Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

400 EURvýživné

Príspevok v téme: 400 EURvýživné
Ram

Exmanželka ma žmýka z peňazí. Syn začal tento rok chodiť do školy a ex dala žiadosť na súd o zvýšenie výživného.Sudkyňa jej vyhovela v plnej miere. Doteraz som platil 200 EUR. Koľko je podľa Vás primeraná suma na prváčika? Ex doniesla kadejaké trápne potvrdenia z krúžkov najviac ma dorazilo turistický krúžok 80EUR/mesačne.Na syna budem vždy platiť, ale odmietam financovať život exmanželke. Ďalší argument bol napr. vozenie syna do školy, ktorá je od bydliska ex vzdialená asi kilometer. Syna mám v starostlivosti len dva víkendy v mesiaci. 400EUR na 7ročné dieťa mi príde ako vydieranie. Nemám problém s investovaním do syna ale ex život financovať nebudem.

zita 05

Ďakujem, rana.
Prajem Tvojim detičkám veľa zdrvia a Vášmu manželskému vzťahu lásku a porozumenie až do Vašich posledných pozemských chvíľ.

rana

No coment , presne to som si aj myslela , lebo ako matka by nemohla takto reagovat , tazko pochopi clovek ked nieco podobne nepreziva

no comment

adria nemá žiadne deti, ani partnera, ale napriek tomu sa stále zapája do tém, kde sa riešia vzťahové/partnerské problémy a deti. Najlepšie je na ňu nereagovať, nevšímať si jej príspevky, ktoré sú väčšinou úplne mimo.

hehe1

to, co si napisal sem, ze mu kupujes veci, ze ho vodis po vyletoch by som tej sprostej sudkyni obuchal o hlavu, lebo to je fakt vela a ako vravis, s jedlom rastie chut... tak 150-200 eur je podla mna primerana suma na slovensku... normalne by som sudkyni povedal, ze prispejes, co treba, ale nemienis financovat ex....

zita 05

Ram, tú ženu si mal asi kedysi rád a vážil si si ju. Kdesi sa stala chyba. Žiaľ, stáva sa. Vy ste dospelí, skladáte si svoje životy ďalej, ale najhoršie je na tom ten, na kom vám obom záleží najviac /alebo by aspoň malo/, váš syn. Pokúste sa myslieť predovšetkým na neho.
Ty syna do vlastnej starostlivosti nechceš. Uvedomuješ si, že by to bolo pre teba obmedzujúce, ale obmedzujúce je to aj pre tvoju ex. A ona sa aj napriek tomu stará, neodkladá dieťa, ani ti ho nevnucuje. Ver mi, je oveľa ľahšie zaplatiť ako sa starať. Skús sa na to pozrieť skôr tak, či má TVOJE dieťa dobrú mamu, či ho vychováva tak, aby bol z neho dobrý človek. Ak áno, podpor ich ako len vládzeš, veď za tie peniaze by si určite dobrú pestúnku nezaplatil. A vždy by to bola iba pestúnka...

a_dr1a

Ja normalne diskutujem. Oslovila si ty prva mna. Takze som ti vzdy iba odpovedala, reagovala (no uz nebudem). Utocis tu jedine ak ty, vid "vyhrazky" typu, ze sa mi vsetko vrati) Sorry. Ja za pocet vasich deti, vasu zlu ekon.situaciu a za ich zly zdravotny stav - fakt nemozem. Tak si na mne nevybijaj preto svoju zlost a zatrpknutost. Vsetko dobre.

rana

Adra , mohla by som ta poprosit aby si prestala na mna utocit , ja mam dost inych problemov aj bez teba a raz sa ti v zivote vsetko vrati a mimochodom stale si nenapisala kolko deti ty chovas , ked si taka mudra ?!

Ram , je to dost , vies dcerka je zdravotne postihnuta , jej strava , lieky , internat , oblecenie , vsetko ....ku tomu este mame syna , ten ma tiez svoje potreby , poviem makam aj cez vikendy aby som im dala aj s muzom aspon to zakladne , ziadny luxus .
Staraj sa o svoje dieta ma svete nic ine clovek nema , dal by mu clovek vsetko ,

a_dr1a

rana. Ty nesplietaj jablka s hruskami. On tu riesi 7r decko a nie vysokoskolaka. To je nebe a dudy. Male dieta male starosti (ZS zadara ai) a velke dieta velke starosti (a vy platite "starej koze" intrak skolu ai). Ja som z ekon.ok zabezpecenej rodiny. Ale napriek tomu som si vsetko ohladne prvej VS financovala a hradila ja sama