Využívanie "mama hotela" aj po 60-tke.

Príspevok v téme: Využívanie "mama hotela" aj po 60-tke.
zufala99

Už sme všetci zufali z tejto situacie. Moj 64-ročny stryc už v podstate od narodenia parazituje na mojej starej mame. Ja mam 43 rokov a už 21 rokov som osamostatnena, mam rodinu, dospele a takmer dospele deti (3). Stryc je lenivy flakač, ktory nikdy v praci nevydržal dlhšie ako pol roka, ženu nema...dieťa nemanželske o ktorom sme už davno nepočuli. Teraz je rok dôchodca a začiname mať pocit, že staru mamu využiva ešte viac. Ona má 93 rokov, je zaslepena laskou k synčekovi(asi preto, že je jej najmladšie dieťa) a vobec nebere do uvahy to čo jej my hovorime. Sme bezradni. Ako jej otvoriť oči aby konečne videla realitu ?

Fantasyi

Nie je o nic vacsia hyena, ako ti, ktori jej do hyen nadavaju a odsudzuju ju. Niektori sa tvaria, akoby islo o ich majetok, alebo ich babku.
Ako som uz pisala. Dnes je dedicstvo jedina moznost, ako prist k majetku bez zadlzenia. Jej reakcia nie je o nic ina, ako mnohych inych, ci je spravna, nie je na nas posudzovat.

vikky

Zufala ..musim reagovat na to ako silou mocou sa usilujes o dedictvo tvojej babky.Moja mama cely zivot opatrovala svojich rodinnych prislusnikov dedka ,stryka ,tetky a nakoniec babku ,babka zila najdlhsie ,mala este syna ,ktory bol ako ty ,nezaujimalo ho ,ze starky potrebuju jest,prebalovat nosit k lekarom byt s nimi ,ked su natom zle ,byt pri nich stale ,len chcel dedit ,predat dom ,mama nech sa o babku stara nadalej alebo ju dat do domova no babka rozhodla inak dala dom mame a mama mne ,neziadali sme to od nej ,ale poviem ti umrela stastna ,lebo mala okolo seba milovane deti ktore sa o nu starali nie pre dedicstvo.A este by ma zaujimalo kde su tvoji rodicia oni chodia za babkou alebo tiez len nato cakaju kedy umrie aby si mohla dedit ?Tvoja baka je rada ze ma pri sebe aspon syna a on to berie ako samozrejmost a urcite nerozmysla nad tym ze bude dedit .Ako mozes byt taka nemas narok na dedicstvo o tom rozhodne len a len tvoja babka to je jej majetok a je to len na nej kto ho dostane .A este ako sa hovori KARMA JE SVINA kazdemu sa to vrati aj ty mas deti ,tak ze vela stastia ti prajem.

Kycera

@ Messje,
ale ja dobre viem, o čo tu ide! Niečo je zhnité v štáte dánskom...
Na takto pokafraných rodinných vzťahoch sa podpísal niekto iný, niekto, kt. začal robiť rozdiely medzi svojimi deťmi.

@ Zúfalá,
kľudne sa môže zrealizovať tento scenár, čo Ti napíšem - babka mohla alebo môže darovať celý svoj majetok Tvojmu strýkovi! A nik z vás s tým nepohne! Ak chceš právnika, tak choď za advokátom, kt. môže spísať aj závet. Ak však natrafíš na morálneho, povie Ti to, čo ja teraz - je to babkin majetok a tá si s ním môže robiť to, čo uzná za vhodné. Môže sa stať aj to, že z dedičstva vynechá len TEBA! Nie, neprajem Ti to! Ale mala by si zvážiť svoje správanie a angažovanosť v tejto veci. Naopak, je to Tvoja mama, kto má právo hovoriť o týchto veciach s babkou, Ty NIE!!! Asi tak.

@ Adr1a,
to napísala skvelo!!!!! Na rozdiel od nej si myslím, že Tvoj príspevok je autentický. Prax však ukazuje, že nie vždy zdedí majetok ten, kto sa staral.

@ Kábel, Ty musíš byť veľmi krátky, ak opravuješ iného chyby a tie svoje prehliadaš!!!!!

Asik

Zjavne ti uz preplo z toho ucenia pani ucitelka, vsetkeho vela skodi.Len aby ti zdravie sluzilo ked si planujes uzivat peniazky na to podstatne nemyslis.Uboha babicka keby vedela aka zmija ju navstevuje

zufala99

Angel-Demon - z Vášho posledného príspevku usudzujem, že u u Vás došlo k skroteniu vášni. Tak to má byť. Čo sa týka dedičstva: jasne som sa k tejto téme vyjadrila už na začiatku a opakujem sa celý deň.

Pôjdem požiadať o radu rovno právnika, lebo nad Vami mi ostáva rozum stáť. Kritiku schytal nesprávny človek.

