Stará dievka

Príspevok v téme: Stará dievka
Dievka

Ahojte,

chcem sa spytat aky nazor mate na mna a co by som vo svojom zivote mala zmenit? Som stara dievka (32r), ktora nikdy nemala poriadne vztah s chlapom. Vsetky kamaratky sa mi vydavaju, tehotne su a pod. a ja ostavam coraz viac sama so svojou samotou. Chcem sa spytat co mam robit so svojim zivotom, ak chcem byt ako ostatne baby, ktore maju vztahy cakaju/maju babatko a pod... Vonku uz ani nemam s kym ist, chlapov ktorych poznam su bud zenati alebo zadani... Myslim, ze v tejto teme sa viacere spoznaju co tu pisu..

Dakujem za nazory.

Alessandra99

Problémom našej spoločnosti sú skostnantené názory a vytvorené tzv. ŽIVOTNE VZORCE ( po 25 sa vydať / oženiť , mať min. 2 deti a zvyšok života už len drieť a žiť pre iných ). Tieto vzorce sú vtlkané do hláv už v mladom veku, rečami „ked sa vydáš / ked sa oženís, až budeš mať deti... Ľudia to proste očakávajú a chcú. Toto je nesprávne. Zažila som to x krát. Nepoviem, keby mi niekto vravel „keď zomrieš...“ (lebo áno, viem, to sa raz stane) tak to beriem, ale prečo každý v okolí očakáva svadbu od mladého človeka...
Vzťahy a manželstvá nie sú pre každého. Žial, veľa ludí je slabých, v živote si nestoja za svojim, nejdú za svojimi snami, ale radšej sa prispôsobia a robia to, čo od nich očakáva okolie. Keby bola mentalita ludí nastavená celkom inak, bolo by síce menej vzťahov (+manželstiev), ale boli by pekné a kvalitné. Dnes je to v mnohých prípadoch buď život v otroctve / pekle...
Ďalšia vec je, že životné vzorce (svadba, deti) Vám budú prezentovať hlavne ľudia, ktorí sú už v nejakom vzťahu, manželstve (nie šťastnom). Lebo akoby podvedome chcú, aby ste ani vy nemali pokoj a pohodu, ktoré oni stratili už dávno. Keď si už človek niekoho „zavesí na krk“ urobí si minimálne 2 deti (1 je málo!) , tak vtedy je už okolie spokojné na duši. Lebo vy máte postarané o problémy + starosti do konca života.
Ľudia proste nedokážu vidieť, že život sa môže prežiť v pokoji, pohode a celkom inak :)

a_dr1a

Kazdy clovek by mal zit podla seba, svojej slobodnej volby rozhodnutia vôle a co mu vyhovuje sedi, aby bol so svojim zivotom spokojny vyrovnany a stastny. A je jedno, ci je to zivot v manzelstve, partnerstve, single, ai. Moji rodicia, stari rodicia boli a su spolu cely zivot, navzdy a naveky. Ako aj surodenci a ostatni z rodiny, ci ostatni moji priatelia znamy kamarati. Medzi znamymi mam zopar aj co im vztahy nevysli. Ale to je normalne. Stava sa. Napriek tomu, ze mam OK rodinne zazemie a dobre priklady, nie som proti svadbam) Aj ked mi zivot single viac vyhovuje. A zas zijem trosku inak ako vacsina v mojom veku. Ak nie uplne odlisne. Tak neviem, ci by to naprotivku aj neprekazalo)) A stretavam sa casto s tym, ze mi dost znamych vravi (hl.zeny), ze by so mnou hned menili. Ale tak vsetko ma svoje vyhody i nevyhody, klady ci zapory. Tak zivot s partnerom alebo bez neho. A zas pozor. Ak zije niekto ako single, to este neznamena, ze je aj osamely. Skor naopak..
A netreba ludi odsudzovat. Treba Zit a aj inych nechat Zit. Lebo neraz najviac ohovaraju zavidia utocia a inych nalepkuju nevhodnymi vyrazmi prave ludia, ktori nie su so svojimi zivotami spokojni a s nimi stastni. Inak by to nemali tendenciu robit

denisaf

cherry paradajka normalne mi tvoj prispevok zlepsil den konecne jedna super zena ako ty sem napisala ktora nema nazor ako 90ˇ% nasich ludi a vidi ako sa zije aj vo svete ze mame zastarale nazory... tiez som po rozchode zacala,, dychat,, a je to 100a 1...

