Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Stará dievka

Príspevok v téme: Stará dievka
Dievka

Ahojte,

chcem sa spytat aky nazor mate na mna a co by som vo svojom zivote mala zmenit? Som stara dievka (32r), ktora nikdy nemala poriadne vztah s chlapom. Vsetky kamaratky sa mi vydavaju, tehotne su a pod. a ja ostavam coraz viac sama so svojou samotou. Chcem sa spytat co mam robit so svojim zivotom, ak chcem byt ako ostatne baby, ktore maju vztahy cakaju/maju babatko a pod... Vonku uz ani nemam s kym ist, chlapov ktorych poznam su bud zenati alebo zadani... Myslim, ze v tejto teme sa viacere spoznaju co tu pisu..

Dakujem za nazory.

lLily

a potom sa ludia divia, ze sa deti uchyluju k samovrazdam, sak komu by sa chcelo dozit dospelosti v takomto pomylenom ludskom svete?

denisaf

ano neni nic lepsie nez ked sa zena vyda aby sa nepovedala a ma na krku alkoholika alebo gamblera a trpi aj s detmi lebo na slovensku su radi ked ta mozu polutovat ked si slobodna a spokojna tak ti idu oci vyskriabat slovakom imponuje zena s 4 detmi ktora ich nevladze uzivit este ma aj problemoveho muza a potom si tie lavickove babky hovoria aka je chudera ....

baradu

boze, toto su zase motivacne reci, ze sa mi az nozik vo vrecku otvara :)
mile zienky, ci chcete alebo nie, vztah s muzom a deti vas menia k lepsiemu, tak je to proste zariadene. sa tu vzajomne utesujete, ze je to super, ze mate volnost a neviem co. ale to si mozete hovorit medzi sebou, kedze medzi sebou sa potrebujete povzbudzovat. ale sami sebe by ste klamat nemali. pretoze prave to je to, co vas spravi nakoniec nestastnymi, tieto vase iluzie.
95% single zien je nespokojných kvôli tomu, ze su single, iba pre malicke percento je to naozaj v poriadku zivot. nasi predkovia velmi dobre vedeli, preco vymysleli pojem "stara dievka". je to proste stav, kedy zene evidentne skodi, ze je sama.
ano, samozrejme, ani vztah a deti vam nic nezarucia, nespokojne mozete byt aj tak. ale ta nespokojnost ma inu kvalitu, ta prazdnota, ktoru pocitujete ako single, je horsia (to dobre viete, len si to verejne nechcete priznat, lebo ste akoze strasne moderne zeny, ako tie na zapade).
fakt kaslite na to.
ano, je to divne, a tiez sa mi to nepaci, ale zene viac svedci aj nespokojny a nestastny vztah, ako samota. ked ma zena debilneho muza, aspon ma byt na koho nasrata :)

trubela

Ono, aj keď sa človek odosobní od hlúpych starosvetských názorov okolia, veľa vnútorných rozporuplných pocitov spôsobí aj dnešná doba.. taký fb vám na nálade veľa nepridá, ľudia sa majú radi, radi sa chvália a rýchlo nadobudnete pocit, že ste jediný osamelý človek na svete, ktorému sa nič nedari... ale že sa tí "šťastní" ľudia trápia, rozvádzajú a riešia oveľa vážnejšie problémy sa dozviete mimo siete len tak medzi rečou..
S takým tým príspevkom (neviem už od koho), že človek musí byť spokojný a šťastný aj sám a nečakať, že ho šťastným spraví až ten druhý sa asi najviac stotožňujem.. jednak ten druhý možno nikdy nepríde a za druhé, ak sa aj objaví, človek zostane na ňom závislý a to je celé zle.
Nič to ale nemení na fakte, že sa človek proste niekedy cíti strašne sám, že sa nemá komu večer vyrozprávať, vyplakať.. že vás doma po celom dni v práci nikto nečaká atď..

takyjezivot

ale to no ták baby, jeb*e nato čo vám kto hovorí
berte život s humorom nie ako tie konzervatívne baby na dedinách a v domovoch dôchodcov, či vchodové vysedávačky na lavičkách pri obytných blokoch
poznáte ten vtip
ide nevydatá žena už v poradí na tretiu svadbu svojej tretiej sestry a keď prechádza okolo skupinky starších žien jedna z nich na ňu zahučí
"ty, budeš ďalšia"
mladá žena sa len obzrie a nepovie nič
po pol roku sa stretnu na cintoríne pri pohrebe jednej z tých žien a keď mladá žena prechádza okolo nich ukáže na tu jednu a povie
"ty budeš ďalšia"
:-DDDDDD

