Ako prirodzene znížiť cholesterol?

Táto diskusia patrí k článku: Ako prirodzene znížiť cholesterol?
Ako prirodzene znížiť cholesterol?

Zvýšený cholesterol trápi mnoho ľudí a vôbec nemusí byť jeho príčinou vyšší vek, či obezita. Zlé hodnoty cholesterolu majú aj štíhli a mladí ľudia, dokonca aj deti. Na vine je častokrát stres, ale najmä zlá životospráva. Ak vám váš lekár zistil z krvi zvýšený cholesterol, nezúfajte. Dokážete ho dostať do zdravých hodnôt aj bez tabletiek.

zitnanka58

To by bolo dobré sa asi o tom poradiť s doktorom aj, že čo by ti odporučil užívať, nie? Neviem, či sa môže len tak hocičo začať brať na ten cholesterol bez nejakej predchádzajúcej konzultácie.

dragona

Ahojte, ste tu spomínali nejaké doplnky a že tie majú lepšie zloženie, že také prírodnejšie. Ako prosím viem, ktoré to zloženie je to lepšie, čo by malo obsahovať alebo nemalo?

klaricia

podla mna si praveze nerobis prestavky, ked uzivas taketo lieky. to asi jedine, ked sa ti podari dosiahnut zase dobre vysledky, ze si v tej dobrej skupine, kedy cholesterol nie je rizikovy.

masajasa

Ahojte, prosim vas ti uzivate nejake doplnky alebo lieky na upravu cholesterolu, tak to uzivate dlhodobo? A vkuse? Bez nejakych prestavok?

lucyda

Čo je teda také dobré začať užívať pri takýchto problémoch? Keď hovoríte, že tá životospráva niekedy proste nestačí, keď sa upraví.

Tamarka_154

Ono som sa už k tomuto dávnejšie vyjadrovala, že preto sa užívajú tie doplnky, pretože vďaka nim sa ako keby rýchlejšie znižuje ten zlý cholesterol a tým pádom sa aj skôr zlepší zdravotný stav :)

naty_gresova

Lucyda je dobré začať napríklad tým mastným, že to vyradíš z jedálnička. Však jedlo sa dá pripravovať aj zdravšími spôsobmi. Ak tie výsledky nie sú zlé, možno by to aj stačilo. Ale skôr si myslím, že to treba brať z takého komplexnejšieho hľadiska a nie len v jednej oblasti urobiť zmeny ale tak celkovo, čo sa týka životného a zdravotného štýlu.

demi123

rastlinocka toto som pozerala už dávnejšie a sa mi páčilo to zloženie, že to je také iné, prírodnejšie než nejaké lieky.

rastlinocka

Roman.T to je podľa ešte lepšie ako priamo tie statíny. tiež som si vybrala niečo také prírodnejšie na užívanie, čo ani to telo a zažívanie tak nezaťaží. už to beriem každý deň okolo pol roka a aj výsledky mám lepšie.

fantomka

Super typy ohladne stravy a aj take vseobecne sa daju najst na fb v skupine Moj cholesterol. Ja to rada sledujem, dozviem sa kopec novy veci a niektore som uz aj aplikovala do svojho zivota :)