Myslim, ze je to take porovnatelne, ono zalezi aj od toho, ze ci kupujes v lekarni alebo ci objednavas z nejakej stranky, tym padom, ci si do toho zaratas aj postovne a tak dalej. Ale nejak ze by to bol rozdiel o desiatkach eur, tak to akoze vobec nie. Tak ci tak si myslim, ze pokial ide o zdravie, tak setrit netreba.
Ako prirodzene znížiť cholesterol?
Asi to nie je také smerodajné, že sa treba pri tom riadiť pri výbere, ale aj tak sa opýtam - ako je to cenovo? Je to porovnateľné, či je niektorý výrazne drahší, lacnejší?
riešili sme podobný problém, alebo teda ani nie problém, skôr dilemu, že čo kúpiť a začať užívať. nakoniec sme na radu lekárničky kúpili armolipid. ten má lepšie zloženie než arterin. ono sa tam robili nejaké zmeny v zložení, lebo ten arterin mal príliš vysoký obsah neviem či monokalínu alebo niečoho takéhoto, čo potom nerobilo dobroty a spôsobovalo veľa nežiadúcich účinkov. tak reku keď mali takéto opletačky, tak to nejdeme ani riskovať a radšej sme armolipid zobrali a kupujeme ho už pravidelne odvtedy.
Ahojte, hádam budete vedieť niekto poradiť. Boli mi odporučené dva výživové doplnky na úpravu cholesterolu. A to Armolipid a Arterin. Ktorý z týchto dvoch by ste mi odporučili? Prípadne aj ak máte skúsenosť s niečím úplne iným.
To teraz niekedy si absolvovala, či už dávnejšie? Reku či tiež niečo na to užívaš alebo nechávaš tomu taký voľný priebeh. Neviem, že nakoľko je to v tvojom prípade vážne.
u mna to bolo nejak tak, ako pises. tiez som na sebe nepoznala, ze by sa bolo so mnou nieco dialo, az kym som nebola na prehliadke a doktor, ze porobime vsetky testy a vysetrenia. tak som akoze v prvom momente pregulala ocami, ze naco to je dobre a aha, uz viem naco to bolo. nie vsetky ochorenia sa prejavuju aj navonok totizto.
vo väčšine prípadov áno, toto je jedna z tých chorôb, ktoré sa s tebou diahnu dlho a nemajú navonok nejaké prejavy, že by si niekto bol všimol, čo ťa trápi. vymeniť lieky samozrejme môžeš, ale len tak, že poskúšať niečo nové, keď ti nejaké zaberajú, tak to asi nie, načo.
to sa normalne uziva ako dlhodobo? ze aj roky? a netreba si spravit nejaku prestavku v tom uzivani alebo nejak obmienat tie lieky?
podla mna mozes vybrat aj sama, ale tak bezne ti lekar poradi nieco a da moznosti, co by si chcela uzivat. vsak ty to budes uzivat a da sa povedat, ze dlhodobo, tak preco by si sa nemohla sama rozhodnut. co som citala, tak ze armolipid je na ten cholesterol fajn, to dost chvalili.
ale ved ono su aj volnopredajne tie lieky na cholesterol, tak si nemozem vybrat podla seba? ako nehovorim zase, ze len tak bez nejakeho predosleho "prieskumu", ale preco by som potrebovala od doktora odporucanie.
Zvýšený cholesterol trápi mnoho ľudí a vôbec nemusí byť jeho príčinou vyšší vek, či obezita. Zlé hodnoty cholesterolu majú aj štíhli a mladí ľudia, dokonca aj deti. Na vine je častokrát stres, ale najmä zlá životospráva. Ak vám váš lekár zistil z krvi zvýšený cholesterol, nezúfajte. Dokážete ho dostať do zdravých hodnôt aj bez tabletiek.