Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

spolužitie z hľadiska financií

Príspevok v téme: spolužitie z hľadiska financií
Henka123

S priateľom máme spoločné dieťa, som na materskej, žijeme v mojom dome a tiež k dispozícii máme moje auto. Žiaľ auto je príliš male na cestovanie s dieťaťom, nezmestí sa tam kočík a k tomu ešte my traja, prípadne moje druhé dieťa. 4 ľudia s autosedačkou a kočíkom nemožné zmestiť, pretože auto je bez kufra. Chcela by som aby partner zabezpečil druhé auto, take čo by vyhovovalo 4člennej rodine. Podľa neho je to zbytočné, že načo. Z jeho príjmu mi dáva na stravu a bývanie, to čo mu zostáva cca 500 eur minie na svoje hry, tipovanie a či mu niečo zostane neviem. Povedal, že kedže mi dáva peniaze tak mám väčšie auto kúpiť ja. Pritom na bývanie si prispieva možno 5 mesiacov. Zaráža ma jeho postoj, že ak niečo treba všetko mám zabezpečiť ja. Aké mate skúsenosti vy, prípadne čo si o takomto prístupe myslíte?

sasdq

realistka11 - na rovnakej prac. pozícii nie je rozdiel medzi platom muža a ženy, skôr ide o to v akých profesiách pracujú a muži a v akých ženy. Neviem prečo sa u nás očakáva, že muž zabezpečí bývanie, zober si len stavebný pozemok, u nás stojí 80-90 priemerných platov, ak si šikovná, tak má 2 x priemerný plat, stále je to 45 platov a ten plat nedokážeš celý ušetriť, musíš z niečoho žiť, ak máš vzťah, ušetríš ešte menej. + stavba domu. Neviem prečo očakávaš od frajerov, čo majú mesačne o pár sto eur viac ako ty, že z toho dokážu za pár rokov ušetriť desaťisíce. Zahraničie si neidealizuj, tam ak nemáš šťastie, tak dostaneš zväčša slabo platené podradné práce, koľkí tam bývajú v prenájme a moc toho nenašetria.

denisaf

Realistka presne nieje nič horšie než ked si decko spravia ľudia typu ,,nejako bolo nejako bude nejako to zvládneme,,... potom to takto dopada...

realistka11

Všetko je to o chcení.Peniaze sa dajú zarobiť len treba dvihnúť riť . Aj v zahraničí sa dá krásne zarobiť na bývanie len netreba hľadať výhovorky ale makať. Lebo ten kto sa len vyhovára nikdy nič nedosiahne. Kto chce rodinu nech počíta s tým že to nebude zadarmo. Kto nato nemá nech si deti ani nerobí a je po starosti. V mojom okolí mám veľa mladých mužov ktorý robia od 18tky a aj tak si nezabezpečili vlastné bývanie a chcú aby ich frajerky išli s nim bývať do 2 generačného domu k rodičom. Pritom muži majú oveľa vyššie platy a v živote menej starostí. Žena ked ostane s deckom na materskej 200 eurovej a ma hypo + ju opustí chlap môže ísť akurát pod most lebo jej vezmú byt ked ho nesplatí... Pretože v 80% prípadoch ked sa niečo stane otecko odíde a všetko ostane na krku žene. Dieťa čo má autorka témy je dieťa aj jej frajera prečo teda hovoríte že načo by on aj na niečo prispieval? Ked decko nechcel a chcel si užívať mali si dávať pozor. Mať dieťa je obrovský záväzok na celý život veľké výdaje s tým nech každý počíta.

sasdq

Fantasyi - kedysi to bolo úplne iné, ak otec pracoval v dobrom podniku a zaviazal sa, že odpracuje x rokov, tak dostal veľký byt zadarmo, k tomu energie, vodné, stočné za pusu. A to vôbec nemuseli byť banícke, alebo iné zdraviu škodlivé profesie. Ak také šťastie nemal, tak si byt kúpil, 4 izbák mal za 20 priemerných platov, alebo mohol stavať, extrémne lacné stavbé pozemky, štát mu na stavbu prispel 1/3, keď sa narodili deti, tak mu z pôžičky odpustili. V 30tke už mali poriešené VLASTNÉ bývanie, istú prácu. Vtedy bola úplne iná doba a mladí mali úplne iný štart do života ako dnes.
a_dr1a - áno správne, treba aby si to uvedomili tak ako muži tak hlavne aj ženy, oni strašne veľa vecí berú ako samozrejmosť a nemajú prehľad čo koľko stojí. Ženy všeobecne majú problém s platením za seba.