ANGEL-DEMON

43 rocna je na tom velmi zle ked iba na dedičstvo čaká,..... no neviem zvykne sa aj hovoriť "mala si sa lepsie učiť" najst si lepsie platenu prácu,..mas dospele deti... tak si sa mohla postarat aby si sa mala lepsie.. a nie cakat kym babka zomrie... lebo ajtak nedostaneš nič! čakáš zbytočne...! jedine že by si babku opila a dala jej podpisať darovaciu zmluvu ktorou by majetok prepísala na teba...

zufala99

1. Starú matku navštevujem.
2. Nechcem jej smrť, ale dedičstvo.
3. Slovenčinu nevyučujem, ale ovládam ju veľmi dobre, avšak z dôvodu nedostatku času (opravovanie písomiek, príprava na zaujímavé vyučovanie, pracovanie na organizacií akcie Vianočný večierok 2016 ai... ) rýchlo pišem a robím preklepy.

netreba

"Ja starnem, stara matka sa može dožiť aj cez sto rokov a po 50-tke z tych peniazi taky užitok mať už nebudem. Preto treba spraviť všetko pre to, aby sa konečne "pohli ľady"."
Dobre vidím?? Ty chceš, aby babka z tohoto sveta odišla čo najskôr, lebo v 50-tke si to dedičstvo už veľmi neužiješ?! Karma je zdarma, je mi ťa inak ľúto, ako si chudobná duchom.

ANGEL-DEMON

omluvať sa- po slovensky ospravedlniť !!!
ja neviem čo to ide do mody či čo...?!
ked som to minule počula od známej ako sa omluvala.. tak som mala chut jej je*b*n*uť !!! po papuli...
ma to nenormálne irituje... ale ona je rozumčekovo pozadu takze to celkom chápem,.. aj s jej dcerou,.. s ktorou boli v Prahe na výlet,.. a vrátili sa odtial šlahnuté... ta jej dcera slahnuta este dlho po tomto výlete mala tentenciu predvádzať sa- rozprávať česky...

a_dr1a

Zufala) Ja uz zacinam pochybovat o tomto tvojom prispevku, jeho autenticite, akoby to bola skor iba provokacia to tu zas rozprudit: vasne debaty prispevky....

Napisala si: "Po prve, stryc nie je jediny potomok starej matky, sú ďalší traja...takže každemu rovnakym dielom...pričom diel matky by išiel mne."

Pozri. Ja som ti tu uz na zaciatku temy napisala nieco podstatne. Ty chodis ako casto za babkou?? Tvoji rodicia a tety ujovia vnucata a zvysok rodiny ako casto za nou chodite a aky dlhy cas s babkou travite?? Kolko s nou travite casu??
A sme doma!
Uvedom si, ze tvoja babka netuzi v tomto jej vysokom veku po majetkoch handrach kaviare sampuse ai. Ona chce iba jedine - nebyt sama, mat spolocnost. A to jej dava iba tvoj ujo. Nech je co chce podla vas, flakac prizivnik povalac ai, ale on jediny s nou travi cas stale, je s nou doma, ziju spolu, robia si navzajom spolocnost, moze sa nanho spolahnut keby nieco....prislo by jej nahle zle, mal by jej niekto okamzite pomoct, spadla by, bola by smutna, bala sa, prisiel by zlodej ai ai.
Vy ste vsetci so svojimi rodinami doma. Ona by vsak v tom dome bola sama opustena ako prst. Takze vy by ste skor mali strykovi podakovat ze je s nou a ze babka nie je sama. Samota je zla. A mozno babka sa aj kvoli tomu "nepodarenemu" synovi dozila vysokeho veku akeho sa dozila. Ze sa citi byt este potrebna uzitocna, ma pre koho zit, o koho sa starat. Keby bola sama tak by skor psych a fyz upadala opustala sa.
Ja som z regionu kde majetok pripada tomu kto rodicov dochova a postrara sa o nich. Lebo ked treba robit starat sa opatrovat ci s niekym travit cas - kazdy nieco ma a nema cas. No ak ide o majetky dedenie, zrazu sa hlasia vsetci. Takze byt niekomu detmi vnucatami ai este nezarucuje nic. Aj tento zakon na SK je blby. Lebo mnoho ludi co maju decka koncia opusteni v roznych starobincoch. Ja by dala vsetko co mam aj cudziemu cloveku, keby sme boli spolu a "doopatroval by ma" na stare kolena. Lebo mat decka este nic nikomu nezarucuje. Lebo neraz je rodina horsia ako cudzi. Starat sa neraz nikto nechce, ale ked ide o dedenie, kazdy sa ohana zakonmi. Lenze existuje aj zakon pre deti doopatrovat a postarat sa (financne ai) o svojich rodicov. Robia to tak aj tvoje tety ujovia?