Svadba

Príspevok v téme: Svadba
Nina01

Ahojte, chcem vas poziadat o radu, nakolko to nechcem nikomu povedat a neviem co mam robit, asi sa z toho zblaznim. Dnes ma moj priatel s ktorym zijem po presne10. rokoch poziadal o ruku. Je to asi super a pekne, lubim ho zrejme, teda ja s nim s radostou stravim cely zivot, ale ja sa nechcem vydavat. Neznasam tu predstavu, ze by som ja stala pri oltari, chytam z toho depku. Stale sa ma pytaju kedy si ho vezmem a ja vzdy NIKDY, lebo to jednoducho nechcem, je to moja vec, je to ako dat mi puta, psychicky ma to zvazuje. A on to vie. I tak ma dnes poziadal o ruku. Povedala som ano, ale asi mu doslo ze nie, kedze prsten som zabalila a odlozila. On nema vela penazi a ono ten prsten vtzera draho, ale ja ho jednoducho nechcem nosit. Som preto zla? Mam sa premoct a zit zivot podla jeho predstav alebo mu to mam rovno povedat, ze nic nebude a rozist sa?

limovienka

patienka si myslim, ze to je aj individualne, ze kto ma co v ponuke. ale tak klasicky je to to pohostenie cize jedlo a napoje, k tomu aj taniere, pohare, pribory a tak dalej, vyzdoba, v niektorych pripadoch aj obsluha. planujete svadbu teraz niekedy v blizkej dobe?

swetlina

Simranka54 napríklad hudbu alebo starejšieho? Vieš, všetky také tie veci, čo na svadbe prebiehajú. Alebo odčepčenie? Síce to už asi nebude s cateringom ako takým moc súvisieť.

zazrivienka

patienka podla mna cim skor tym lepsie. vsak tym nemas co pokazit. zalezi asi od toho, ze co by si chcela. to sa moze odlisovat. ale v zaklade je to jedlo, vyzdoba, obsluha napriklad.

patienka

to som sa tiež chcela opýtať, že ako dlho dopredu treba zajednať niečo takéto. a aj to, že čo taký catering vlastne všetko zahŕňa.

eskii

... lavila... tak podla mna nemas co odkladat... vies ako, cim skor si zajednas termin, budes mat pokoj od tohto a mozes si zo zoznamu vyciarknut, ze toto uz mas vybaven.... zbytocne by som neotalala...
... mat_ka... kludne napisem, len sa skus na nieco konkretnejsie opytat... vies, aby som nevypisovala zbytocne nahodou...

lavila

... babule a kolko asi tak dopredu ste si zajednavali ten catering? reku ci uz aj nie je neskoro pre mna nahodou. tolko vecne veci odkladam az na to doplatim. dufam, ze toto nebude ten pripad, lebo spolieham na to, ze to vsetko zariadi niekto miesto mna.

simranka54

swetlina tak podla mna cim skor tym lepsie, aby si mala istotu, ze budes mat termin a nebudes musiet ako ja na poslednu dufat, ze ta niekam budu moct pichnut pomedzi ostatne svadby a akcie. napisem ti to len tak v skratke, lebo je toho vela, tak nech tu nevypisujem litanie. zabezpecia ti teda samozrejme jedlo, komplet veceru plus aj nejake svedske stoly, studenu, teplu kuchynu plus aj ine veci, potom tam mas pitie alko, nealko. vyzdoba, obsluha napriklad este. ak by si nieco konkretne chcela vediet, tak sa skus pytat a hadam budem vediet poradit.

mat_ka

Eskii mohla by si mi o tom cateringu napísať niečo viacej? S partnerom sme spolu síce už dlhšie, už máme spolu aj dcéru, ale zobratí zatiaľ nie sme. Tak som tak nadhodila doma, že by sa nám už aj patrilo a vyzerá, že sa to bude uberať týmto smerom. Príde mi celkom fajn nechať vlastne väčšinu vybavovačiek na niekoho iného a byť tak odbremenená od niektorých povinností.

swetlina

Simranka54 vedela by si mi povedať, že koľko dopredu si treba zajednať catering? Nie každý bude mať také šťastie a podarí sa vybaviť, tak ako vám. Tak len aby som vedela, kedy je najvyšší čas na niečo takéto. A ešte ďalšia vec, čo by si mohla napísať. Že čo všetko patrilo do toho cateringu. Lebo sa stavím, že nie všetky firmy to budú mať rovnako. Pozerala som si už dve, tak aby som si to vedela porovnať. Nechcem zatiaľ menovať.

lavila

... vybookovane terminy? to ma ani nestras. skusim mu co najskor napisat, nech aspon teda orientacne viem, ci by som mohla s nimi pocitat. ale jasne, ze ma to zaujima, cim viac info, tym pre mna vyhodnejsie. tak sa mozes kludne rozpisat. rada si precitam niecie skusenosti takto priamo z prvej ruky.