Ako prirodzene znížiť cholesterol?

Táto diskusia patrí k článku: Ako prirodzene znížiť cholesterol?
Ako prirodzene znížiť cholesterol?

Zvýšený cholesterol trápi mnoho ľudí a vôbec nemusí byť jeho príčinou vyšší vek, či obezita. Zlé hodnoty cholesterolu majú aj štíhli a mladí ľudia, dokonca aj deti. Na vine je častokrát stres, ale najmä zlá životospráva. Ak vám váš lekár zistil z krvi zvýšený cholesterol, nezúfajte. Dokážete ho dostať do zdravých hodnôt aj bez tabletiek.

LostVanilla

Na prirodzené zníženie cholesterolu môžete zvážiť úpravu stravovacích návykov a zahrnutie potravín bohatých na vlákninu, ako sú ovocie, zelenina, celozrnné výrobky a orechy. Pravidelná fyzická aktivita, ako je chôdza, beh alebo plávanie, môže tiež pomôcť zvýšiť hladiny „dobrého“ HDL cholesterolu a znížiť hladiny „zlého“ LDL cholesterolu. Môžete tiež zvážiť doplnenie stravy o prírodné doplnky, ako je rybí olej alebo hárak riasy, ktoré obsahujú omega-3 mastné kyseliny známe svojimi prospešnými účinkami na zdravie srdca.

tenista87

záleží od toho, aký je ten počiatočný stav, ktorý chceš zlepšovať. myslím, že by to bolo možné. ale napríklad čo je na cholesterol armolipid, ktorý aj ja užívam, tak normálne ti radia na ich stránke, že je najlepšia kombinácia aj s diétou a pohybom. to je také trio bojovníkov s cholesterolom.

malapehana

a myslis, ze keby to bolo teda naopak, ze sa niekto zameria len na tie doplnky, tak ze by to nestacilo? ze by sa dostatocne neupravil tie hodnoty do normalu?

vcelka

áno, presne toto funguje. ale je to skôr také riešenie, že dlhodobejšie, že to dlhšie trvá. rýchlejšie a asi aj viacej sa ti ten cholesterol zníži, keď budeš aj nejaké podporné výživové doplnky na to brať.

lie123

make a exercise daily and proper diet can help to reduce the level of
cholesterol level of a person and a well-written piece with valuable insights.

vcelka

zvýšenú hladinu cholesterolu ale predsa necítiš. to nie je možné proste. ono keď cítiš niečo, tak už je zle, to už ti ten usadený tuk upchá cievy a to je asi neskoro vtedy začať niečo robiť.

lobata

To podla mna je ale vela ludi takychto. Si povedia, ze vsak coze, necitim sa zle, tak neriesim. A pritom to nie je nic tazke. Ked uz nic ine, tak aspon tu tabletku rano uzit, nech aspon nieco pomaha k tomu zlepseniu.

klaudinkas

- To ti neviem povedať, nie sme takí kamoši s nimi, že by sme sa delili až o takéto informácie. Ale vôbec by ma to neprekvapilo pri takomto životnom štýle. A možno aj o tom vedia, ale nijak to neriešia.

tenista87

to si nechcem predstaviť, ako to musí byť u nich doma, keď to ty ako suseda cítiš. dosť nepríjemné ti poviem. a nevieš, či majú nejaké takéto zdravotné problémy tiež?

klaudinkas

- Len ono na jednej strane si povieš, že okej, však to je jednoduché, proste prestanem jesť nezdravo. Len keď je niekto na to odjakživa naučený, tak to také jednoduché zase nie je. Ja s tým problém nemám, ale poznám takých ľudí, aj susedov, kde sa vysmáža niečo každý druhý deň, však to cítim.