chapem ta

Ahoj, uplne ta chapem. Na mna sa lepia bud starci, ockovia, uchylaci, zadany kamos alebo zufalci. Najhorsie na tom je ked sa ma ludia zacnu vypytovat preco take pekne mile dievca nema frajera. No preco asi? Lebo som sa asi nikomu nikdy nepacila aj napriek tomu ze vyzeram schopne a dokazem nadviazat rec s hocikym. Vidim ake typy bab si chalani vyberaju ked idem mestom. Sama umelina, potetovane baby a trubky co maju v hlave prazdnotu. Dnes sa odlisnost nenosi a nie je in ze nevysedavam po auparkoch a mojou zalubou nie je chlast, fajcenie, handry, tv ani strkanie sa do prdele. Musim si pockat kym sa zacne nosit mily zjav, pracovitost a mozog v hlave :D :D len mam obavy ze moj cas asi nikdy nepride a budem stale pocuvat ze som stara dievka (beztak to uz niekedy pocuvam a to nemam ani 30r.). Nastastie som dostala jednu skvelu radu od psychologicky (ktorej meno je tu casto spominane). Tato rada funguje na akukolvek oblast v zivote a znie: Stastie musi najprv clovek najst sam v sebe, a potom bude naozaj stastny.
Znama z rodiny cely zivot pracovala, vesela a vzdy usmiata zena s vybornou naladou a muza si nasla ked mala cca 45r. Dovtedy ju tiez castovali ze je stara dievka lebo nikdy s nikym nechodila. Az kym sa vydala tak vsetky babky na dedine konecne zavreli huby. Mozne je teda vsetko, len skoda tych rokov lebo nie kazdy ma chut na dieta v takom veku hlavne ked si clovek vypocita kolko bude mat rokov kym dieta dospeje a ci sa toho aspon dozije, aby ho ako tak zabezpecil.

tweetie

Joooj, 32 rokov a povazovat sa za staru dievku? Dievca, zobud sa :), ved mas uplne super vek. Ok, ak zijes na malej dedine, pripadne este k tomu s rodicmi, tak mozno z celej situacie mas ten pocit, ked vidis, ako sa dari kamaratkam a teda dost mozne, ze si rodinne zalozena, cize asi by si nejaky vztah s perspektivou do buducna chcela i ty.
Kazdopadne, nastastie dnes sa to uz inak berie, dokonca i tu v SR (ok - netvrdim, ze vsade. Urcite sa najdu i ludia, kt. namiesto toho, aby ti trebars pomohli sa zoznamit s novymi ludmi, tak ta radsej budu ohovarat, podpichovat a robit z teba staru dievku).
Pozri, vies kolko mladych ludi a kludne i v kategorii do 40-45 rokov :) a ratam tam aj seba :) su single? Niektori dobrovolne, niektori zatial nenasli toho spravneho partnera/partnerku. Napr. dlhe roky som mala nadvahu, cize o mna nebol zaujem, kedze zvycajne moje kamosky a zname boli extremne krasavice (rozumove a moralne aspekty tu nebudem posudzovat :) ), ja som bola vzdy len ta do poctu. Pred par rokmi sa mi podarilo schudnut (ok, nehovorim o modelkovskych rozmeroch, ale viem, ze teraz uz v kategorii 35+ patrim ku klasickemu slovenskemu priemeru), cize pre muzske pokolenie uz nie som neviditelna :). A ked sa zamyslim, o com som prisla, ked nie som vydata a vidim, ako sa kolegyne, zname rozvadzaju, lebo su tyrane ci uz psychicky ci fyzicky? Mozno jedine o moznost mat dieta, kedze moje doterajsie presvedcenie je, ze ked uz dieta - tak jedine s partnerom navzdy a idealne v statuse rodina v klasickom ponimani manzelia, kt. maju deti (mozno i to casom prehodnotim, ked vidim, ako sa mnohi chlapi stavaju k teme laska a rodina :) ). Ale pri predstave dat sa dokopy uz navzdy stym, co som zatial stretla (a teraz beriem do uvahy tie rozumove a moralne aspekty v zmysle, ako sa chova ten partner, ake hodnoty uznava, ci mame vobec nieco spolocne, cize ci budeme vediet fungovat spolocne), tak asi by som sa bud len trapila alebo by som sa pridala ku skupine znamych, kolegyn, co sa rozvadzaju. Takze aky ma zmysel sa ponahlat, len kvoli tomu co hovoria ludia, kt. neprezivaju tvoj pribeh :)?
Najdi si zaluby, rob to, co ta bavi, skus travit svoj cas s ludmi, kt. ta nastartuju, rozveselia, a rozhodne nedepkuj z toho, ze mas 32 rokov a teda v minulom storoci to bolo povazovane za staru dievku :). Z mojho pohladu mas praveze najlepsi vek, nie su uz mlada zaba, kt. este nevie riadne, co chce a sucasne nie si ziadna starena, kt. by sa mala chystat na dochodok, odsediet cely den pri okne a spehovat druhych ludi, lebo na ine uz nema fyzicke sily. Hlavu hore :)

lLily

koziroh, bo tam ide o to, CO k tomu viedlo a nielen k COMU to viedlo

kopa uzavretych manzelstiev viedla k comukolvek inemu, nez prirodzene k manzelstvu a predsa skoncila dotlacenim do manzelstva, ktore nikdy uzavrete byt nemalo a este z neho nemalo krat vznikol aj novy zivot - nevinny clovek a uz sa to len veze dalej a dalsia generacia dezorienovnaych ludi, ktori ani netusia kam idu je na svete, bo robia veci, ktore sa robit maju z celkom inych dovodov nez sa tie veci robit maju

to je ako spravit si kolac z celkom inych ingrediencii, nez bolo v recepte a potom sa divit, ze chuti volajak divne ci nechuti vobec...hlavne, ze mame kolac, i ked to ako kolac nevyzera a ani nechuti