Exmanželka ma žmýka z peňazí. Syn začal tento rok chodiť do školy a ex dala žiadosť na súd o zvýšenie výživného.Sudkyňa jej vyhovela v plnej miere. Doteraz som platil 200 EUR. Koľko je podľa Vás primeraná suma na prváčika? Ex doniesla kadejaké trápne potvrdenia z krúžkov najviac ma dorazilo turistický krúžok 80EUR/mesačne.Na syna budem vždy platiť, ale odmietam financovať život exmanželke. Ďalší argument bol napr. vozenie syna do školy, ktorá je od bydliska ex vzdialená asi kilometer. Syna mám v starostlivosti len dva víkendy v mesiaci. 400EUR na 7ročné dieťa mi príde ako vydieranie. Nemám problém s investovaním do syna ale ex život financovať nebudem.
400 EURvýživné
Zub, si slušný mladý muž, s ideálmi a malými životnými skúsenosťami. Nepochopil si, o čom som písala. Tu sa o žiadnu nenávisť nejedná, tu sa jedná o PIJAVICU, príživníka! Ono to tak v živote nefunguje ako píšeš Ty, nepohybujeme sa v rovnakej sfére. Až Ti pribudne pár vrások na čele, pochopíš. Zatiaľ si užívaj sladkú nevedomosť. :)
nenavist este nikdy nikomu nepomohla. odpor voci novemu partnerovi ex nepomaha ani dietatu. ale kazdy mame iny nazor, holt jsme lidi ruzni, ako hovoria cesi.
Zub, tak to teda nie! Ja som žena, ale ak by som bola v situácií, že výživné platím ako povinná a živím tým exmanželovu milenku, to by si videl tú rošádu! NIČ TAKÉ BY SA NEKONALO!!! Výživné patrí len dieťaťu a neslúži na zvyšovanie životnej úrovne expartnera a jeho zábavky! Postupovala by som tak, ako to popísala Adr1a, kt. sa vyzná, aj keď nemá deti!!!
presne ako pisu vino a ovecka. chlap nenapisal kolko vlastne on zaraba, okrem toho vyska vyzivneho je relativna zalezitost. v case nudze clovek dokaze zit aj z minima, o ktorom by ak mu je dobre ani nesnival. ale ak zarabam dost na to, aby som mohol dopriat svojmu decku rovnaky standard ako sebe, tak nemam co spekulovat ci ma ex vyuziva alebo nie. ak bude mat ex dost penazi, bude v pohode a to sa odzrkadli aj na mojom decku. takze - nesetri na ex, neuvazuj ci si peniaze ulieva pre seba (z tych 400 by velmi skakat nemohla) ale pomysli si, ze pre tvojho syna sa vzdy vyplati, ked budes frajer. k tomu este dodavam, ze pri sume 400 eur este ziadny frajer aj tak nebudes.
Ovecka, ja vidím problém v tom, že spravil kardinálnu chybu vtedy, keď sa nenechal zastupovať advokátom na pojednávaní o zvýšenie výživného. Ak nezmeškal lehotu na odvolanie, výsledok môže ešte zvrátiť. Ale potrebuje ostrieľaného advokáta. To zníženie príjmu na 0 mu neodporúčam, mohol by sa dostať do hľadáčika orgánov činných v trestnom konaní. Ak by aj reálne nič nezarobil, nepomôže mu to. Cvakať by musel. Pri rozhodovaní sa totiž berie do úvahy VŽDY príjem za posledných 12 mesiacov! To znamená, že o zníženie výživného môže požiadať aj zajtra ako píšeš, ale REÁLNU šancu na ÚSPECH má až po uplynutí 12 mesiacov!!! Veď na začiatku ste mu dávali rady hodné odborníka. To bol hluchý, slepý alebo nerozumie po slovensky? Pozdravuje Ťa Kýčera. ;)
vino nieje neskoro ak je Pravda ze si moze dat oficialny prijem na 0 tak hockedy moze poziadat o znizenie vyzivneho z dovodu ze sa jeho zivotna situacia zmenila
Ram, ani sa nečudujem, že Ti sudkyňa priklepla 400 eur výživné. Máš tu na začiatku hodnotné rady grátis, za kt. by si cvakal právnikovi a Ty stále zisťuješ, koľko stojí dieťa vo veku Tvojho syna. Ty si typický príklad chlapa, kt. žena môže ošklbať!
Aby sme si boli načistom - sudkyňa NEMOŽE len tak (ako si tu myslíte niektorí) z roztopaše a sympatií odklepnúť ľubovoľnú výšku výživného. Žiadne tabuľky na to neexistujú, suma sa odvíja od čistého príjmu povinného! Teda Teba! Nie Tvojej ex!!! Výška závisí nielen od veku dieťaťa,... aj keď je to podstatné.
Či je to málo, či veľa? Nakoľko si nezverejnil relevantné informácie, nik z nás Ti neodpovie. Môže to byť málo, aj veľa. Poznám takých, čo cvakajú aj 1 000! A poznám také, kt. z výživného živia svojich nezamestnaných milencov!
Doplatil si na to, že si chcel šetriť, nenajal si si advokáta a teraz sa sťažuješ. Za chyby sa platí!
akotochodi na to je sud ale ams pravdu teoreticky moze niekto zarabat 8000 mesacne a minut len liter takze zije relativne akseticky aj ked ma velky prijem
hlavonova ty si na hlavu? stale nam chyba udaj o tom kolko zakladatel zaraba a v akych podmienkach zije ako som uz pisal ak ma 2000 v cistom co vobec nieje neobvykle a ma zdedeny byt po rodicoch tak je to praveze malo... to ze v tvojom socialnom prostredi je to vela je sice smutne ale absolutne irelevantne co sa posudzovania vysky vyzivneho v tomto pripade tyka...
ovecka stale melies o koze a je to o voze
tvoj standarT chybu si nepriznas, vyhovoris sa na korekciu pisania, ale pisat vies....
tvoje otroctvo 60eur, toto plati ex mojho manzela na svoje dieta o ktore sa inak nestara
Tu sa riesi vyska vyzivneho 400eur v Slovenskych pomeroch, kde to nie je obvykla vyska vyzivneho
Ty budes stale mliet to svoje, chybu si nepriznas, ty budes zas ten naj naj naj s naj egom nad, ktoreho niet. A invektiva na nick, no to je ukazka tvojej osobnosti v plnej nahote aky si primitiv.