Ahojte, mam 28 r., som vydata 3 roky a asi rok po svadbe sa nas spolocnost a rodina zacala tak nenapadne vypytovat na deti, kedy planujeme rodinu. Pred svadbou sme s manzelom mali k detom celkom pozitivny vztah, planovali sme do buducna mat deti, no nechapem co sa vo mne zmenilo, ale cim dalej sa blizi ta doba, zeby sme mohli mat deti tym viac ma to zacina ubijat a frustrovat, abslutne sa nato necitim, vsetky tie rozhovory o detoch, ake su zlate su mi totalne cudzie. Ked vidim na ulici tie zeny s kocikmi je mi zle...neviem si predstavit, ze odidem z prace a budem doma s dietatom, sem tam kava s kamoskou ale len na chvilku, lebo mam doma male dieta. Viem, ze to odo mna hrozne sebecke, ale nemozem si rozkazat ked to takto vnimam. Najhorsie je ze manzel by dieta uz chcel a ja sa citim ako hrozna mrcha, ze som taka antimaterinska. Vobec sa mi nechce prist o tento zivot, ktory mam, ze mozem popraci hocico robit, hocikam ist...Najviac mi je luto, ze som si k sebe priputala chlapa, ktory deti chce, bojim sa, ze deti nikdy nebudem chciet, ze ma to proste neprejde...Mate podobnu skusenost a potom ked deti prisli zmenilo sa to? Dakujem
Manzel chce dieta, no ja NIE, dokonca neviem ci niekedy budem chciet
Nie si sebecka. Sebci su ludia okolo teba ked sa staraju do tvojho zivota.
Katrinak,
Ty musíš byť jasnovidec! Vážne! Ak vieš posúdiť, aký je človek a či nájde ženu, s kt. by mal dieťa. Tak si dávaj pozor Ty "šťastný človek", aby si sa raz nečudoval, ak sa podobná situácia vyskytne aj v Tvojom prípade!!!
neviem111
Suhlasim s tebou.MP nemusel byť vtedy taky pesimista,kym nemal zlu skusenost.Treba sa na to aj tak pozriet.Rozvediem sa a idem dalej ale nie roky klamat.
Ale zase negeneralizujte tu, že len žena je na vine. Starý chlap, ktorý sa rozhodne mať dieťa tiež nie je žiadna výhra pre prevenciu autizmu ADHD, bipolárnej poruchy, schizofrénie či rôznych druhov závislostí. Je to vďaka mutáciám v spermiách, ktoré po určitom veku "prebehnú".
A napríklad u tehotnej tínežerky je väčšie riziko rozvoja autizmu u dieťaťa ako u ženy po 40tke.
Ok, prepáč hej vyznelo to blbo sorry, ale trocha som frustrovaný, že nám sa nedarí.
Milkshaker vies ja som tiez potratila pred rokmi za mlada este nechcela som to tu vytahovat ale ked to ,,o mne nieco vypoveda,, tak som jednoducho musela zareagovat... moja dcerka je uplne zdrava a v poriadku... preto hovorim ze nie vzdy znamena ze ked je zena mlada bude vsetko uplne ok a ked uz ma po 30tke bude mat automaticky postihnute dieta. U nas to prislo necakane pretoze po potrate kedy som mavala neskutocne depresie som uz neverila ze raz matkou budem.
mamca len pre tvoju informáciu minulý rok na Slovensku rodilo po 40ke necelé dve percentá žien takže zas až tak veľa ich nie je.
Plus komplikácie, ktoré spomínal ovecka sú dávno známe. Každá žena čo vedome odkladá materstvo ak chce dieťa sa zahráva s ohňom.
My máme už dávno po 35ke a nedarí sa nám otehotnieť takže ak sa tebe zadarilo neplánovane je fan len zas na druhú stranu v 35ke neplánovane o tebe niečo vypovedá hlavne nech je drobec v poriadku.
katrinak, ona si ho sama zvolila za svojho partnera a manzela. ked jej nevyhovoval, nemala s nim byt a nie mu tolke roky klamat a podvadzat ho.
Mesačný princ, ani sa tvojej bývalej nečudujem... že s tebou nechcela dieťa a podľa toho sa zariadila :) stačí mi prečítať si tvoje komentáre, vždy sú plné pesimizmu a negativizmu... ty musíš byť veľmi nešťastný človek, takú ženu nenájdeš čo by s tebou chcela mať deti !!!
Len to nesprav tak ako moja bývalá, keď mi po 15tich rokoch oznámila, že celý čas čo sme boli spolu a snažili sme sa o dieťa, tak brala antikoncepciu...a ja ako taký debil behal po lekároch a zisťoval dôvody prečo deti mať nemôžme...omg
A zaklincovala to ešte tým, že nie som jediný chlap s ktorým celú tú dobu spáva...