Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

spolužitie z hľadiska financií

Príspevok v téme: spolužitie z hľadiska financií
Henka123

S priateľom máme spoločné dieťa, som na materskej, žijeme v mojom dome a tiež k dispozícii máme moje auto. Žiaľ auto je príliš male na cestovanie s dieťaťom, nezmestí sa tam kočík a k tomu ešte my traja, prípadne moje druhé dieťa. 4 ľudia s autosedačkou a kočíkom nemožné zmestiť, pretože auto je bez kufra. Chcela by som aby partner zabezpečil druhé auto, take čo by vyhovovalo 4člennej rodine. Podľa neho je to zbytočné, že načo. Z jeho príjmu mi dáva na stravu a bývanie, to čo mu zostáva cca 500 eur minie na svoje hry, tipovanie a či mu niečo zostane neviem. Povedal, že kedže mi dáva peniaze tak mám väčšie auto kúpiť ja. Pritom na bývanie si prispieva možno 5 mesiacov. Zaráža ma jeho postoj, že ak niečo treba všetko mám zabezpečiť ja. Aké mate skúsenosti vy, prípadne čo si o takomto prístupe myslíte?

0vecka

neviem preco by som sa mal urazit. Po prve sa ma to vobec netyka a po druhe nech si mysli kazdy co chce kym pocuva moje argumenty tak sa mozeme bavit kludne aj o Tom ci som alebo niesom chuj a co to znamena byt u konkretneho cloveka chujom...

Fantasyi

Aquacel si fakt dobry, vytrhnes slova z kontexu, prekrutis a uz vies vsetko, vsak? A preco by mala byt Beko podradna chladnicka? Ked funguje roky bez problemu? A hej mam velky dom a vobec som sa tym nechvalila. Ano za cash a este som aj vetonovala, hadzala do miesacky, malovala atd.
Keby si cital poriadne, pisala som, ze poznam aj takych a aj takych chlapov a hubu urcite drzat nebudem, len preto, ze som nejakemu neschopnemu chlapovi stupila na otlak. Pizri na 0vecku, toho to neurazilo.
Keby to bolo naopak, ze on zabezpecil byvanie a ona by pracovala. Napisem, ze ona ma zabezpecit auto. Aj take prispevky som tu mala. Tak drz hubu ty.

0vecka

Mesačný princ Auto je imho Luxus, ak nanho mas tak s nim obcas nieco rychlejsie vybavis si mobilnejsi ale vo vecsom meste to zmysel nema. Ked ale byvas na dedine tak ho uz potrebujes a neda sa hovorit o luxuse.

aquacel

Fantasyi odpad si tu jedine ty. Ty si ženský primitívny odpad. Trepeš dve na tri v každej jednej téme ako Ti to vyhovuje a vždy zámerne negatívne voči mužom. Ty si stoka.
Raz Ti vadí to keď muž zabezpečí bývanie cez hypotéku.(je to len socka čo má veci na úver) Potom Ti zas vadí, keď muž bývanie nezabebzpečí. Potom Ti zas vadí, keď muž zarába viac, však diskriminácia atď. Ty máš krásny dom si sa pred nedávnom chválila si si ho kúpila za svoje v cashi ? bez úveru ? či Ti ho zabezpečil tvoj super muž ? Máš krásny velikánsky nový dom ako si sa chválila a v ňom podradnú značku chladničky BEKO :D Ty si celá akosi dopletená či urobí chlap hento, alebo tamto vždy je zle :D Hlavne, že doma máš skvelého fantastického chlapa, ktorý sa vie o teba postarať ale asi je to niečo za niečo teda on sa stará a ty musíš držať tú svoju papulu, lebo inak si tento tvoj neustály pičung na chlapov neviem vysvetliť. A drž už tú hubu.

0vecka

Fantasyi netlacia sa tam styria ale len traja... ten stvry pasazier je teoreticke dieta ktore este nemaju... odkial mas ze nevybav nic? to tam tiez nepise. a tiez nepisala ze by nim jazdil aj on. alebo teda ze by ho pouzival napr na cestu do prace atd.

Co sa byvania tyka tak co mal spravit ked ma zakladatelka nehnutelnost? to akoze mal si kupit byt a nutit ju sa tam nastahovat?

inak Ak by nenapisala Messje tak by som napisal ze vsetky zenske su rovnake lebo ja som presne takto kupoval Auto. Do stareho sme sa ako tak zmestili a v pohode to jazdilo a tiez chcela nove tak som pre pokoj v rodine kupil ale ak by som proste na to nemal tak jej tiez poviem ze nech si kupy za vlastne. Na nejake dovolenky je lepsie si Auto pozicat a na nejake kratke cesty je uplne jedno ake je to Auto. My mame Tragehilfe a uplne v pohode na ukludnenie dietata je to uplne super urcite lepsie ako kocik. Akoze zdravy clovek kocik ani nepotrebuje to mozno niekto kto ma choru chrbticu.. Beriem mozno na nejake dlhe pochody ale tak kvoli tomu kupovat nove Auto je zbytocny luxus

Mesačný princ

Keď som ja bol malý, tak sme auto nemali a dobre bolo. Nemáme ho doteraz a nemôžem povedať, že mi chýba...

Messje

sasdq
Tych 500 nie je spolocna rezerva.To je cisto co ostava len jemu po zaplateni vsetkeho co treba.Takze obaja podla vsetkeho nudzu o peniaze nemaju ked ani zakladatelka sa nestazuje na nic okrem auta.
Skor sa mne tiez nezda reakcia co povedal...kup z toho co ti davam...Potom jej zase neostane na zivobytie a poplatky.
A mozno jej dava o dost viac...
Je to len o kalkulacii co kolko stoji a o rozhovore.

sasdq

Ja pri tých dvoch nevidím priestor na ďalšie a väčšie auto. Staré predáte za pár stoviek. Ak máte rezervu 500 euro, z ktorej sa aj tak čosi ukrojí, je to málo. Zarába len jeden, ste traja, nemôžete vyskakovať nad svoje pomeri.
Fantasyi - tvoj otec bytík nezabezpečil ani pri vtedajších extrémne nízkych cenách. Byt nadobudli manželia spoločne, z dvoch platov.