Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

spolužitie z hľadiska financií

Príspevok v téme: spolužitie z hľadiska financií
Henka123

S priateľom máme spoločné dieťa, som na materskej, žijeme v mojom dome a tiež k dispozícii máme moje auto. Žiaľ auto je príliš male na cestovanie s dieťaťom, nezmestí sa tam kočík a k tomu ešte my traja, prípadne moje druhé dieťa. 4 ľudia s autosedačkou a kočíkom nemožné zmestiť, pretože auto je bez kufra. Chcela by som aby partner zabezpečil druhé auto, take čo by vyhovovalo 4člennej rodine. Podľa neho je to zbytočné, že načo. Z jeho príjmu mi dáva na stravu a bývanie, to čo mu zostáva cca 500 eur minie na svoje hry, tipovanie a či mu niečo zostane neviem. Povedal, že kedže mi dáva peniaze tak mám väčšie auto kúpiť ja. Pritom na bývanie si prispieva možno 5 mesiacov. Zaráža ma jeho postoj, že ak niečo treba všetko mám zabezpečiť ja. Aké mate skúsenosti vy, prípadne čo si o takomto prístupe myslíte?

kabel

Mať rád deti neznamená len trochu sa s nimi jašiť, zahrať a pomôcť s kŕmením, to je aj o budúcnosti. Ako sorry, ale keď niekto minie 500eur mesačne na svoje tipovanie, ale deťom neodloží nič, tak uprednostňuje svoje momentálne potešenie pred budúcnosťou svojich detí a to nevypovedá o nejakej veľkej láske.

myslirealne1

Viem ze on je nezodpovedny. Ako kolko ste sa poznali a za kolko si s nim otehotnela? lebo mne sa zda ze si ho poznala velmi malo... to je dneska tak ziadna svadba ludia sa ani dobre nepoznaju podari sa im decko nahodou potom zenska zisti ze ma pri sebe totalne nezodpovedneho problemoveho chlapa a ma pokaslany zivot ona a pokaslala ho aj detom. Ako sorry za tvrdy nazor ale je to tak.

0vecka

pozri vztahy niesu o Tom co si ostatni myslia ale o Tom co si myslis ty a hlavne co si ochotna akceptovat. Ak to raz si ochotna akceptovat tak to akceptuj ako sa ludovo hovori drz hubu a krok. Ak to akceptovat ochotna niesi tak ho posli do kelu a zi z vyzivneho. Na to tu vyzivne je aby sa zena nestala uplne zavisla od muza v podobnych pripadoch.

tot vse co sa k tomu da povedat

Henka123

Chcela som pocut nazor, na to, ci ma zena pravo vediet kde dava jej partner peniaze co mu zostavaju, ja nechcem tie peniaze, ale ak mame byr spolu a mat spolocne ciele tak si myslum, ze je dolezite aby si setril, nie vsetko minul na hluposti ako su hazard. Moje dietatko milujem, ked som zistila, ze tipuje uz sim bola tehotna, a nad niecim ako je interupcia som nikdy nerozmyslala. Viem ze on je nezodpovedny, ale deti ma rad. Viem ze to asi s nim budem musiet ukoncit, len tomu stale chcem davat sance, aby dietatko vyrastalo s otcom. Casto sa ten co je na mojom mieste pozera na problem prilis zblizka a potrebuje nazor nezaintetesovanych. Preto dakujem za kazdu uprimnu radu.

denisaf

ja fakt nechapem zeny preco si s takymi chlapmi akeho ma autorka spravia decko lebo si myslia ze sa nebodaj zmeni?? si si dobreho uviazala na krk...

a_dr1a

Uz si sem ohladne tohto pisala. Nie raz. Vela rad ti sem uz ludia davali. Vidim, ze je vsetko postarom. Ja som ti vtedy a aj teraz ti radim, daj si sudne urcit vyzivovaciu povinnost tak na dieta, ako aj na seba kym si na materskej. Pozri. On je muz, ktory ked nemusi, tak ma vsetko v rici a priorita je on, on a este raz on. No kde je dieta a ty? Daj si urcit vyzivne. Takto budes mat nanho aspon zakonne paky nieco z neho dostavat. Ked mu nedochadza, ze uz ma zodpovednost za dieta a aj teba (nateraz) a nielen hry zabava stavkovanie on ai

0vecka

nevieme ci to Auto naozaj potrebujes... ja som napr kupil nove v podobnej situacii iba preto aby sa stara ukludnila ale v podstate sme ho ani nepotrebovali...

tiez nevieme kolko zaraba a kolko ti dava iba to ze 500 minie na svoje kratochvile...

ja to vidim tak ze zena vychovavajuca muzovo dieta realne pracuje a mal by ten chlapov plat pri beznych podmienkach ist pol na pol. ak ma muz nestandardny prijem cojaviem 10k a viac tak tam je to uz o dohode ale v normalnych podmienkach tak plat do 5k moze chlap max pozadovat nieco na viac napr ftedy ak musi cestovat do prace musi si v praci kupovat obed atd inak fakt nevidim dovod preco by zena nemala dostat jeho plat - mandatorne vydavky (najomne Energie vevi pre dieta spolocne nakupy) delene dva

Alessandra99

"cca 500 eur minie na svoje hry, tipovanie" - no mňa zaráža táto veta.

Myslím, že máš na krku pekne nezodpovedného muža.
Keď býva v tvojom dome, do ktorého neinvestoval a momentálne používate aj tvoje auto, tak si myslím, že by to väčšie auto mohol zatiahnuť on, či on nemá nič našetrené, lebo všetko končí v automatoch?

Na bývanie si prispieva 5 mesiacov a pred tým nič?

Píšeš, že ti dáva peniaze na jedlo a bývanie - to znamená, že tie peniaze sa obratom behom mesiaca minú. Pán veľkomožný toto asi nechápe a myslí si, že tie peniaze odkladáš na účet a že jedlo a bývanie sa hradí samo. Tak toto mu vysvetlí, ako funguje :)

Podľa mna to chce vážnu debatu a vyjasniť si veci !

kabel

Myslím si, že si si urobila decko s nezodpovedným egoistom. Čo si si vybrala, to máš..
Netvrdím, že muž má výplatu odovzdávať komplet žene, ale keď je na materskej, tak sa má o ňu i deti postarať. Preto je to muž.