spolužitie z hľadiska financií

Príspevok v téme: spolužitie z hľadiska financií
Henka123

S priateľom máme spoločné dieťa, som na materskej, žijeme v mojom dome a tiež k dispozícii máme moje auto. Žiaľ auto je príliš male na cestovanie s dieťaťom, nezmestí sa tam kočík a k tomu ešte my traja, prípadne moje druhé dieťa. 4 ľudia s autosedačkou a kočíkom nemožné zmestiť, pretože auto je bez kufra. Chcela by som aby partner zabezpečil druhé auto, take čo by vyhovovalo 4člennej rodine. Podľa neho je to zbytočné, že načo. Z jeho príjmu mi dáva na stravu a bývanie, to čo mu zostáva cca 500 eur minie na svoje hry, tipovanie a či mu niečo zostane neviem. Povedal, že kedže mi dáva peniaze tak mám väčšie auto kúpiť ja. Pritom na bývanie si prispieva možno 5 mesiacov. Zaráža ma jeho postoj, že ak niečo treba všetko mám zabezpečiť ja. Aké mate skúsenosti vy, prípadne čo si o takomto prístupe myslíte?

Fantasyi

Neviem teda, ci je manierom, ked si do auta sadnu 2 dospeli, dieta, plus autesedacka pre dalsie dieta a plus, kde das kocik, ked nema kufor? Bez auta sa dnes nepohnes, ked mas deti. Aj keby ho pouzivala len ona s detmi, je male, lebo nema kde dat kocik.

Messje

Zcasti ja suhlasim s obomi.Aj s fantasy aj s oveckou.Ide o to kto to auto najviac pouziva.Ak len raz za cas idu vsetci spolu niekam...je to zbytocne.Ak ho pouziva len vzdy jeden z nich...tiez je to zbytocne.Ak ho potrebuju obaja,teda ho pouziva aj on sam...nech si to auto kupi sam.Ale ak ho on nepotrebuje,naco im je?Zalezi aj kolko je stare.Mozno ak im staci teda len jedno...navrhla by som stare predat,z toho dat na nove a opyyat sa ci by nemohol novsie auto zvysok splacat on.Ak ma naozaj az 500 eur len pre seba mesacne a dava do domacnosti na vsetko co je potrebne ,tak by mohol vyzit aj keby splacal cast z toho na novsie.Zalezi ci to nie je len nejaky manier...chcem nove auto aj ked nie je tak potrebne.

Fantasyi

Lebo nekupil a nezabezpecil nic. Ani byvanie, ani auto. Pise, ze sa v malom aute bez kufra tlacia 4 aj s kocikom. On byva u nej a pouziva jej auto, no a k tomu mina na seba 500 euro. Z toho, co prispieva na domacnost, ma ona kupit auto. Fakt na tom nevidis nic zle? Ja tam chlapa nikde nevidim, na jeho mieste by som sa hanbila ako pes. Podvedome jej to vadi, lebo ona dava ovela viac. Ked uz ma ona byvanie, on mohol zabezpecit aspon auto.

0vecka

Fantasyi ale co je na Tom ze jej nechce kupit Auto? akoze z tohto popisu mi to nepride ze je to nejaky zly chlap. Podla mna dolezite veci su ze ju vie zabezpecit pocas materskej a ze javi zaujem o dieta a potom samozrejme veci ako ze ju nemlati da sa s nim pokecat atd. To ze nieco minie na seba mi pride ok a tiez to ze nechce kupit Auto.

Fantasyi

Napisala som, ze vacsina a je smutne, ze jej to pisali hlavne zeny, akoby jej to priali. Neviem ako jej to uz teraz pomoze? Ona moze za to, ze on sa nevie uvedomit?

0vecka

Fantasyi ja som jej nepisal ze si za to moze sama... ja som len pisal ze vecsie Auto je blbost co aj je, akoze nas krpec je zu v 3. mesiaci mame nadstandardny kocik a pouzili sme ho zatial len raz a aj to ze som povedal starej ze ked zu som tolko vysolil nech ho pouziva. Pri jednom dietati je kocik uplna blbost mozno tak neskor ale to je fakt tak max rok kedy ho potrebuje.

A tiez som hovoril ze ak je to neakceptovatelne nech sa s nim rozide a zije z vyzivneho.

