Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

spolužitie z hľadiska financií

Príspevok v téme: spolužitie z hľadiska financií
Henka123

S priateľom máme spoločné dieťa, som na materskej, žijeme v mojom dome a tiež k dispozícii máme moje auto. Žiaľ auto je príliš male na cestovanie s dieťaťom, nezmestí sa tam kočík a k tomu ešte my traja, prípadne moje druhé dieťa. 4 ľudia s autosedačkou a kočíkom nemožné zmestiť, pretože auto je bez kufra. Chcela by som aby partner zabezpečil druhé auto, take čo by vyhovovalo 4člennej rodine. Podľa neho je to zbytočné, že načo. Z jeho príjmu mi dáva na stravu a bývanie, to čo mu zostáva cca 500 eur minie na svoje hry, tipovanie a či mu niečo zostane neviem. Povedal, že kedže mi dáva peniaze tak mám väčšie auto kúpiť ja. Pritom na bývanie si prispieva možno 5 mesiacov. Zaráža ma jeho postoj, že ak niečo treba všetko mám zabezpečiť ja. Aké mate skúsenosti vy, prípadne čo si o takomto prístupe myslíte?

Prezyvka055

Z toho vyzivneho nemusi byt nic, ked sa vie pohybovat vo financiach, tak na ziadne vyzivne sa radsej nespoliehaj. Lebo kludnes si moze optimalizovat prijmy na minimum.

0vecka

Hracc keby keby boli by sme v nebi... nevies co by si robil.. mozno by si bol otraveny z urevaneho decka a usiel by si... nebol by si prvy ani posledny

dominicka256

Spoluzitie s clovekom ako je tvoj partner je cesta do pekla. Ja by som s nim teda rozhodne nechcela byt. Mne sa to zda tak ze sa vam podarilo dieta a presne ako tu pisali si ani nevedela s kym zijes...

a_dr1a

Henka. Tu nejde o to, ze si sebestacna a samostatna, ze aj bez jeho penazi by si malu vychovala. No dieta je aj jeho. A tym aj cast z jeho zodpovednosti. Keby si zrovna peniaze - vyzivne od neho nevyuzivala na vyzivu, ale odkladala dcere na ucet, tak v dospelosti by to uz bol pekny peniaz a dcera by mala na rozbeh do zivota. Ci uz by to vyuzila na VS, byvanie, cestovanie ai, nech.
Toto je typ muza, ze ty musis byt ta dominantnejsia. Jednoducho povies a tak bude. Daj mu to ako ulohu, pokyn. Jednoducho ho musis dokopavat k takym veciam, co by bolo pre ineho muza samozrejmostou (zabezpecit vyhovujucejsie auto, vyzivne na malu, peniaze na byvanie stravu domacnost ai).
A toto iste aj ohladne starostlivosti vychovy pomoci s malou, pomocou v domacnosti tebe ai.
Proste musis byt "sekera". Toto je salamista, dospele decko. Proste urci pravidla vasej rodiny domacnosti, vasho spoluzitia. Neprijme? Tak dovi-dopo. A to vyzivne si daj urcit sudom.

kabel

decko môže mať otca, aj keď by ste spolu nežili. Ak dcéru má rád, nemal by sa brániť stretávaniu s ňou.

Henka123

nie som a ani nikdy na nom nebudem závislá. Ja som do vzťahu priniesla bývanie, auto, teda on nemusel nič a teraz som chcela len aby zabezpečil vacsie auto on, myslím, že by mohol kedze vlastne nic nemusel. Auto bez kufra, myslela som obrazne, mini autíčko fiat 600, má kufor ale mini, ani veľkú nákupnú tašku tam nedám a nezmestíme sa ani s autosedačkou do zadu.
- áno, poznala som ho krátko, presne ste to vystihli, dieťatko nebanujem, len stojím pred otázkou a zodpovednosťou, či ho opustiť a tým ona bude vyrastať bez otca, ktorý ju má rád, ale je nezodpovedný, uprednostnuje svoj hazard pred jeho budúcnosťou. Vlastne on všetko očakáva odo mňa, aj druhé auto, povie že mi dáva peniaze, tak mám zabezpečovať ja.

Alessandra99

Inak to auto bez kufra - to je ake prosím ťa? Lebo jedine čo poznám bez kufra sú autá Pagani, ale pochybujem, že máš tento super sportiak:)

Hracc

Podla mojho nazoru kupovat auto kvoli tomu aby sa tam zmestil kocik je celkom blbost. Dieta zachvilku vyrastie a bude zbytocne tak velke auto. Zvysok je ale jeho velka nezodpovednost. Ja sice s partnerkou nezijem este, ale ked budem, urcite minimalne 90% vyplaty bude vediet kam davam, tj. do nej, toboz ak bude na materskej, to budu spolocne peniaze.