Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Stará dievka

Príspevok v téme: Stará dievka
Dievka

Ahojte,

chcem sa spytat aky nazor mate na mna a co by som vo svojom zivote mala zmenit? Som stara dievka (32r), ktora nikdy nemala poriadne vztah s chlapom. Vsetky kamaratky sa mi vydavaju, tehotne su a pod. a ja ostavam coraz viac sama so svojou samotou. Chcem sa spytat co mam robit so svojim zivotom, ak chcem byt ako ostatne baby, ktore maju vztahy cakaju/maju babatko a pod... Vonku uz ani nemam s kym ist, chlapov ktorych poznam su bud zenati alebo zadani... Myslim, ze v tejto teme sa viacere spoznaju co tu pisu..

Dakujem za nazory.

a_dr1a

baradu. Nasi predkovia okrem pojmu "stara dievka" pouzivali a pouziva sa dodnes aj pojem "stary mladenec". Len aby si mal uplne infa)

DoktorExitus

Ale neprehanaj 32 nie si ziadna stara dievka ja sa citim stale mladý :D Hlavu hore uz by si mala mat trochu v hlavke poriadok tak asi sa uz nevrhnes kazdemu co sa usmeje takže času maš ešte dosť takž sa poobzeraj v praci zorganizuj nejaku party kde pozves kamosky kamosov a nech privedu nezadaných a kohosi normalneho aj uchmatnes :)

Vinnka

A potom su zeny, ktore necitaju ziadne clanky na podporu single zivota, lebo im pripada cele to "hnutie" neskutocne zbytocne a primitivne. A predsa su samy v 40-tke. Uprimne hladali vztah, uprimne nechceli byt s nevernikmi, manipulatormi, gamblermi. Napriek tomu, ze dalsie "hnutie" razi teorie, ze zeny chcu grazlov. Nechcu. Tak maju 40, su single a vychadza to z ich vnutra. Toto nikomu nenapadne, ze aj takto to moze byt? Niektori ludia ziju podla svojho vnutra. Nastastie to vedia a preto neberu vazne diskusie ako tato tu. A ani o nich nikto netusi, lebo nezalozili vlastne "hnutie", kedze nemaju potrebu dokazovat si svoju pravdu.

lLily

radsej budem nadavat na idiotov s ktorymi nic mat nebudem, nez by som mala utocit na blizku osobu...to je dobra volovina co pises baradu, extremna blbost - ze aspon ma clovek na KOHO nadavat. Toto by si blizki ludia robit nemali, ale v tych vasich plytkych vztahoch je to asi uplna nromlaka aj ze sa vzajomne tyranizujete ci povrazdite. Sak co tam po tom. Vase zivoty. Vrana k vrane.

Trubela

A Howling, k tej vyberavosti: vies, ono ked uz mas nieco odzite, v hlave upratane, nevrhnes sa prvemu co ti skrizi cestu do narucia, len aby som preboha neostala sama ..

Trubela

Baradu a napadlo ti ze mozno prave preto aby sa tie baby neumarali z toho vsetkeho, ze to nevyslo a nevychadza, tak citaju tie svoje knihy, casopisy o single zivote, cestuju, maluju, miluju ten zivot taky aky je a nepoddavaju sa mu a necakaju niekde v kute smutne a same..aj ked mozno v niecom s tebou suhlasim - tie zadane, stastne, zabezpecene drzia hubu a krok, lebo ved na dobre sa rychlo zvyka a ked je clovek sam, musi sa inak obracat, aby vobec prezil..alebo cusia, hoci je to cele naprd, lebo sama zena s 2-3detmi v rozvodovom konani - nic moc...alebo cusia, lebo opat raz zchytaju....takze ano, zadane zeny su urcite ovela lepsie a hlavne poslusnejsie. Ale zas trochu mas pravdu, ked sa ti dvaja najdu, prospieva to jednemu aj druhemu, lebo tiez nadobudam pocit, ze zadani chlapi su akysi znormalizovani.

baradu

ja som muz a poznam alebo poznal som dost single zien. a na zaklade toho som aj reagoval. casto sa tu ohanate akymsi tlakom okolia, a co povedia babky na dedine. pritom same ste pod inym, ale podobnym tlakom, pod tlakom modernej spolocnosti, v ktorej je velmi cool byt single, mate svoje stranky, svoje komunity, navzájom sa podporujete, vychadzaju o tom knihy. v tomto ste sa ale nikam neposunuli, akurát ste vymenili jeden tlak okolia za iny. len si uvedomte, ze moderna spolocnost je tu par desiatok rokov a jej nazory nie su este prilis overene. davajte si pozor, comu verite, lebo na tu vasu modernost doplatite. nie vsetko co je z minulosti, je zastarale a nespravne.
podstata je ale jasna: nejde o to, co povedia babky na dedine alebo feministky na nejakej konferencii, dotovanej statnou instituciou. ide o to, ako chcete zit vy same a co je pre vas dobre. a kazda z vas (okrem par vynimiek) tuzi po tom spravnom chlapovi. tvarit sa, ako vam je super, mi pripada pubertalne, ako ked sa 15rocni chlapci hraju na gangstrov a pritom im mobilne pausaly platia rodicia. je to proste smiesna poza. nie je hanbou priznat si, ze sa nieco v zivote nevydarilo alebo nedari. ale samozrejme, netreba sa tym ani umarat a nechat pohltit.

bababu

Dnes je sama žena normalne aj v 40, kam sa ženeš, pomalu, všetko príde, nemusíš byť ako oataní, venuj sa vojím veciam všetko príde.