Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

400 EURvýživné

Príspevok v téme: 400 EURvýživné
Ram

Exmanželka ma žmýka z peňazí. Syn začal tento rok chodiť do školy a ex dala žiadosť na súd o zvýšenie výživného.Sudkyňa jej vyhovela v plnej miere. Doteraz som platil 200 EUR. Koľko je podľa Vás primeraná suma na prváčika? Ex doniesla kadejaké trápne potvrdenia z krúžkov najviac ma dorazilo turistický krúžok 80EUR/mesačne.Na syna budem vždy platiť, ale odmietam financovať život exmanželke. Ďalší argument bol napr. vozenie syna do školy, ktorá je od bydliska ex vzdialená asi kilometer. Syna mám v starostlivosti len dva víkendy v mesiaci. 400EUR na 7ročné dieťa mi príde ako vydieranie. Nemám problém s investovaním do syna ale ex život financovať nebudem.

Nedajsa

Ako nic v zlom ale tvoja ex by mohla drzat usta a byt spokojna. Nasi ked sa rozviedli otec platil 300€ na 2 deti a to sme boli jedna uz na strednej.

Jaja15

Dieťa po rozvode má mať rovnakú životnú úroveń ako obaja rodičia....Takže sa vychádza v akých pomeroch žije rovnako v akých pomeroch žije druhý rodič...Samozrejme sa posudzujú aj iné veci ako príjem rodiča ktorý má výživné platiť, rovnako ako či aj prispieva na dieťa mimo výživného - napr.kupuje oblečenie a pod...Ale zvýšenie výživného o 100% len preto že dieťa začalo chodiť do školy je veľa....ale zrejme aj autor témy podcenil návrh na zvýšenie výživného a na súd nebol dobre pripravený alebo nemal dobrého právnika ....keďže už ale vie aké argumenty použila exmanželka na zvýšenie, môže sa odvolať a argumenty na zvýšenie vyvrátiť....napr.ten turistický krúžok za 80Eur mesačne to sa dá krásne vyvrátiť....koľko detí zo školy ho navštevuje?a to chodia na aké túry že to výde 80eur mesačne? treba si preveriť všetky argumenty a vyvrátiť ich opodstatnenie....môže sa buď odvolať a lepšie pripraviť alebo sa zariadiť tak že bude platiť požadovanú čiastku ale po určitom čase požiada o striedavú starostlivosť, prípadne po určitom čase požiada o zníženie výživného nakoľko sa mu zmenia pomery(napr.zmena práce s nižším príjmom...prípadne si odsledovať po čase či výživné ide naozaj na syna - napr.či na turistický krúžok nebol zapísaný účelovo a po zvýšení výživného ho bude stále aj navštevovať(pochybujem že mu ho matka bude platiť viac ako pár mesiacov....veď aké túry pre deti v zime?

ytong

Feny z tebou dobre zatočili. Kvoli tomuto pracujem na čierno aby ma nemohla byvala ciciat. Ona tiez da synovi 400 ? o tom pochybujem a ziadne obycajne decko nestoji 800 mesacne chce len ciciat peniaze rob načierno a dostane houby potom zistí aká je to p.

Siemens

Ovečka 04.11.2016 o 13.36 - absolútny súhlas, k tomu už niet čo dodať. Okrem toho - dieťa je aj jeho, súd ho síce pridelil matke, ale ona tým pádom prebrala aj otcove povinnosti, takže ak by to malo byť skutočne fér, zaslúžila by si odmenu aj za to, že vďaka tomu sa otec môže starať iba sám o seba. Sú chlapi, ktorí okrem výživného deťom kupujú oblečenie, platia šport - neraz finančne veľmi náročný, dovolenky, drahé dary atď.Treba si to otočiť: predstav si, že by si mal syna ty a od nej by si dostával 400 eur mesačne. Musel by si zohnať opatrovateľku, pretože ako píšeš - synovi by si sa venovať nemohol. Opatrovateľka by niečo stála a ak by to bolo na niekoľko hodín denne, nebolo by to tak málo. A čo víkendy, večery, proste stále so synom, žiadne voľno, žiadna sloboda, iba povinnosti a nevyhnutne s tým spojené vyčerpanie. Nebudem to rozvádzať, ale myslím, že v podstate ťa bývalá manželka odbremenila a aj keby si jej za to platil - teda nie synovi - nebola by to z tvojej strany žiadna frajerina. Inak mám z toho troška pocit akoby si bol na ňu riadne naštvaný. Lenže keď do toho vstupujú emócie, tak človek nie je príliš objektívny.

fuju

Mal si argumentovatbtym, ze ak pozaduje take vyzivne, tak sama sa o neho starat nedokaze a deti jej treba odobrat.Urcite sa treba odvolat.Sudkyna mohla nadrzat tvojej ex.Rozhodne pozaduj odobratie deti exmanzelke.

klara23

Mam pracu tak to zvladam ako tak. Ked je tazsi mesiac sestra vzdy pozicia a pomoze aj s malym. Pojde o rok do skoly a toho sa dost obavam co bude.

dobrakava

zavisi od toho aky mas prijem, ja som 400 e ani nezarobila, cize ak zarobis 600 e poviem priklad, taku vysku ti nikto nezada, ak mas prijem 2000 e je to mozne, clovek vzdy da dietatu nieco naviac nielen stravu a zakladne osatenie, kazdopadne na bezneho slovenskeho obcana je to vela

rana

Klara , to je smutne ze ho videl iba raz , ako niekto moze zit s tym pocitom , ze niekde zije jeho dieta on sa o nezaujima....
Tych 110 € je velmi malicko , ako to zvladas , pomaha ti niekto ?