Teplota má vplyv na všetko aj na metabolizmus. Zima bolela.
Som po 50ke a v zime v novembri 2020 sa mi prejavila zhoršená hybnosť.
V marci tento rok som už nevedel vystrieť nohu, kvôli nedostatku maziva v kolene.
Pred tým som denne chodil 10 km/10rokov a strava bola bez Omega 3 a 6 a bez kolagénu.Od 15 marca som začal jesť medvedíkov, ktoré obsahujú bravčovú želatínu. Po zhruba po skonzumovaní 2kg/4týždne želatínových HARIB0 som mohol vystrieť nohu. Prvé dva týždne som musel obmedziť prechádzky na 1/2 lebo denná spotreba kolagénu bola stále vyššia ako príjem.
Pred 2 týždňami som začal cvičiť a kolená zvládnu aj rotačný pohyb so záťažou. Objednal som si aj patentovaný kolagénový troj zložkový proteín, ktorý užívam mesiac: 1/2 až 1/1 odmerky denne spolu s HARIB0 podľa pohybovej aktivity. Bolesti a tuhosť kĺbu/ov už necítim.Vrátila sa mi pružnosť, pevnosť, svalová sila a regenerácia svalov.
Pomohlo mi aj slnenie na 2h, prehriatie, a slnko výrazne pomohlo ako hnací motor metabolizmu s prírodným zdrojom vitamínu D.
Nie nadarmo sa o ňom hovorí ako o zázračnej bielkovine, či „elixíre“ mladosti. Dokáže telu vrátiť to, čo vekom stratilo, vyhladiť vrásky, či zmierniť bolesti kĺbov a pohybového aparátu.