A tie reci to su fakt zenske ktore si proste extremne zle vybrali partnerov. Pravdepodobne preto lebo maju kriteria typu musi byt zabavny atd a rodinne zalozeni su pred ne cudaci. To je to iste ako ked chlap die po zenskych ktore vyzeraju ako barbie a potom sa divi ze niesu rodinne zalozene... Fakt nepoznam v okoli ani jeden par s dietatom kde by sa chlap vysral na vsetko.

Fantasyi

Ovca preco by mali mat skusenosti? Staci nebyt zahladeny len do seba a vnimat osudy inych, aj tu. Zaujimave, ze jej ste tu vacsina pisali, ze si za to moze sama, co si nasla to ma a on je chudacik. 500 euro mesacne minat na seba, ked ma decko, to je iny panko, ktory sa ma az moc rad. Zena si popri decku nemoze skoro nic dovolit kupit na seba.

Fantasyi

Nasi zili do mojich 5 rokov u otcovej mami v byte. Vobec otec nedostal hned velky byt. Potom sme zili par rokov v malom byte 4, az potom bol vacsi byt.
A preco sa ocakava, ze byt zabezpeci muz? Zeby preto, ze je MUZ (hlava rodiny) ? Hadam nechces, aby este aj byvanie zabezpecila zena, zarabala na ucty, starala sa o domacnost, porodila decko a starala sa on. No a vy, velki muzi budete robit akoze co? Nafutrujete sa k zene, nechate sa obskakovat, este budete aj pindat, ked sa vam nieco nepaci, zo svojich penazi si uzivat, urobite jej decko, lebo evidentne s vami spokojna nebude, tak, aby sa nenudila a bola ticho.

Vyhovarate sa, len sa vyhovarate a lutujete. Kedysi chlap bol chlapom, gule nemal len na ozdobu a cvendzanie medzi nohami. Postarat sa o rodinu bral ako svoju chlapsku povinnost. Vy uz neviete, co je to byt chlapom. Otec nie je ten, co splodi, ale co sa postara a vychova.

Na to, aby si sa o tu rodinu postaral, nepotrebuje zarabat mesacne tisice. Ta zodpovednost a vychova v chlapa musi byt v nom a ked tam nie je, tak nejake sebauvedomenie.
Fakt nam tu vyrastla generacia narcisov, slabochov a lenivych egocentrikov. Zeny musia to a hento, chlap nemusi nic? Rozmaznali vas mamicky. Aj dnes ale poznam vela skutocnych chlapov, ktorych matky, no hlavne otcovia dobre vychovali, vstepili im nejake hodnoty, nedavali im vsetko na tanieriku. Chlapovi nespadne z hlavy koruna, ked prilozi ruku k dielu. A partner sa vola preto partner, lebo svoju partnerku doplna, pomaha. Toto mam akoze vysvetlovat dospelym muzom? To ste uz davno mali vediet a aj sa podla toho spravat.
Ano, dnes je to tazsie, o to vacsi muzi budete, ked to dokazete. Je kopec chlapov aj dnes, ktori sa o rodinu vedia a hlavne chcu postarat. Neznasam fnukajucich chlapov, to je pre mna odpad.

0vecka

po prve nike sa nepise ze minie 500 EUR na stavkovanie ale minie ich na seba teda tam je aj pivecko s kamaratmi atd nevieme kolko zaraba ale ona pise ze prispieva na byvanie a dava jej na stravu cize ja to fakt nijako cierne nevidim.

a tie reakcie o Tom aki su chlapi strasni tak tie zenske maju asi skusenosti tak max s chlapmi ktori prave vysli z basy :-D lebo ja takeho nepoznam ani jedneho

Mesačný princ

Všetko je to o možnostiach aké človek má.

Nie je to podľa mňa o tom či je človek lenivý a lebo nechce...
Je to jednoducho o tom, že nie každý človek má tie možnosti rovnaké.

V tomto prípade je smutné keď otec rodiny radšej ,,prefláka,, zvyšné peniaze ako keby ich ušetril a išli by napr. na dovolenku celá rodina.
Ale to je už o výchove a o prioritách.

Nie každý človek ktorý nemá prácu je lenivý, nie každý ktorý nemá VŠ je blbý a nie každý ktorý nemá vlastné bývanie si za to môže....

ale to len tak....

A to auto naozaj netreba meniť, úplne Vám stačí...čo sa týka kočíka tak existuje x spôsobov čím sa dá kočík nahradiť tak, aby sa to dalo.

2 deti + 2 rodičia...kľudne stačí to najmenšie auto.