Fantasyi

Mozem, preco by som nemohla?
To, co tvrdis, by splnalo, len to, ze nie je muz schopny, problem je, ze aj ked je schopny, nie je ochotny.
Komu das, ak nie vlastnemu decku? Zene, ktora sa aj o jeho, dieta stara?
Kedysi bolo peknym zvykom zene, ked muzovi porodila dieta, dat pri porode nejaky dar, zvacsa sperk a kytica, za to, ze mu porodila potomka, plus podakovanie, ze bola pri porode silna.
Je to cele o vychove k ucte k zenam. Lebo jedna porodila aj vas a jedna porodi vam.

a_dr1a

sasdq - napisala si: "nie sú zobratí, prečo by on mal za vlastné kupovať auto, keď už ona jedno má? Prispieva na stravu, prispieva na energie. Dom jeho nie je, preto nevidím dôvod aby do doňho z vlastného investoval".

Vies. Vela ludi si neuvedomuje, ze ak by nemali kde byvat/zit, a nemaju nieco svoje vlastne, tak by neplatili len za stravu (vsak nech neje-umrel by od hladu, takze jest musi clovek tak ci tak a to co plati za stravu tak ON aj zje strovi) a energie?? Nikto nikde nebyva nezije len za uhradu energii. Najvacsia polozka je takmer vzdy a vsade - najom. A preco by mala ona doplacat za to, ze ona ma?, a on nema?
Keby byval zil sam - a nemal by svoje vlastne, tak by okrem energii ai hradil by automaticky predsa aj najom podnajom ci hypoteku.
A spravne si podotkla. Auto je jej. Tak nech mu ho nedava vobec k uzivaniu. Lebo ak chce jazdit a nema auto, nestaci don akoze len natankovat (ak vobec tankuje on za svoje?). A keby aj auto chcel - zas by musel bud platit za prenajom auta dakej firme alebo si ho proste kupit. Ak na to nema nech nejazdi vobec. A s prepacenim. Ak nema na nove, tak sa daju zohnat predsa aj ojazdene OK auta. Za ok ceny
A ak je dieta ci uz deti v rodine (u nich su uz deti dve), tak tam je uz auto nevyhnutnostou (lietat po doktoroch nakupoch neskor skolka skola kruzky ai, plus stihat zvladat pracovne povinnosti a zlucit ich s detmi).
A to ze dom nie je jeho, ale jej a preco by mal on don investovat zo svojho? No netreba investovat - ale platit za jeho uzivanie a byvanie ANO. Vsak byvat by niekde aj tak musel a platit tiez.
Ja nechapem ci ty a vy este zijete u rodicov ci ako, ked takto pisete, ale ak budete raz zit samostatne a sami za seba, tak tam sa plati proste za vsetko. Za byvanie podnajom za energie vodu teplo klimu net stravu pitie drogerku ai ai

Mesačný princ

Fantasyi - nemôžeš porovnávať ,,vtedy,, a ,,dnes,,

Vtedy mali všetci istoty, istú prácu a dokonca j bývanie...

soffa

nad tym si sa mala zamyslat predtym ako ti urobil dieta.on ti da kolko ti da a ty s tym vyzi,jak len chces.on ti nemusi nic davat ked nie je tvoj manzel.neviem naco ja niekomu 500 eur ked to pretipuje,keby setril tak nic nepoviem ,na niejake nevyhnutne vydavky,.chybu si urobila ty.mal platit za najom uz od zaciatku co u teba byva,za dobrotu na zobrotu.lutujem take zeny,ktore maju takych muzov.egoistov,..nepoviem necham si nieco na sporenie na horsie casy,ale on ta ma v hrsti.

Prezyvka055

Fantasyi -> ved ked sa vam(tebe/zenam) nepaci, kludne mozte odijst od chlapa s ktorym neviete vyjst. Nikto vas nedrzi.