Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Stará dievka

Príspevok v téme: Stará dievka
Dievka

Ahojte,

chcem sa spytat aky nazor mate na mna a co by som vo svojom zivote mala zmenit? Som stara dievka (32r), ktora nikdy nemala poriadne vztah s chlapom. Vsetky kamaratky sa mi vydavaju, tehotne su a pod. a ja ostavam coraz viac sama so svojou samotou. Chcem sa spytat co mam robit so svojim zivotom, ak chcem byt ako ostatne baby, ktore maju vztahy cakaju/maju babatko a pod... Vonku uz ani nemam s kym ist, chlapov ktorych poznam su bud zenati alebo zadani... Myslim, ze v tejto teme sa viacere spoznaju co tu pisu..

Dakujem za nazory.

bababu

Dnes je sama žena normalne aj v 40, kam sa ženeš, pomalu, všetko príde, nemusíš byť ako oataní, venuj sa vojím veciam všetko príde.

Howling

Baradu vytvoril si si vlastny klinec do rakvy :D v niecom s Tebou nesuhlasim, ale inak Tvoj prispevok je pravdivy..
Vsimni si tu reakciu zien na Tvoj podnet( nevien ci si zena ci chlap)

Dnesne zeny su extremne vybercive ( dokonca niektore viac ako muzi) co sa tyka celkovo cloveka( vlastnosti, vyzor..) pritom niektore nemaju co ponuknut, ja tvrdim je Ti lepsiem samej, ostan sama, hladas dokonalost? Tak ju hladaj...

Mila UK

Velmi subjektivny nazor. Ok, pre niektore zeny to mozno plati. Najma pre tie, ktore nie su silne osobnostii, a byt same by mozno nezvladli. Ja si myslim, ze ked necitis, ze je to ten pravy, tak nema zmysel ist do toho. Manzelstvo je vazny zavazok, a neda sa z neho neskor len tak vycuvat, lebo nieco medzi nami nefunguje. Kdezto tie podla Teba "stare dievky" tu moznost zoznamit sa stale maju...Tak kto je potom na tom horsie? Moja kamaratka ma napr dceru, ktora ma postihnuteho chlapceka. Nemoze chodit do prace, musi sa mu venovat, potrebuje financovat drahu liecbu, manzel od nej odisiel. Ok, mozes povedat, nie kazdy musi takto dopadnut, co je pravda....Ale je pravda , ze v mojej rpdine vela tych stastnych manzelstiev nemame, vacsina mojich bratrancov a sesternic je rozvedenych . Aj ty co su spolu, tak vacsinou kvoli detom. Aj moja sestra je dost vystresovana, ked sa spolu stretneme, tak len hadku vyvola (pre blbosti). Nemam pocit, zeby bola stastnejsia ako ja.

torolkozo

Urcite lepsie je zostat stara dievka ako trpiet v nestastnom vztahu. A stare dievky, ktore sa dobrovolne rozhodli zostat starymi dievkami, su vo vseobecnosti velmi stastne zeny :) Lenze ini im to stastie zavidia, preto do nich rypu. Stastne su tie, ktore si nevsimaju take rypanie.
Dalsi pohlad na vec: moze existovat mlada baba, ktora nevie byt asertivna. V robote ju kolegyne zavalia kopou roboty, ona za kazdu kolegynu nieco spravi, doma ju rodicia ponizuju, hresia, nevazia si ju a opovrhuju nou. Nutia ju skakat jak oni piskaju. tak skace jak ini piskaju, ale to neznamena, ze sa jej to paci. Nepaci, ale bez asertivity nevie vyjadrit voci tomu odpor. Obzvlast ak ide o osobu, ktora neznasa skakat (robi to s nechutou a s odporom, lebo nevie byt asertivna), jak ini piskaju a miluje robit si vsetko po svojom. Taka najde utocisko len a len v samote. Lebo len v samote si vie robit po svojom a podla svojich predstav, co ako chce, kedze medzi ludmi kvoli neasertivnej povahe to nevie = medzi ludmi trpi. Pre taku je najlepsie zostat stara dievka, lebo keby nasla chlapa, skor ci neskor by si ju prestal vazit a zacal by zneuzivat jej dobrotu, to iste deti, skakali by jej po hlave a vlastne za takych okolnosti by uz nemala kam uniknut. Tak od toho lepsie je zostat sama.

Marunka

Baradu, neviem odkiaľ máš názor, že radšej nespokojný vzťah ako byť sama/sám, ale je to hlúposť. Človek, ktorý má rád sám seba jednoducho nebude v nefungujúcom vzťahu len preto, lebo samota je horšia :D To, čo píšeš sa dá praktizovať v 15stich, keď človek nemá nič odžité, nemá skúsenosti, ale určite nie od 25 vyššie :) Len človek, ktorý nevie sám čo so sebou, ktorý potrebuje k svojmu šťastiu prítomnosť inej osoby, len taký ostane v zlom vzťahu, aby nebol sám :) Akože dobrovoľne trpieť, len aby som nebola označovaná za starú dievku? :D To je snáď vtip :)

Nella_Wella

baradu
Ty to máš nejaké pomýlené. Čo si tým svojím príspevkom vlastne chcel/a povedať ??? Že je lepšie byť nasilu v nešťastnom vzťahu a trápiť sa, ako byť sama ??? Aha, jasné, to preto, aby všetky babky a tetky a celé okolie bolo spokojné, že dotyčná sa nemá o nič lepšie ako ony a teda jej nemusia závidieť. Nuž, keď je pre teba najdôležitejšie, aby si vyhovel/a väčšine a neohovárali ťa, tak rob, ako chceš.

Ale mne je lepšie samej. A neviem, aký je to "stav, kedy žene evidentne škodí, že je sama", lebo mňa sa všetci pýtajú, ako to robím, že tak dobre a mlado vyzerám, a to mám 35+ ! A keď vidím svoje rovesníčky, zničené, tlsté, bez nálady, tak veru im niet čo závidieť. Takže mi môj "stav" zjavne neškodí, práve naopak :)))))