Ahojte, mam 28 r., som vydata 3 roky a asi rok po svadbe sa nas spolocnost a rodina zacala tak nenapadne vypytovat na deti, kedy planujeme rodinu. Pred svadbou sme s manzelom mali k detom celkom pozitivny vztah, planovali sme do buducna mat deti, no nechapem co sa vo mne zmenilo, ale cim dalej sa blizi ta doba, zeby sme mohli mat deti tym viac ma to zacina ubijat a frustrovat, abslutne sa nato necitim, vsetky tie rozhovory o detoch, ake su zlate su mi totalne cudzie. Ked vidim na ulici tie zeny s kocikmi je mi zle...neviem si predstavit, ze odidem z prace a budem doma s dietatom, sem tam kava s kamoskou ale len na chvilku, lebo mam doma male dieta. Viem, ze to odo mna hrozne sebecke, ale nemozem si rozkazat ked to takto vnimam. Najhorsie je ze manzel by dieta uz chcel a ja sa citim ako hrozna mrcha, ze som taka antimaterinska. Vobec sa mi nechce prist o tento zivot, ktory mam, ze mozem popraci hocico robit, hocikam ist...Najviac mi je luto, ze som si k sebe priputala chlapa, ktory deti chce, bojim sa, ze deti nikdy nebudem chciet, ze ma to proste neprejde...Mate podobnu skusenost a potom ked deti prisli zmenilo sa to? Dakujem
Manzel chce dieta, no ja NIE, dokonca neviem ci niekedy budem chciet
0vecka, s tým tvojim tvrdením... som naozaj dosť na vážkach...
Hovoríš o tom v každej téme, v ktorej je adekvátne spomenúť...
A dosť selektívne... ale to je už o niečom inom.
Ja si vazne nemyslim ze spajam detinskost s potrebou mat sa dobre. Jedno je snazit sa zit tak aby som sa mal dobre s vedomim rozhodnutim ze potom v buducnosti si snad aj zalozim rodinu a druhe je snazit sa zit tak aby som sa mal dobre ale nechciet rodinu lebo rodina by ma obrala o vsetky vyhody slobodneho zivota o vsetku zabavu. Tak ako autorka pise. Ale to moze docasny postoj. A ja to naozaj neodsudzujem len popisujem :) Nemyslim si ani ze to smeruje ku neumyselnej genocide nasho naroda :)
A myslim ze znakom dospelosti je okrem inych veci aj prevziat zodpovednost za starostlivost o dieta a obetovat nieco zo svojho doterajsieho zivota, zabavy a pohodlia. Preto sa priklanam k tomu o com napokon aj sama autorka uvazuje, teda ze je nedospela. Lebo jej opis znie vo volnom preklade ako - mna bavi hrat sa a zabavat sa ja preto nechcem deti ergo sama som este dieta. Ale takychto ludi je vela. Lebo zijeme dobu kedy je to kvazi povolene.
Ale mna to dokonca ani mehneva :) mne je to dost jedno popravde vyjadrene.
Dr Stein ja by som to neopakoval ale Moireal tu stale reaguje ako keby si tu niekto myslel ze je to povinnost sa rozmnozit... a mal som pocit ze myslela mna... nevidim na Tom nic zle ked sa niekto na toto pyta ked napisem svoj nazor a nemyslim si ze to strkam niekam kam sa to nehodi
Toto sa nedá nevšimnúť. :)
Len či to nejako nepreháňaš. :D
Dr Stein jojo ked je tema o metarstve tak hovorim o to ak je tema o homeopatii tak hovorim o homeopatii ak sa hovori o kupe auta tak hovorim o tom neviem preco s tym mas problem
Moireal pytala si sa kolko mame deti. Ja mam dve, rozdiel medzi nimi su dva roky. Zena po styroch rokoch na materskej uz chcela ist pracovat tak som bol rok s nimi ja a bol to asi moj najkrajsi rok zivota. Ķeď sa ti drobci menia den co den pred ocami je to fascinujuce. Vrelo odporucam ak sa da tak nech su aj chlapi isty cas pri detoch ked su male to vytvorene puto nenahradia ziadne peniaze. Vysiel som v ustrety zene a sam som bol neskutocne obdareny casom stravenym s detmi.
Ovca, vieš ty aj hovoriť o niečo inom ako sú riziká spojené s neskorým tehotenstvom u žien?
Moireal nj ja sa ale do nikoho nenavazam podla mna je to kazdeho osobna vec, ja len hovorim ze je blbost ak ma clovek podmienky si v 20tke povedat ze naco a potom to v 35tke dohanat ked je to uz ovela riskantnejsia zalezitost a preto je nezodpovedne len tak zo srandy cakat.
Ja len nemam rada vase vytvaranie viny u ludi celkovo. A co ze su aj taki,co sa chcu mat dobre ked mali napr. zivot naprd. Mozno aj chcu,len nemozu. Je jednoduche povedat,ze su vsetci karieristi. Pritom su aj taki,co chcu len nejak zit.
A vzdy su to chlapi,co maju tieto poznamky. Zaujimave,ze zeny skor pochopia,aj ked maju deti. Zeby preto,ze su zeny?
No nic,rypte si dalej.
bbvvqq dik za odpoved....:) ak to zhrniem tak hlavny dovod je ze sa nikomu proste nechcelo :)