhoď.
Ostaň pekne pracovať, ale rátaj s tým, že tvoja manželka bude dávno niekde inde. už teraz je inde a možno to už nejde zastaviť.
Ľudia často hovoria, že sa dá toto zladiť ale podľa mňa sa nedá. Nie všetci majú to šťastie. Pretože buď človek zarába, alebo je s rodinou. Na Slovensku nejestvuje iný model.
Teda jestvuje, ale to by museli byť skromní ľudia, ktorí by si často museli niektoré veci odopierať či robiť kompromisy. Tolerantní a museli by vedieť ako chcú žiť.
Všetci chcú mať všetko a to je základný problém prečo veľa vzťahov funguje tak, ako funguje.
Ak ostaneš v Nemecku, tak o ženu prídeš, možno aj o deti. Ak sa vrátiš a nebudeš zarábať ako malý boh či venovať sa zároveň rodine, tak aj tak rodinu stratíš.
Tak si vyber.