Už sme všetci zufali z tejto situacie. Moj 64-ročny stryc už v podstate od narodenia parazituje na mojej starej mame. Ja mam 43 rokov a už 21 rokov som osamostatnena, mam rodinu, dospele a takmer dospele deti (3). Stryc je lenivy flakač, ktory nikdy v praci nevydržal dlhšie ako pol roka, ženu nema...dieťa nemanželske o ktorom sme už davno nepočuli. Teraz je rok dôchodca a začiname mať pocit, že staru mamu využiva ešte viac. Ona má 93 rokov, je zaslepena laskou k synčekovi(asi preto, že je jej najmladšie dieťa) a vobec nebere do uvahy to čo jej my hovorime. Sme bezradni. Ako jej otvoriť oči aby konečne videla realitu ?
Využívanie "mama hotela" aj po 60-tke.
slovo "siahnuť" sa píše bez dĺžňa, vážená pedagogická pracovníčka s (ne)kvalitným písomným prejavom
Messje je podstatne inteligentnejšia ako ty alias hyena.
Si typická zamindrákovaná učka s nízkym platom a veľkou túžbou mať viac majetku. Tak sa tu ešte viac nestrápňuj...to je dobrá rada odo mňa, a tie nezvyknem rozdávať zadarmo.
Messje, som predsa pedagogická pracovníčka a knihy súvisiace so psychikou ľudi som si počas štúdia prelúskala "odpredu aj odzadu", takže nejaký atak nie najbystrejšejšieho človeka ma nemôže zraziť k zemi.
kabel, ospravedlňujem sa. Na kvalite písaného textu si už dám záležať.
Mám právo žiadať svoje...
mimochodom, chýbajú ti čiarky v súvetiach :-DDDD
Za prve ta neodsudzujem. Neviem o akych hodnotach a supoch sa tu pise, lebo je asi normalne, ze majetok dedia pribuzni podla zakonov a v dnesnej dobe aj jediny sposob ako k nejakemu prist, lebo pracou si nan tazko zarobite, ak sa clovek nechce zadlzit.
Treba majetky vyriesit rozumnou dohodou pred smrtou, bud rovnym dielom, alebo, ak jeden viac taha pozicku, ci starostlivost o dom, alebo rodica, ma moralne pravo zdedit vacsiu cast.
Oci jej neotvoris, z tvojho pohladu je to mozno chory vztah, im dvom to tak mozno vyhovuje. Ona je rada, ze nie je sama a drzi si ho peniazmi. Ver, ze to robi velmi vela matiek a synovia im obetuju vlastny zivot a rodinu.
Takze radu ti dam, len taku, sadnut si, ako rodina, skusit sa dohovorit, ale bez vycitiek, urazok, vykrikovania a spisat pred notarom.
Ja sa teraz omluvam zato co napisem,pretoze az takto reagovat nezvyknem
Neomluvam sa ale zakladatelke ale tym ktori to precitaju lebo budem naozaj hnusna
Zúfalá
Si horsia jak HYENA.Su to najhorsie zvery na svete.Tie trhaju svoju obet zaziva a zaziva ju zeru.Hyeny su ale hladné !!!
Clovek ako ty by nemal vychovavat nielen svoje deti ale uz vobec nie cudzie.Zato co si napisala by som ta oplula.
tebe právom nepatrí nič, to si konečne uvedom
čo máš proti vlastnej babke a proti strýkovi po pravopisnej stránke?
Zufala minule som kdesi citala ze nic nema hodnotu co sa da kupit a je to svata pravda.Ty a tvoje materialne uzitie si, zdravicko to ti asi nic nehovori pride choroba budes mat aj majetok a ani si ho neuzijes.Mas uplne poprehadzovane hodnoty ale ako ty vravis je taka doba co uz.Sa cudujem ze sa vedia podaktori kukat na seba do zrkadla.Ozaj lepsie spravis ked sa nebudes do toho angazovat a nechas veci tak.
"ale ani by ma nenapadlo okrádať vlastnú babku a strýka" namiesto kritizovania iných by ste mali siahnúť po slovníku SSSj...
Ja za hyenizmus považujem to, čo robia na ši "vladcovia štatu" nie očakavanie toho, čo mi prácom PATRÍ.
mimochodom, keď si chceš užívať, tak si zarob vlastnými rukami a vlastným rozumom, a nie okrádaním, ty mrchožrútka.
Ja mám po 40ke, ale ani by ma nenapadlo okrádať vlastnú babku a strýka kvôli exotickej dovolenke. To je HYENIZMUS a ZLODEJSTVO.