Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Stará dievka

Príspevok v téme: Stará dievka
Dievka

Ahojte,

chcem sa spytat aky nazor mate na mna a co by som vo svojom zivote mala zmenit? Som stara dievka (32r), ktora nikdy nemala poriadne vztah s chlapom. Vsetky kamaratky sa mi vydavaju, tehotne su a pod. a ja ostavam coraz viac sama so svojou samotou. Chcem sa spytat co mam robit so svojim zivotom, ak chcem byt ako ostatne baby, ktore maju vztahy cakaju/maju babatko a pod... Vonku uz ani nemam s kym ist, chlapov ktorych poznam su bud zenati alebo zadani... Myslim, ze v tejto teme sa viacere spoznaju co tu pisu..

Dakujem za nazory.

trebisov

myslím že na slovensku ešte stále pretrváva debilný až kokot*ký názor že človek keď dosiahne vek po 20tke musí mať partnera a následne musí vstúpiť do manželstva a mať deti.
Prečo? Ja sa pýtam prečo?
Veď nemá človek slobodu? Vlastnú vôľu aby nemusel podstúpiť sílenie sa do niečoho čo možno ani sám tak nechce. Prečo niekoho kto je slobodný idete pomenovávať Starou dievkou či dievka na ocot? Nehovoriac akože starí mládenci. To čo už je toto? Kde to sme? Žijeme snáď v nejakej zapadnutej dedine kde staré baby so šatkami na hlavách a metlami v rukách ohovárali iné ženy?
Nemá človek vlastnú vôľu aby sám rozhodoval o svojom spôsobe života? To sa máme automaticky ako roboty podriaďovať názorom druhých ľudí? Poslúchať ich kázanie ako ovečky v kostoloch? Veď ani len veriaci v kostoloch nežijú život častokrát ako im biblia káže. Stačí že prekročia prach kostolných dverí a ich život má celkom iný spád.... hriešnejší...klamú, kradnú, podvádzajú, ohovárajú, nenávidia, závidia, prahnú po peniazoch.....
Myslím že je lepšie v dnešnej dobe kedy je čoraz menej normálnych mužov, zostať slobodnou než mať za manžela nejakého sukničkára ktorému nestačí jeho manželka ale má iné milenky či mať za manžela pijana ktorý keď príde domov vie vyvoláť bez dôvodu, hádku, zbiť manželku a aj deti, či mať za manžela žiarlivca ktorý nedovolí svojej manželke dýchať a musí vedieť o každom jej kroku a všetkých mužov dookola podozrieva že mu ju chcu pretiahnuť.
Tak sa pýtam, čo je lepšie?
Byť slobodnou alebo byť v manželstve s tyranom. Lebo ani len netušíte čo musia mnohé ženy vo vašom okolí v manželstvách vytrpieť. Mal som možnosť kedže som sa často sťahoval zpoznať často naooko zdanlivo šťastné manželstvá ale len dovtedy kým sa za nimi nezavreli dvere bytu. Vonku pôsobili ako ukážkový pár držiac sa za ruky ale hádky a aj bitky boli takmer na dennom poriadku. Sami možno z televíznych správ poznáte ako ľudia vyjadrujú názor na nejakú vraždu..,"ale veď oni boli taký slušní, šťastne pôsobili, mali sa radi"
Či manželstvá kde manželka ticho trpí manželovu neveru len kvôli deťom.
Ak by bolo manželstvo výhra ako v lotérií, nedochádzalo by k toľkým rozvodom. Takže neviem čo je pre vás lepšie, či sa skoro ale zle vydať na nátlak okolia alebo zostať slobodnou.

Mila UK

Este by som mala dodat, ze nie kazdy kto je vo vztahu, je stastny. O tom svedci vysoka rozvodovost na Sk. Poviem len tak obrazne tri pripady z nasej rodiny.

1. zena ma vyrazky po celom tele a je to dost viditelne. Ma so svojim muzom dve deti, ale spolu sexualne neziju. Je to info z prvej ruky, dovodom, je vraj, ze uz ho nepritahuje. Rozvod neprichadza do uvahy z viacerych dovodov. (katolicka viera, deti, male mesto, manzelka by nedokazala deti uzivit, kedze zivitelom je tu muz). On je nastastie silna osobnost a celu tu rodinu zivi zo svojho prijmu. Zena je frustrovana

2. Zena ma 6 deti, nepracuje kvoli podlomenemu zdraviu, pocetnu rodinu zivi muz, orem toho vari, chodi z detmi na vylety, kedze manzelka sa musi setrit. Niektore deti jej ani nevzdaju potrebnu uctu.

3. Zena ma dve deti, z toho mladsie je vazne chore . Muz neda zene uctu, skaredo jej nadava, ona uvazovala o samovrazde. On zo vsetkych problemov vini ju, pred rodinou ju obvinuje, ze je psychicky chora. Su momentalne v rozvodovom stadiu, do manzelstva boli viac menej tlaceni, kedze spolu dlho chodili.

