Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

400 EURvýživné

Príspevok v téme: 400 EURvýživné
Ram

Exmanželka ma žmýka z peňazí. Syn začal tento rok chodiť do školy a ex dala žiadosť na súd o zvýšenie výživného.Sudkyňa jej vyhovela v plnej miere. Doteraz som platil 200 EUR. Koľko je podľa Vás primeraná suma na prváčika? Ex doniesla kadejaké trápne potvrdenia z krúžkov najviac ma dorazilo turistický krúžok 80EUR/mesačne.Na syna budem vždy platiť, ale odmietam financovať život exmanželke. Ďalší argument bol napr. vozenie syna do školy, ktorá je od bydliska ex vzdialená asi kilometer. Syna mám v starostlivosti len dva víkendy v mesiaci. 400EUR na 7ročné dieťa mi príde ako vydieranie. Nemám problém s investovaním do syna ale ex život financovať nebudem.

akotochodi

Zaujimalo by ma, ako - ze sa hovori, ze sa posudzuje zivotny standard a nie prijem... co je na tom pravdy.

Co je to vlastne zivotny standard ? Ked niekto nepracuje a je rentier ?
Alebo ak je rentier, ci pracuje a zraba vela ?

A co ked zaraba vela, ale zije asketicky - co je potom zivotnym standardom ?

0vecka

hlavonova inak mas vhodny nick.... ekonomicke otroctvo suvisi najme s moznostou ked sa zena odstahuje... ak by mala dosat 60 EUR tak zomrie od hladu aj s deckom ... ty tu kecas ze 400 je palka ja ti vravim ze je to palka pre ludi mozno s tvojim standartom to ze je to pre teba vela neznamena ze je to pre niekoho ineho suma nad ktorou by sa pozastavoval. inak ja pisat viem akurat mam automaticku kontrolu pravopisu a ta mi meni slova..

akotochodi

Dnes je zaujimave pozorovat fenomen zien, ktore chcu dieta a nechcu muza. Povacsine sa jedna o klasicke pripady neschopnej zeny, ktora ma sama problem nieco urobit, dokazat, ci zarobit. Pre vsetky svoje ambicie, si najde muza, ktory dobre zaraba a urobi si s nim dieta. Potom uz muza nepotrebuje, ale potrebuje jeho peniaze. Je jedno, ake su naklady na dieta - taka zena potrebuje dieta, ako stit pre seba, rukojemnika. Pomocou neho, muza vydiera. Muzovi casto nerobi problem platit realne sumy na dieta, ci aj pomimo. Ale vidi, ze toto prizivnictvo neni o peniazoch pre dieta a zabezpeceni jeho buducnosti, ale o zabezpeceni si pasivneho prijmu.

Muz je v ociach dietata casto ociernovany a dieta si k nemu vytvara negativny vztah. Matka je casto flegmaticka, alebo sa nestara poriadne o vyvoj dietata a zaujimaju ju len peniaze, ktore by si mohla uzivat pre svoje potreby, aby sama nemusela si moc maknut...

Chlap vidi, ze peniaze nie su pre dieta, ale pre zenu a tak je jasne, ze ma problem, jej ich len tak poskytovat. Na druhu stranu, cele toto oddaluje otca a dieta, medzi ktorymi vznika bariera a dieta nema k otcovi cit. Podporuje tak akoby cudzieho cloveka. Zatial co matka, je "ta dobra", lebo ma dlhodoby vplyv na dieta a moze mu nonstop vymyvat mozog, tak otec je "ten zly". V dospelosti bude mat dieta vztah len k matke a bude nenavidiet otca. Postara sa tak maximalne o svoju matku a na otca zanevrie.

Odlucenim a odcudzenim vznika otcovi ujma, ze aj ked moze akokolvek podporovat svojho potomka, ma ma neho minimalny vplyv. Bez vplyvu otca, je z dietata a otca uplne cudzia dvojica, pretoze dlhodoby vplyv jednej strany sa tazko moze korigovat v kratkom useku, ktory ma druhy rodic k dispozicii.

Naviac dnesne zeny, casto nevedia zarobit peniaze s ktorymi by vedeli realne zit a uzivit rodinu, ale v minani penazi problem nemaju. Chlap by casto nemal problem dat vlastnemu dietatu aj vacsie sumy, ak vidi, ze to ide pre dieta a nie pre podporu lenivosti jeho matky.

hlavonova

ovecka ja som spominala zivotny standard? ja teba taham do svojho zivotneho standardu? chlapce ty to slovo nevies ani len korektne napisat tak neviem o com melies.
Uviedla som to ako priklad, ze sudca urci matke platit vysku vyzivneho pod hranicu zakonom stanoveneho minima a to je chore. Tabulky by taketo subjektivne zvyhodnovanie zien odstranili.
Ten tvoj priklad ekonomickeho otroctva plati pri vztahu, ktory je funkcny, ale tu sa riesi vyziva dietata pri rozpadnutom vztahu. Melies dve na tri a uplne si mimo.

grckagrc

Tiez mi je na grcku, ked toto citam. Zasrani drzgrosi, ktori setria na vlastnych deckach a kydaju na matky svojich deti. Nech je ta zena akakolvek, porodila ti decko a stara sa o neho, kym si ty mozes robit co chces a ist kam chces.

Ty zrejme do obchodov velmi nechodis. Co si uz ona za to kupi? Si uvedom, ze zeny zarabaju menej. To, co zarobi da na najom a stravu, na decko jej neostane a to potrebuje do skoly, oblecenie, kruzky.
A ty myslis sebecky na seba, ze ken tebe asi ostalo, co najviac. Radsej to budes minat na stetky a chlast, ako na vlastne decko. Fuj.

Ja by som dal svojmu decku posledne, aj keby som nemal, co zrat.

staryotec

hlavonova - buď rada, že to dieťa dostal do opatery, v drvivej väčšine prípadov sudkyňa priklepne dieťa žene a pritom pre muža je to tiež jeho milované dieťa.

0vecka

hlavonova nechapem preco tahas aj ostatnych do svojho zivotneho standartu??? su ludia ktori proste minaju viac lebo viac zarabaju .. ak sa dvaja daju dokopy a manzelka ide na matersku tak je logicke ze manzel jej musi prispievat.. ak by bolo vyzivne 60 EUR tak manzelka by sa stala ekonomickou otrokynou manzela a preto je dobre ze je to tak ako to je. ale tabulky by neboli zle... v nemecku je to tak su tabulky ktore urcuju vyzivne podla vysky platu

hlavonova

Suma zivotneho minima pre zaopatrene neplnolete dieta je 90EUR. Sudcovia stanovuju vyzivne od buka do buka a pritom keby sa stanovili jasne tabulky tak by bol pokoj a bolo by to spravodlive. Lenze takto vzdy bude niekto tahat za kratsi koniec a vacsinou to byva chlap.

hlavonova

zub to nie je o kydani na ex s mojim muzom vychovavame dve vlastne deti + jeho z predchadzajuceho vztahu, byvala zena mu dava na dieta 60EUR!!! tieto recicky o tom ako dobre vychadzat s ex partnermi vedu len ludia, ktori to v zivote nezazili a nemusia riesit. Byvala este chcela znizit aj z tych smiesnych 60EUR lebo sa jej narodilo druhe dieta. Takze 400 vyzivne je sakramentska palka ked bezne vyzivne je tak 100-150EUR. Zeny to zneuzivaju a chlap vzdy taha za kratsi koniec vidim to sama na vlastne oci a tvrdim to ako zena.