Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

spolužitie z hľadiska financií

Príspevok v téme: spolužitie z hľadiska financií
Henka123

S priateľom máme spoločné dieťa, som na materskej, žijeme v mojom dome a tiež k dispozícii máme moje auto. Žiaľ auto je príliš male na cestovanie s dieťaťom, nezmestí sa tam kočík a k tomu ešte my traja, prípadne moje druhé dieťa. 4 ľudia s autosedačkou a kočíkom nemožné zmestiť, pretože auto je bez kufra. Chcela by som aby partner zabezpečil druhé auto, take čo by vyhovovalo 4člennej rodine. Podľa neho je to zbytočné, že načo. Z jeho príjmu mi dáva na stravu a bývanie, to čo mu zostáva cca 500 eur minie na svoje hry, tipovanie a či mu niečo zostane neviem. Povedal, že kedže mi dáva peniaze tak mám väčšie auto kúpiť ja. Pritom na bývanie si prispieva možno 5 mesiacov. Zaráža ma jeho postoj, že ak niečo treba všetko mám zabezpečiť ja. Aké mate skúsenosti vy, prípadne čo si o takomto prístupe myslíte?

a_dr1a

Chalani ja mam so sudmi dost skusenosti. A toto (jedna gulka je lacnejsia rychlejsia nez nekonecne sudne tahanice a na SK sa clovek spravodlivosti nedovola) - mam od samotnych pravnikov)) a to ne dakych z hornej dolnej) ale elita spicka v tejto oblasti. A jasne ze to nepovedia na plnu hubu ako to tu je, max.medzi 4ocami ci len ako medzi priatelmi

0vecka

nasilne riesenie ma zmysel len ftedy ked je cloveku vsetko jedno a nema co stratit a citi nejaku velku krivdu inak je to blbost aj ked sa nezapoji policia tak stastnejsi po uplatneni takeho riesenia moze byt fakt len niekto kto ma nejaku emocnu anomaliu a je mu jedno ze mu to ten druhy moze hockedy vratit.

to je pravda ze robosi robia na cierno ale prave preto lebo sa to neriesi. Ak by sa do toho niekto obul tak moze byt Problem. Staci ho sledovat narobit fotky ako chodi na stavbu popripade zohnat nejakych svedkov a fakt je clovek v riti. a to neni Problem staci ho sledovat max tyzden najlepsie na viacerych stavbach a je to.

Prezyvka055

a_dr1a -> uz to take boli co chceli manzelov zabit/zbit par mesiacov po svadbe :D tusim teraz sa tam cosi take riesi. Je to somarina.

0vecka -> tak mne sa zda ze vacsina zivnostnikov robi na cierno a odvadza pausal alebo minimum. Ked sme stavali este domy na slovenku tak si nepamatam jedinu firmu/zivnostika s ktorou by sa nedalo dohodnu na robote "bez faktrury" = lacnejsie. Este skor ti oni navrhnu v style ze ked na to nepotrebujes doklad tak ta to vyjde lacnejsie.

0vecka

a_dr1a toto je zase uplna blbost... matka s deckom je ovela ovela zranitelnejsia co sa nasilia tyka. ak ona na neho niekoho zavola tak to moze spravit aj on.

a_dr1a

Prezyvka. On na socku nevyzera. A keby si hned aj teraz papierovo upravil ze je v minuse ai, tak na sude budu vychadzat z danoveho priznania prijmov au za min.rok.
Proste dalo by sa mu krasne "osladit" zivot aj legalnymi pakami cestami, zeby aj na psychiatrii skoncil
Pozri. Ja uz by na SK postupovala inak. Par spravnych chlapov aby dotycnemu ukazali kde je sever. To jedine na niektorych zabera

0vecka

Prezyvka055 nj ale ja som to pochopil ze on je zivnostnik... a robi na cierno a to je dost Problem. navyse ak by sa o nom roznieslo ze mu chodia danove kontroly tak mu nikto pracu neda

a_dr1a

Keby mala sudom urcene vyzivne, mohla by si ho vymahat aj exekucne alebo by jej platil stat a on by si to nasledne vymahal od neho. Ai

Prezyvka055

0vecka -> ano ale moze robit robosa za minimalku alebo dohodu a proste vyjde jej vyzivne 50euro a pritom typek moze bokom dostavat aj tisicku. Toto sa bezne u slovenskych zamestnavatelom da vybavit, dokonca mnohi to este podporuju kvoli odvodom za zamestnancov. A ziadne kontroly to neriesia, kedze je to uplne legalne.

0vecka

Prezyvka055 zase az take lahke to neni.. ked napr vies ze robi na cierno tak mozes poslat danovu kontrolu atd. ak je to ta ista tema ako asi pred dvoma mesiacmi tak jej Partner robi nejakeho robosa. Staci si zistit kde robi a zazalovat ho a je v riti ako jarny sneh. ono sa da takto odrbavat v pripade ze clovek nikomu nestoji na odtlaku