Ahojte, mam 28 r., som vydata 3 roky a asi rok po svadbe sa nas spolocnost a rodina zacala tak nenapadne vypytovat na deti, kedy planujeme rodinu. Pred svadbou sme s manzelom mali k detom celkom pozitivny vztah, planovali sme do buducna mat deti, no nechapem co sa vo mne zmenilo, ale cim dalej sa blizi ta doba, zeby sme mohli mat deti tym viac ma to zacina ubijat a frustrovat, abslutne sa nato necitim, vsetky tie rozhovory o detoch, ake su zlate su mi totalne cudzie. Ked vidim na ulici tie zeny s kocikmi je mi zle...neviem si predstavit, ze odidem z prace a budem doma s dietatom, sem tam kava s kamoskou ale len na chvilku, lebo mam doma male dieta. Viem, ze to odo mna hrozne sebecke, ale nemozem si rozkazat ked to takto vnimam. Najhorsie je ze manzel by dieta uz chcel a ja sa citim ako hrozna mrcha, ze som taka antimaterinska. Vobec sa mi nechce prist o tento zivot, ktory mam, ze mozem popraci hocico robit, hocikam ist...Najviac mi je luto, ze som si k sebe priputala chlapa, ktory deti chce, bojim sa, ze deti nikdy nebudem chciet, ze ma to proste neprejde...Mate podobnu skusenost a potom ked deti prisli zmenilo sa to? Dakujem
Manzel chce dieta, no ja NIE, dokonca neviem ci niekedy budem chciet
ja neviem ale ja by som asi ostal pri tom ze rodicovstvo vyzaduje istu mieru zrelosti. dieta sa o dieta tazko postara na to treba aby bol clovek dospely si myslim. aj dieta sa moze ale takym hovorime predcasne dospely a nie nahodou ich tak volame. zrelost znamena byt ochotny cosi kvoli dietatu obetovat a nie za kazdu cenu naplnat len svoje akutne potreby ako dieta.
nemyslim ze sa vyzaduje dokonalost a kto si to mysli tak sa len stotoznil s nejakou predstavou ktoru by vraj mal splnat. ale urcite suhlasim ze hodnota cloveka alebo kvalita zivota by sa nemala posudzovat podla toho ci niekto ma ci nema dieta ale kazdy si to posudi podla toho ako sa citi ako zije. dieta urcite moze zivot cloveka obohatit naplnit niecim a z ciste chladne biologickeho hladiska clovek prenasa geny do dalsej generacii ale kazdy si to zariadi ako uzna za vhodne alebo ako moze.
Dnes sa kladie doraz na dokonalost po kazdej stranke. Na svete je 8 miliard a kazdy chce mat ten zivot dokonaly, aj sa o to kazdy snazi,no nie vzdy to stiha do "normalneho veku" pre potomstvo.
Inak rodicovstvo nie je podla mna o dospelosti ale o tuzbe sa o niekoho starat a pozerat ako mu rastie pred ocami. Takze mozno by aj kazdy mal dieta,len mu este treba ziskat hento a tamto a kedze kazdy je niekde inde,tak ma ci nema deti v roznom veku.
Taktiez si nemyslim,ze hodnota cloveka stupa s poctom potomkov. Kazdy ma inu hodnotu,ktoru dava svetu. Live and let live.
ano mariana povedali a napisali ti to viaceri. si v tomto smere nedospela. mozno v inom nie ale rodicovstvo je o obete a odriekani a trpezlivosti. a to sa dnes moc nenosi. ale zase kazdy ma svoje tempo dospievania si myslim a zijeme inu dobu ine hodnoty styl zivota. viem si predstavit ze taki ako ty boli ludia aj v minulosti lenze vtedy sa to nenosilo. vtedy by si bola vo svojom veku oznacena za staru dievku hadam. ale keby vtedy existoval internet stavim sa ze by sa nasli ludia v tvojom alebo mladsom veku ktori by sa stazovali ze hoci sa na to necitia maju deti a su z toho nestastni lebo by radi robili robili ine veci. dnes je to akoby povolene spolocnostou akceptovane az schvalovane ale to neznamena ze v minulosti taki ludia neboli.
a co s tym ? ja neviem :DD
ale nie. vies co ma zaujalo ? ze ty si materstvo mozno vykreslujes zbytocne prehnane v nudnych az ciernych farbach. ok nieco obetovat budes musiet ale preco by materstvo alebo rodicovstvo malo byt skor pre introvertov ? ved aj extroverti maju deti a naopak introvert tiez nemusi chciet dieta a aj jeho moze obmedzovat ale v inych veciach. a preco by malo byt rodicovstvo automaticky nudne ? co keby si urobila kompromis a napriek istym obetiam ktore by si musela priniest by si bola ina mamicka ako ostatne a bola by si kreativna, mali by ste ako rodinka alebo ty s dietatom vzdy nejaky zaujimavy program, popritom by si mohla byt aj v nejakej spolocnosti. navyse dieta by ste si mohli delit. a co vasi rodicia ? sem tam ho mozete dat aj im. ale naozaj nemaj ho ked nechces. nechcene dieta vyciti ze je nechcene :-( skus byt kreativna a najst v tom radost. ja si myslim ze tu nejde len o tvoju povahu alebo nedospelost aj zvyk. v anglictine sa zvykne hovorit ze my ludia sme creatures of habit.
alebo sa na to vyser
treba mu to na rovinu povedať tam niet čo riešiť
Nutit sa do dietata nemozes nedopadlo by to dobre. No mozno sa tvoj postoj casom zmeni a na dieta sa budes tesit. Chcelo by to vela sa o tom s manzelom rozpravat a najst spolocne riesenie..
imhojo staram sa tym ze som v praci a zarabam ... ak mozem pocas toho mudrovat tak je to len taky maly Bonus...
boze ovca jedno decko mas a tvaris sa tu ako najvacsi odbornik na tehotenstvo a porody...uz sa mu chod venovat a nestras tu
mamca35 nechapem o com to hovoris. ano defekty su od oboch ale co to meni na fakte ze cakat s tehotenstvom len tak zo srandy je velka nezodpovednost. rovnako ako pit Alkohol pocas tehotenstva a preto by sa par najneskor okolo 30 mal rozhodnut ci chce alebo nechce najme ak nemaju na co cakat. nikdy som nehovoril ze 50tnicka nemoze porodit zdrave dieta takisto ako niekto kto si da pivko pocas tehotenstva. moct moze ale je to riziko a nezodpovednost
Mesacny princ tvoja zena musela byt riadne trafena ked vam to neklapalo mala sa s tebou rozviest ale robit toto to je na hlavu...Uz sa necudujem preco mas k zivotu taky postoj a nazory aky mas a je mi uprimne luto co sa ti v zivote stalo... kazdy kto sa sklamal sa na svet pozera uplne inak... Co sa tyka toho mat ci nemat dieta je to rozhodnutie kazdej jednej zeny kazdy si sam seba pozna najlepsie... ja vam drzim palce aby ste sa v zivote spravne rozhodli...