Idealne, ked to skombinujes. Ze aj stravu nejak upravis, aj ten pohyb zapojis a budes nieco na upravu aj uzivat. To mas take kombo, ze to musi zabrat :)
Ako prirodzene znížiť cholesterol?
aj stravu si nejak upravila? to tiez su kadejake diety, ktore doktori odporucaju v takychto pripadoch.
poviem ti, ze ja som sa citila lepsie. ale tak ja som to vzala tak, ze radsej na vsetkych frontoch zacnem so sebou nieco robit, nespoliehala som sa len na nejake doplnky. si myslim, ze dost u mna spravilo to, ze som sa zacala viacej hybat a cvicit.
Po akom case ako ste zacali nieco uzivat na ten cholesterol sa ukazali aj nejake vysledky? Aj ste to na sebe citili, ze sa vam polepsilo?
ale je to tak, takže podľa mňa, keď niečo spraviť maximum a dať si fakt na niečom záležať, tak práve v tomto prípade :)
To by sme si asi viaceri mohli z tvojho pristupu zobrat priklad :) Ono to znie ako klise, ale je to tak, ze zdravie mame len jedno.
Podľa mňa aj preto, že to je taký "vnútorný" problém, že sa to v podstate neprejavuje nijak. Že by si ukázala aha, toto mi to spôsobuje. Najhoršie, že veľa ľudí ani netuší, že niečím takýmto trpia, že by sa mali liečiť. Často to zájde až moc ďaleko, kým sa príde na to, čo sa deje. Preto aspoň tie preventívky ja každý rok pravidelne absolvujem, to je to najmenej.
dobre, ze to niekto takto laicky napisal, lebo ked sa ma niekto opyta, ze co to vlastne znamena, ze mam zvyseny cholesterol a preco, tak uz sa stracam v tom vysvetlovani.
Ked vo velkym mnozstvach, az nadmernych konzumujes potraviny, ktore maju vysoky obsah nasytenych mastnych kyselin a alkohol dajme tomu, plus k tomu mas malo pohybu, tak sa ti cholesterol bude usadzat na stenach tepien a tym sa bude znizovat ich priechodnost. A bum! Problem je na svete.
Kľudne, ja by som poprosila aj také obšírnejšie popísať tieto problémy. Lebo často sú tu len kadejaké dohady v diskusiách, tak dobre padne si aj niečo odbornejšie prečítať :)
Zvýšený cholesterol trápi mnoho ľudí a vôbec nemusí byť jeho príčinou vyšší vek, či obezita. Zlé hodnoty cholesterolu majú aj štíhli a mladí ľudia, dokonca aj deti. Na vine je častokrát stres, ale najmä zlá životospráva. Ak vám váš lekár zistil z krvi zvýšený cholesterol, nezúfajte. Dokážete ho dostať do zdravých hodnôt aj bez tabletiek.