ja som muz a poznam alebo poznal som dost single zien. a na zaklade toho som aj reagoval. casto sa tu ohanate akymsi tlakom okolia, a co povedia babky na dedine. pritom same ste pod inym, ale podobnym tlakom, pod tlakom modernej spolocnosti, v ktorej je velmi cool byt single, mate svoje stranky, svoje komunity, navzájom sa podporujete, vychadzaju o tom knihy. v tomto ste sa ale nikam neposunuli, akurát ste vymenili jeden tlak okolia za iny. len si uvedomte, ze moderna spolocnost je tu par desiatok rokov a jej nazory nie su este prilis overene. davajte si pozor, comu verite, lebo na tu vasu modernost doplatite. nie vsetko co je z minulosti, je zastarale a nespravne.
podstata je ale jasna: nejde o to, co povedia babky na dedine alebo feministky na nejakej konferencii, dotovanej statnou instituciou. ide o to, ako chcete zit vy same a co je pre vas dobre. a kazda z vas (okrem par vynimiek) tuzi po tom spravnom chlapovi. tvarit sa, ako vam je super, mi pripada pubertalne, ako ked sa 15rocni chlapci hraju na gangstrov a pritom im mobilne pausaly platia rodicia. je to proste smiesna poza. nie je hanbou priznat si, ze sa nieco v zivote nevydarilo alebo nedari. ale samozrejme, netreba sa tym ani umarat a nechat pohltit.