Exmanželka ma žmýka z peňazí. Syn začal tento rok chodiť do školy a ex dala žiadosť na súd o zvýšenie výživného.Sudkyňa jej vyhovela v plnej miere. Doteraz som platil 200 EUR. Koľko je podľa Vás primeraná suma na prváčika? Ex doniesla kadejaké trápne potvrdenia z krúžkov najviac ma dorazilo turistický krúžok 80EUR/mesačne.Na syna budem vždy platiť, ale odmietam financovať život exmanželke. Ďalší argument bol napr. vozenie syna do školy, ktorá je od bydliska ex vzdialená asi kilometer. Syna mám v starostlivosti len dva víkendy v mesiaci. 400EUR na 7ročné dieťa mi príde ako vydieranie. Nemám problém s investovaním do syna ale ex život financovať nebudem.
400 EURvýživné
RAM. Ty svoju ex poznas najlepsie. Vies, kolko si jej daval predtym na domacnost dieta ai, kym ste spolu boli a zili ako jedna rodina. Takze mas prehlad na aky zivotny standard ona a dieta su zvyknuti. A je to predsa tvoje dieta. No tazko je niekedy ustat zlatu strednu cestu. Zalezi aj kde a v com, ako ziju. Su naklady a Naklady. Takze ty vies najlepsie, ci su jej naroky poziadavky opodstatnene alebo premrstene a umelo navysene
Angel-Demon. Vyzivovaciu povinnost maju obaja rodicia rovnaku a to podla vysky ich prijmov. Z jej prijmu by to bolo vypocitane na dakych 300e. Takze 400+300=700e na 7r dieta??
A zas na SK je uz bezne ze si vysokoskolaci dochodcovia ai, bezne privyrabaju opatrovanim deti (v noci strazia, vodia do skoly-zo skoly, ucia sa s nim, vodia na kruzky). Ak chce matka ist vecer von, zabavit sa ai, tak si lahko niekoho overeneho na ten cas opatrovania najde, prip.zaskocia stari rodicia kamky ai.
To iste plati pre upratovanie domacnosti.
Kamarat robi v sukromnej MS so ZS v BA a tam pre deti rovia full service: ranajky desiata obed olovrant. Ucia sa tam s nimi. Robia volnocasove zaujmove aktivity. A cenovo to nie je az tak drahe. A ak chodi do statnej skoly tak tam je strava fakt za lacny peniaz a zaujmove aktivity takmer zadarmo, ak vobec nieco platia
teoreticky by mohlo stačiť 200, ked ona ma taky prijem ako ma, nema finančne problemy vie sa o neho postarať...
takže už niekolkokrát avizovaná rada PRÁVNIK..
tasty... on napisal že do striedavej starostlivosti ho nechce koli "kariere" ktora je pre neho dolezitejsia..
treba sa na to pozrieť z tej druhej stránky...
on sa o dieťa nechce starať, čiže kludne si moze uživať života nič mu v tom nebráni,
ALE!
matka toho dieťaťa musí myslieť aj na to že to dieťa musí byť nachované, mať vypraté veci, musí sa s ním učiť do školy..no a može isť niekam bez problemov von žurovať celu noc..??? asi nie
no a rýchlo rastie potrebuje aj nove veci,
do školy pomocky,... ranajky, desiata, obed, večera..
ako by si ty fungoval zo 400€ mesačne..? ved iba kolko stojí navariť obed ,-ingrediencie,
no proste "každa minca ma dve strany"
rem
isto si mal dobrého advokáta, že toľko priznali výživného ? fuuu dosť. ale isto máš aj vysoké príjmy, tak potom aj preto....
rada- pýtaj si dieťa do striedavej starostlivosti, potom nebudeš platiť nič, a budeš viacej času s vlastným dieťaťom.., budeš mať možnosť financovať vlastné dieťa podľa vlastného uváženia, verím rozumného
Ram. Ja mozno teraz vyzniem blbo, ale je dost vela zien, ktore si najdu muza iba podla majetkov, prijmov a rychlo sa snazia otehotniet, len aby ho mohli zmykat z penazi cez dieta. Na 7r dieta 400e je na SK fakt dost. Co bude ak bude na 2.stupni ZS, SS, VS. Niektori dospeli jedinci na SK nemaju ani taky prijem 400e na celkove zivobytie najom ai. Netreba zabudat ze aj matka ma vyzivovaciu povinnost tiez primeranej miere vyske prispievat na dieta, takze to nie su len tvojich 400e ale plus este matka co ma prispievat. Takze suma sa tym padom tiez navysuje.
Cize.
Najdi si fakt OK pravnika. Na nom nesetri. Vrati sa ti to (tu nejde o to nedat decku. No ty mu mozes predsa zalozit daky sporiaci ucet napr.na VS vzdelavanie ai. Prip.mu kupovat sam co uznas za vhodne, ci kruzky zaujmy mu platit). Ten turisticky kruzok za 80e mesacne je blbost. On to nevyhnutne k zivotu nepotrebuje. Ai. Prave v takychto veciach ti pomoze ten pravnik vyvratit na sude tie chore poziadavky ex, kt.su umelo vytvorene navysene pre ucel zvysenia vyz.povinnosti.
Dufam, ze ti netreba davat rady, co sa priznani svojich prijmov, danovych priznani ai tyka. Urcite mas dobru uctovnicku daniara takze sa porad. Tu sa daju robit hotove zazraky. Obzvlast v tejto ciernej diere zvanej SK)
No a mozno by nebolo zle investovat do sukromneho detektiva. Ty musis mat argumenty fakty ai na svojej strane ak chces uspiet na sude.
Zatial oddialuj sud.konania (odrocenia) kym nebudes OK pripraveny na sud. Nepodcen to. Odvolavacky sa horsie riesia
ram a to si mame vycucat z prsta? pre ciganca z osady je 200 vela a pre kolarovo decko je liter malo
Ak by som chcel klamať dokážem si príjem skresať na nulu. Týmto smerom som nechcel zatiaľ ísť (nechcem trestať vlastného syna za to, že má tak vypočítavú matku)
Pýtal som sa, že koľko je podľa Vás adekvátna suma na 7ročné dieťa.
Striedavá starostlivosť nie je možná pre môj profesný život. Ex na súde predložila mesačný príjem 820 Eur v čistom.
a ty svojho právnika nemáš??? nepíšeš aký máš príjem,...
ale asi nie "iba" 400€ mesačne...
môžeš požiadať o striedavu starostlivost nie...? a mozes sa starat...
nemozeme sa k tomu vyjadrit lebo netusime v akych pomeroch zijete... ale na SK sa mi zda 400 trosku vela ...