ja som to narocky len takto v skratke, akoze mozem aj tak odbornejsie nacriet do tejto temy, keby bolo treba alebo to niekoho zaujimalo :)
Ako prirodzene znížiť cholesterol?
Klaricia ty napríklad áno, ale ja mám vo svojom okolí a aj v rodine veľa ľudí, ktorým zdravý jedálniček nič nehovorí. Sem sem tam si dajú niečo ako zdravšie a myslia si, že tým je všetko zachránené.
Diidi toto si dobre vysvetlila, tak v skratke, zrozumiteľne a aj trošku odbornosti tam nechýba.
pohyb je jednym z najdolezitejsich faktorov, ktory ma vplyv na zdravotny stav. to nie je tak, ze len pri zvysenom cholesterole by si mal mat pravidelny pohyb. ale tak celkovo, pre spravne a zdrave fungovanie seba sameho. pravidelny pohyb alebo cvicenie zvysuje hladinu toho dobreho cholesterolu a znizuje zleho cholesterolou a tukov.
aky sport, pohyb je dobre zvolit pri tychto problemoch? aky ma to vlastne vplyv na zlepsenie toho zdravotneho stavu?
Myslím si, že nie, ale tak záleží asi aj od tých zdravotných problémov a ako často je to sem tam, čo si niekto dopraje, vieš ako.
ked pozeram tie odporucania, co jest a co nie, tak viac menej sa podla toho aj stravujem. ale nie, ze by som musela, ale tak nejak intuitivne. akoze dam si aj z tej menej zdravej kategorie, ale fakt len prilezitostne, to si myslim, ze zase uskodit nejak nemoze.
Tak hej, bolo by to lepšie, ale zase nie je to nič také, čo by sa nedalo vyhľadať a nejak si vytvoriť vlastný zoznam, len to chce trochu času sa tomu povenovať. Ale tak robí to každý pre seba a pre svoje zdravie, takže obetovať niekoľko minúť stojí za to si myslím.
annah, mali by rozdavat letaky s radami, bolo by to logicke
takto asi len hladat, a radsej viac, na porovnanie, niekde si to bude urcite aj protirecit
fitnessrevolution.sk
nanicmama.sme.sk
*keď spomínate aj diétu a úpravu stravy, tak s tým vie tiež lekár pomôcť, alebo si treba hľadať, že čo jesť, čo nejesť? si to predstavujem tak, že dostanem nejaký zoznam potravín napríklad. ideálny by bol rovno jedálniček, ale to by som už asi veľa chcela :D *
Zvýšený cholesterol trápi mnoho ľudí a vôbec nemusí byť jeho príčinou vyšší vek, či obezita. Zlé hodnoty cholesterolu majú aj štíhli a mladí ľudia, dokonca aj deti. Na vine je častokrát stres, ale najmä zlá životospráva. Ak vám váš lekár zistil z krvi zvýšený cholesterol, nezúfajte. Dokážete ho dostať do zdravých hodnôt aj bez tabletiek.