Dobry vecer chcela by som sa informovat ci.niekto nevie ako mozem zistit,kedy som otehotnela takze pohlavny styk som mala presne 5.6.2016 bez vyvrcholenia(s inym) , 6.6.2016 s vyvrcholenim ,-neplodne dni , 11.6.2016 plodne dni s vyvrcholenim (s priatelom). Menzes som mala 26.5.2016 a posledne 3 ,4 mesiace 34 dnovim cyklusom. Podla posl.mrchy mi vypocitala gynekologicka datum porodu 1.3.2017 podla velkosti babatka v 24tyzdni 23.2.2017. Prosim len naozaj ludi ,ktori mi pomozu nepotrebujem ziadne kazania preco som podviedla svojho ,teraz sa staraj a tak ..dakujem.
Kedy?
Dakujem len ja by som to najradsej uz chcela vediet teraz:( a inak ten nemenovany ma krvnu skupinu ako ja a manzel A1Rh+ podla vsetkeho ako spominal
Pripadne ak vieš vaše krvné skupiny aj tu ktorú bude mat dieťa (neviem či to na Slovensku pri pôrode zisťujú, mne to v zahraničí povedali) tak môže byt v určitých prípadoch jasne stanovené otcovstvo a netreba robiť test.
Emili opat no minuli mesiac mi povedala ,ze 22.2.2017 , pred tyzdnom som bpla znova tak 23.2.2017 v 13tyzdni mi povedala ,ze 1 marca ,potom 28.2.2017 a sestricke som vravela ze mam 34 dnovy cyklus a tak mi povedala termin 5.3.2017. Mimino malo pred tyzdnom 850gramov tak ja uz neviem .nespravil sa on o malej vie uistoval ma uz pred tym ako sa dozvedel ,ze som tehotna
Ahoj, nikto ti v tomto štádiu tehotenstva nedá odpoved z ktorého styku si ostala tehotná. Naozaj nerozumiem prečo ti v 24.tyzdni posunuli termín pôrodu, nema to zmysel. Dá sa to urobiť na začiatku tehotenstva kedy sa všetky deti vyvíjajú rovnako a nie v 24.kedy je to už individuálne a rozdiely v dĺžke a vo váhu medzi jednotlivými deťmi sú samozrejmosťou.
Úprimne velmi pochybujem žeby si bola tehotná s tým "nemenovaným" kedže sa nespravil. Takze veľmi vysoko pravdepodobne si tehotná so svojim priateľom ale či zo styku z 5. alebo 11.6. to ti nie je možné povedať. Je to tažko keď nemáš prehľad z minulosti o plodných dňoch (kalkulačky na internete sú len orientačne) a keby si aj mala kľudne môžeš mat nejaký cyklus neštandartný. Takze jedine test otcovstva ak chceš mat 100% istotu. Ale ako vravím, šanca žeby otcom bol ten "nesprávny" je malilinka.
Dakujem krasne mne to presne tiez tak vychadzalo..snad mi Boh da este sancu a bude naozaj.manzelovo a ja budem moct byt dobrou manzelkovu a este lepsou mamou .Dobru noc vam prajem ..
Drzime. Neboj. A skusala som este pocitat, ale vidis, ze aj lekarka stale upresnuje datum porodu, takze neda sa presne vypocitat to pocatie, mne raz vyslo 1.6. ked som brala do uvahy porod 23.2. a potom mi vyslo ze 6.6. ked som brala ze porod bude 1.3. Pocitala som s 267 dnami. Ale ked ste tak naplno boli s manzelom, tak to bude urcite jeho. ;) Tak dobru noc a klud. :)
A teraz sup do hajan. :-)
Dakujem velmi pekne vam co mi chceli pomoct:) verim ze to dopadne dobre drste prsteky
To uz moznoze vies, nejaka kocka to sem uz tiez pisala.
Ja chapem tvoje pochybnosti, tiez by som na tvojom mieste pocitala a pocitala ale bude lepsie prijat fakt, ze je manzelove a mat klud. Lebo tie stresy ti nepomozu. Mozno za par dni k tomu dospejes aj sama, ked ta prejde ta pociatocna nervozita.
Mne tiez vychadzaju hausnumera.
Este toto som nasla.
Oplodnenie...
Najpresnejšie by nám výpočet týždňa tehotenstva pravdaže vyšiel podľa dňa oplodnenia. Tento dátum však s presnosťou nevieme povedať, keďže sa vôbec nemusí zhodovať s termínom pohlavného styku.
Ak sa aj teda snažíme o plánované tehotenstvo a vieme dátum pohlavného styku, samotné oplodnenie vajíčka môže nastať aj dva-tri dni po ňom. Spermie sú totiž schopné prežiť vo vnútri ženy niekoľko dní a „počkať“ si na dozreté vajíčko.
Z tohto dôvodu môže byť medzi stykom a oplodnením časový posun, rovnako však ale ani nemusí – pokiaľ má žena plodné dni a cíti ovuláciu (bolesti v podbrušku), môže pravdaže otehotnieť presne v deň pohlavného styku.
Ak žena presne pozná deň oplodnenia (napr. mala za daný mesiac len jediný pohlavný styk počas plodných dní), potom sa normálne tehotenstvo počíta 267 dní odo dňa počatia.