Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

400 EURvýživné

Príspevok v téme: 400 EURvýživné
Ram

Exmanželka ma žmýka z peňazí. Syn začal tento rok chodiť do školy a ex dala žiadosť na súd o zvýšenie výživného.Sudkyňa jej vyhovela v plnej miere. Doteraz som platil 200 EUR. Koľko je podľa Vás primeraná suma na prváčika? Ex doniesla kadejaké trápne potvrdenia z krúžkov najviac ma dorazilo turistický krúžok 80EUR/mesačne.Na syna budem vždy platiť, ale odmietam financovať život exmanželke. Ďalší argument bol napr. vozenie syna do školy, ktorá je od bydliska ex vzdialená asi kilometer. Syna mám v starostlivosti len dva víkendy v mesiaci. 400EUR na 7ročné dieťa mi príde ako vydieranie. Nemám problém s investovaním do syna ale ex život financovať nebudem.

rana

Adr1a,
ty kde zijes prosim ta , ved mi ako rodicia davame 100€ len dcere cisto za internat na skole , plus ma bezlepkovu dietu , vies ake su drahe jej potraviny
Rada by som teba videla ako vyzijete dvaja s detmi so 400€
Kolko ty mas deti , ked vies kolko take diwta potrebuje?

a_dr1a

rana. Tak mu to tu ekon.vycisli. Autor prispevku bude isto len rad. A je vyzivne a Vyzivne. Dava tebe muz 400e na kazde dieta? Mozno z tej sumy co chce ona na 7r dieta, vy ako rodina zijete vsetci styria.., ked vyplatite najom inkaso ai

rana

Adrta,
vies co je to chovat v dnesnej dobe dieta , mas deti ?
Ja mam dve , aj muza , obidvaja poctivo pracujeme a poviem ti ze si nevyskakujeme aj deti ucime skromnosti .
Vies co to je pre zenu v dnesnej priemerne zarabajucej zene na slovensku , chovat dieta - velmi tazke

a_dr1a

ranaaa. Nesuhlasim s tebou. Mnohe zeny dokazu aj bez vyzivneho a same vychovat dieta. No niektore to maju doslova ako zlatu banu ci zarobkovu cinnost, prip.ako akt pomsty zakernost hnev ai na ex. Ano, je to aj hlupost dotycnych muzov, ze mnohym takym zenam skocili na lep. Tak dali sa zblbnut krasou ai a vtedy mali rozum nizsie nez v hlave. A pozri co je vokol nas. Zeny a muzi? Ne) Dnes je to skor "odpad a stoka"

ranaaa

Ran ,
tak si zober svoje dieta do uplnej starostlivosti ked ti je luto dat peniaz pre svoje jedine dieta .
Zober si ho a chovaj ho cely rok v kuse a staraj sa o neho 24 hodin denne , potom uvidis co je to sustavne sa starat o dieta.
Ty si ani neuvedomujes co tvoja zena oibetuje cele dni a zivot dietatu , zatial co ty mas volnost a este aj posratych par eur pre syna sa ti zda moc .
Ja by som otcom stanovila taxu podla veku ako maju prispievat na dieta , nie podla platu a musel by cele vikendy makat aby zarobil pre svoje dieta co mu patri , ak nie natvrdo do basy a tam makat aplatit.
Chudera zena musi dieta zivit aj ked nema sama na suchy chleba.
Chlap si urobi decko a dovidenia , starajj sa kto chces

0vecka

Ram vyzit sa da aj z eura na den... akurat ze ak mas ty vysoky plat tak podla prava musis aj viac prispievat na syna... nechapem co tu riesis... ak si vies dat prijmy na 0 tak to sprav a mozes byvalej preplacat ucty iba za dopredu povolene veci... problem je v tom ze ty sa o to dieta starat nechces ale sa ti zda ze to tvoja byvala robi moc draho, ak je to take drahe tak ho vychovavaj sam.

Ram

a_dr1a Stalo sa naletel som, nechcem riešiť minulosť.
To, že matka má rovnako vyživovaciu povinnosť som sudkyni viackrát pripomínal. To, že krúžok za 80e je somarina viem ja, ex, sudkyňa a ide o umelé navyšovanie výdavkov. Spolu s vyživovacou povinnosťou matky dajme tomu len 150e mesačne by dieťa spotrebovalo 550e. Viem, že niektorí ludia iba tolko zarobia a živa z toho celé rodiny a nie jedno dieťa.
Ak mi syn povie, že chce niečo kúpiť tak mu to kúpim čiže moja akože starosť neskončí zaslaním peňazí. Je mi to trápne sem písať ale pre ozrejmenie situácie, syn príde na víkend a v tom ako sa hráme vyrecituje zoznam vecí, ktoré potrebuje. Naučený zoznam ako na recitačnej súťaži. Je mu to vtĺkané dva týždne do hlavy. Potom keď ho vidím a spýtam sa kde má tú mikinu čo tak chcel povie, že sme vybrali zlú velkosť.Nikdy neprišiel ku mne v tom čo som mu kúpil a pritom predavačky vždy poradia a odsúhlasia, že mu to sedí. Radšej s ním chodím po výletoch aby mal zážitky.Oblečenia a hračiek má toľko, že to už nemá zmysel kupovať.
Práve preto chcem zaraziť toto vyciciavanie lebo s jedlom rastie chuť a príde stredná, vysoká.
Najviac ma mrzí, že prichádza do veku keď si to začína uvedomovať lebo už sa ma pýtal či mám druhú tetu keď som neni s maminkou. Nedokážem mu povedať, že žiadnu tetu dlho nebudem chcieť lebo jeho maminka mi ženy dosť sprotivila a vždy to nejak zahovorím.

0vecka

nema zmysel sa tu hadat...

priklad 1. zakladatel byte v prenajatom byte ma 1000 v cistom a 400 je jednoducho vela lebo musi aj nieco jest nejako chodit do prace a nejako aj zit..

priklad 2. zakladatel je it alebo manazment ma 2000 v cistom a byva v byte ktory zdedil po rodicoch na byvanie dava tak 300 mesacne na stravu 500 auto 500 a za 500 si chce platit kurvy teraz mu to ale nevychadza...

bez toho aby sme vedeli ako zakladatel zije nemozeme robit ziadne sudy.. treba si uvedomit ze tych 400 v konecnom dosledku nieje vela a tiez matka nemoze robit karieru ked sa sama stara o dieta na druhej strane zakladatel nema ziadne povinnosti a o jeho dieta sa stara niekto iny sam dieta nechce ... ak by nedajboze matka zomrela tak by este rad cvakal tych 400 aby sa o to decko nemusel starat