Dalsie pripady tu rozpisovat nebudem, chcela soms len poukazat na to, ze nie je cielom sa za kazdu cenu vydat, ale byt spokojna a vyrovnana sama so sebou. Nikdy nevies, ze ci nebudes prezivat nieco podobne co ludia, o ktorych som pisala vyssie.

Mila UK

Uz len ten nazov temy nevyzera dobre, citis sa ako stara dievka? Ak ano, tak aj ludia Ta budu tak vnimat. Doba sa zmenila, dnes nie je jedinou prioritou zeny mat rodinu a vydat sa (aj ked vela ludi v nasej spolocnosti si to stale mysli). Nemas pracu, ktora by Ta naplnala? Nijakych kamaratov? Nikdy nie su vsetci zadani, je mnozstvo ludi, ktori su rozvedeni, single, pripadne ovdoveni...Staci trocha aktivity a partnera na spolocne zaujmy si najdes. Druha vec je, ze druhi ludia z Teba vycitia zufalstvo, a mnoho muzov si bude od Teba drzat odstup. Preto zabudni na vek, a zacni zit zivot naplno. V opacnom pripade mozes skoncit vo vztahu s niekym len preto, aby si nebola "sama", a moze to dopadnut zle. Ked budes mat nadhlad a sebavedomie, mozno k sebe pritiahnes aj toho spravneho muza.

Marunka

Ja som presvedčená o tom, že ak jedinec nedokáže byť sám, nie je ešte zrelý na riadny a vážny vzťah. Málokto vie byť šťastný len tak, sám v sebe, mnoho ľudí očakáva, že šťastie mu prinesie partner. Malo by to byť tak, že moje vnútorné šťastie nie je podmienené tým, s kým som a či vôbec som.
A k tým nárokom na partnera...bohužiaľ je to tak, že máme veľa ráz prehnane nároky a požiadavky. Partner by mal byť taký a taký, a keď bude, tak takého chceme :D Mať nároky nie je zlé, je to fajn. Ale je super sa aj zamyslieť, čo môžeme ponúknuť my...či vôbec máme čo ponúknuť, ak máme toľké očakávania :)

Howling

Vsetko je zavisle od jednotlivca..
Mal som par krat aj stretnutie z netu a poviem, ze ludia stali za houby..
By som povedal az extremna vybercivost, co sa tyka vyzoru najme (30+). Hovori sa tomu chemia, ale tie zeny vyzorom tiez nic moc toho neponukali, takto som sa stretol asi 3x a to mi stacilo, ale verim ze su tam aj norm. zeny..

Takze samozrejme sympatie su extremne dolezite pri prvom kontakte.. Len mal by som si byt vefom svojich kvalit a co ja ponukam

Howling

Zazitok - ja som to samozrejme myslel aj tak, ze nie ze tu pride mi nejaka fetka, alebo ta co ide po peniazoch..
Pokial by bola mne sympaticka zena a normalna, preco jej nedat sancu?? Ja nehladam a nikdy hladat nebudem ideal. Ja si proste nejako nevyberam extra

, to co vyzarujes to aj pritahujes

zazitok1

kazdy tu pise o narokoch na partnera ale podla mna je to dobre ze clovek si ujasni co a koho chce. Kazdy jeden clovek ma urcite ocakavania co sa tyka partnera.... kto povie ze by vzal hocikoho s kym si nesedi az tak ako by mal klame sam seba...ved kazdy chce pre seba to najlepsie len neviem preco ...sympatie proste musia byt...spolocne temy a zaluby musia byt...bez toho sa clovek nepohne nikam a ten vztah speje do zahuby....samozrejme nehovorim o malych detailoch na ktorych clovek moze popracovat..

howling

Prepáč fant. :-)
Ale si to pekne a výstižne napísala :)

@Denisa - mi sa troška asi nerozumieme, samozrejme, kto vzťah nechce nech ho nemá, pokiaľ Ti je dobre takto samej, v poriadku, možno v podvedomií čakáš na toho "pravého" a ďalších odmietaš, nedáš vobec žiadnu šancu, ale to je samozrejme na Tebe.

Ja som taký, ak by o mňa nejaká žena javila záujem, tak by som to určite skúsil, aj keď by to nedopadlo, možno dobre, predsa mňa ( vnútorne, nejde to z okolia) tá samota ničí... predsa by som išiel na turistiku, resp. plaváreň s priateľkou, ako buď len sám, alebo len s kamošom, ono časom Ťa to omrzí.. (mám na mysli roky 5-6)..

Ešte raz ja nemyslím na vzťah z donútenia.. ja som nikdy moc nerešpektoval spoločnosť, som troška rebel, ale že ja to tak vnútorne cítim a som na to pripravený.