Ako prirodzene znížiť cholesterol?

Táto diskusia patrí k článku: Ako prirodzene znížiť cholesterol?
Ako prirodzene znížiť cholesterol?

Zvýšený cholesterol trápi mnoho ľudí a vôbec nemusí byť jeho príčinou vyšší vek, či obezita. Zlé hodnoty cholesterolu majú aj štíhli a mladí ľudia, dokonca aj deti. Na vine je častokrát stres, ale najmä zlá životospráva. Ak vám váš lekár zistil z krvi zvýšený cholesterol, nezúfajte. Dokážete ho dostať do zdravých hodnôt aj bez tabletiek.

NatalkaBS

Tak lekár ti môže poradiť aj len, že čo by si si mal kúpiť a užívať. Nemusí ti vyslovene on niečo predpisovať. Však ale vieš, ako sa to hovorí a všade uvádza, že by si užívanie mal konzultovať so svojim lekárom alebo lekárnikom. Takže asi by som len tak niečo na vlastnú päsť nezačala brať.

tenista87

chcem sa opýtať ohľadne tých liekov, či myslíte, či je lepšie užívať také tie voľnopredajné, alebo si vypýtať niečo na predpis, o čom bude mať lekár prehľad, ako to pacient užíva a tak?

vcelka

okrem facebooku vieš nájsť rovnakú skupinu aj na instagrame, keď hovoríš, že máš rada takéto súťaže, tak môžeš sa aj tam aj tam skúsiť zapojiť, väčšia šanca na výhru ;)

dobibina

toto poznam uz dlhsie... tiez som odtial cerpala viacero informacii a naucila sa nejake nove veci... dokonca tam mavaju aj sutaze, co som ja uplny maniak do toho :D

Kamcita23

som si to dala hned aj sledovat, ci oznacila, ze sa mi to paci, alebo kde sa to ako vola. vsak to je jedno, chapeme sa. sa mi paci aj ako to tam vyzera, ako to posobi na cloveka. proste, ze si daju asi zalezat na tych postoch, aby to aj budilo nejaky dojem.

klarik12

len netreba sa spoliehať vyslovene len na tie doplnky. ideálna je kombinácia si diétou. na fb predpokladám, že je asi každý, tak tam je fajn skupina môj cholesterol, kde dávajú aj rôzne typy, ako sa stravovať, ktoré potraviny sa odporúčajú a podobne :)

ladimed

nechcem povedat, ze je viacero typov toho vysokeho cholesterolu, aby sme sa nahodou nespravne nepochopili. ale tiez sa rozlisuju ako keby rozne formy, rozne sa k tomu stavia. ale tak v podstate, ked sa ti podari dostat na taku uroven, ktora nie je zdraviu skodliva, tak jasne, ze nemusis potom nic uzivat. ale aby si sa aspon priblizila k tej hladine, ktora je okej, tak preco si nepomoct doplnkami aj, ked tym vies skor dosiahnut to, co chces :)

lubby

dratha87 vsak ale tie vysledky sa zlepsuju uzivanim niecoho nie? tak nie je nejak vyslovene nutne uzivat nieco proste naveky, ci?

klaudinkas

- Zvlášť to, že nie je hneď nutné užívať nejaké lieky, ktoré proste logicky viacej zaťažujú celé telo než výživové doplnky. Tými sa nedá ani nič pokaziť, môže to len pomocť.

bronicka

... to nepochopim ale taky pristup... vsak je tolko toho, co si moze clovek vybrat... vsak nemusi hned lieky uzivat, su aj rozne doplnky... to je isto lepsie aj zlozenim a tym padom aj to lepsie posobi na telo...