koziroh

No ja neviem, či je ozaj manželstvo až taká šťastná voľba. Pracujem v štátenj inštitúciií resp. na úrade a je nás tu dosť žien mladých aj starších ktoré sú vydaté a žeby sa dalo povedať že sú šťastné všetky.....ohm.. to teda nie. Mám aj rozvedené kolegyne a je ich dosť. A tie vydaté čo počujem tak riešia najmä nezhodu v názoroch či oddelene spálne. Dokonca pár ich je takých že majú manželstvo na rozpadnutie lebo im manžel ani nechodí domov kedže pracuje mimo mesto. A aj keď má prísť domov tak nepríde alebo aj keď príde tak odíde preč z domu niekam s kamarátmi preč.

lLily

ake svadby zrusit? skor by sa mali zrusit vztahy, ktore ku svadbam nevedu a sluzia len na zahnanie pocitu osamelosti ci zvysovanie si svojej hodnoty

ale ludia s abudu placat v nanic vztahoch a budu na ne nadvat...typicky Slovaci, ktori nadavaju na vzvtahy v ktorych su na vlastnu past a na politikov, ktorych si SAMI zvolili

Mila UK

Howling Ty si cital prispevky? Tu nikto nehovori, ze mame zrusit svadby, len sa snazime podat objektivny pohlad na vec. Lebo niektori ludia tu z nej robia chuderu, kvoli tomu, ze je nevydata, bez toho aby sa pozreli na vec komplexne. Kazda minca ma dve strany a vo vsetkom treba vidiet hlavne to dobre. Jasne, ze ked sa dvaja maju ozaj radi, je medzi nimi harmonia, je to super. Ale nalejme si cisteho vina, kolko je takych vztahov? Pekny den

Howling

Ach jaj ta slovac je teda riadne tupaa.. Ano, zrusme svadby a najlepsie nech je kazdy sam a aj sa sam uspokojuje :D
Uz mi to pride, ze kazdy vztah a manzelstvo je zle podla tejto diskusie, ved ludia robte co uznate za vhodne... Nevysiel Vam vztah, no a?? Ked chces bud sam, to mas jerno

Ano bola doba kedy sa sobasili ludia v 20 a to bola k*rva ina doba, ludia si vazili urcite veci.. A dnes kazdy hladi len na seba, aby mal (a) najlepsie vzdelanie, dobru pracu a cumiet len na seba .. Ok je to kazdeho vec..

Mila UK

Uplne suhlasim s poslednymi dvoma nazormi. Dalsia vec je, ze mozno o rok dva spoznas niekoho, kto ti skvele sadne, jednoducho si budete rozumiet. Ta "stara dievka" (ako single dievcata nestastne vydate zeny radi nazyvaju) sa moze chopit sance a mozno z toho vznikne krasny vztah, bez ohladu na to kolko ma rokov. Vydata zena uz tuto moznost nema, prioritou pre nu uz budu STALE deti. Alebo ak to napriek tomu urobi, stane sa tercom ohovarania a ludia nezabudnu dodat, aka je prelietava zena a zla matka. To sa teraz deje mojej spoluziacke zo zakladnej skoly. Alebo treba z prace niekde vycestovat, kto si to moze dovolit slobodna alebo matka s detmi? Takze treba vidiet vsetko, nielen to, ze vekom pravdepodobnost otehotnenia klesa (co tiez nemusi byt pravidlo).

lLily

vidim, ze viaceri sa zhodneme na tom, ze Slovaci su prosti az su sprosti

kratko po 20-tke musi byt bezpodmienecne pretrhnuta panenska blana, inak si frajer pomysli, ze je to cudne

dieta musi byt privedene na svet pred 30-tkou, inak si okolie pomysli, ze sa vztah rozpadne

blana pretrhnuta, dieta na svete a slobodne mamicky sa divia aku generaciu to zas priviedli na svet, ze furt sedi za pocitacom a nema zaujem o okolity svet

cherryparadajka

Trebisov, congratulation, velky potlesk :-D
lepsie si to uz ani len napisat nemohol. Som stastne rozvedena uz piaty rok. A ten pocit volne dychat je na nezaplatenie. Ked ti nevyvolava kedy uz prides domov, kde si, kdes si bola, s kym si bola, co si to zas kupila, naco si to kupovala, kto to bol, kto ti volal.... nic len stres a stres z podozrievania a jedna facka a stacilo...
Tiez nechapem preco volaju slobodne dievcata stare dievky.
Ja by som vsetkych takych poslala na zapad do Francuzska, Anglicka, USA vsade kde som pracovala som zpoznala kopu uzasnych nevydatych zien aj po 30 ci 40 a nikto ich tam necastoval Starou dievkou. Tam je zivot o inom. Neriesia niekoho ci je vydaty, slobodny, rozvedeny. Tak preco my to riesime? Chceme posobit ako ludia zo zapadu moderne ale nase dedinske zastarale skostnatele nazory na zivot druhych ludi pretrvava. Stale sa neviem zbavit zlozvyku sudit zivoty inych ludi v nasom okoli. Ach jaj.... slovaci, slovaci.... vy ste ale.... konzervativny narod.