Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

400 EURvýživné

Príspevok v téme: 400 EURvýživné
Ram

Exmanželka ma žmýka z peňazí. Syn začal tento rok chodiť do školy a ex dala žiadosť na súd o zvýšenie výživného.Sudkyňa jej vyhovela v plnej miere. Doteraz som platil 200 EUR. Koľko je podľa Vás primeraná suma na prváčika? Ex doniesla kadejaké trápne potvrdenia z krúžkov najviac ma dorazilo turistický krúžok 80EUR/mesačne.Na syna budem vždy platiť, ale odmietam financovať život exmanželke. Ďalší argument bol napr. vozenie syna do školy, ktorá je od bydliska ex vzdialená asi kilometer. Syna mám v starostlivosti len dva víkendy v mesiaci. 400EUR na 7ročné dieťa mi príde ako vydieranie. Nemám problém s investovaním do syna ale ex život financovať nebudem.

zub

no ak on zaraba ale dve tisicky, tak vobec neplati tak vela, ved o decko sa stara ona. kedy ta zenska oddychuje? asi nikdy.
okrem toho mi je dost na bliti z rodicov - je jedno ci z muzov alebo zien, ktori daju decko po rozvode druhemu partnerovi a sami si vyvaluju gule, pritom vsetky starosti su na tom druhom. a este im je luto platit, je to des. ak by som sa niekedy rozviedol tak nebudem kydat na moju ex, ved je to matka mojho decka. a hlavne nebudem cele noci rozmyslat nad tym ze ma odrbkava z penazi a ako jej ich nedat. dost ubohe teda.

hlavonova

820 zaraba jeho ex ked to spocitam s vyzivnym 400 tak ta zena nevie hospodarit lebo z 1220 sa da aj v Ba vyzit skromne ale da. Pokial je to mimo Ba tak na nom poriadne ryzuje lebo mu veci kupuje aj on.

OnaJeMrcha

Nemusí bývať v BA, žiť zo 400 mesačne je o ničom a on aj z toho mála platí synátorovi extra darčeky.
Ja som za celý život od rodičov nedostal ani fuka, žiadne vreckové, strava - chleba s bravčovou maťou a cibuľu s octom, veci po bratovi, alebo som ich nosil pár rokov. A to mi rodičia stále nepobehovali za zadkom ako dnes, vymýšľali program, zábavu, aktivity a hrajkali sa so mnou, krúžky - zadarmo, nik ma nikde nevozil, aj keď auto bolo. Náklady na mňa? Neviem, v dnešných cenách max 50-100 eur mesačne.

0vecka

Siemens asi tak to ale sedlakom nevysvetlis... si myslim ze otec ma nadstandartny plat kedze nechce prezradit ani priblizne... tu to asi tak kazdy berie ze zabara sa max 500 EUR na ruku a tam by tych 400 bolo vela ale takto sa mi to a tak nezda..

akoze mi pocitame na jedno dieta 400 EUR ale neratame napr s tym ze nam to zaberie jednu izbu a museli sme kvoli dietatu kupit nove auto a tiez ignorujeme pritom ze sa o to dieta treba starat, najme prve roky si nemoze clovek ani na 10min spravit vlastny program... a tieto veci vsetci beru ako samozrejmost

staryotec

Nedaj sa, už 200 je veľmi veľa a ešte mu dobrovolne kupuješ extra veci, zo 400 vyžije celá rodina, sám zarábaš málo, 800 je nič, čo je to za život prežívať zo 400.

polmaratonec

Vyživovaciu povinnosť automaticky nestráca ten rodič, ktorému sa zveria deti. Ten musí tiež prispievať v primeranej miere. Jeho príspevok nie je len vo forme dennodennej starostlivosti, ale aj finančne. Nedá sa to brať tak ako tu písali niektoré ženy, že sa mu venujú nemajú čas na nič iné slobodu a podobne a finančne to bude hradiť len protistrana.
Toto je typický príklad z modrého koníka kde si mamičky radia ako vytrieskať na výživnom mailand. Presne tam rozoberajú krúžky také potvrdenia a ako vidno sudkyne im to žerú aj s navijákom.

DR222

Odvolať sa - lepšieho advokáta a lepšie sa pripraviť na argumenty pre ktoré manželka žiada zvýšenie (napr.pri tom turistickom krúžku si preveriť či ho navštevujú deti v takom malom veku a či platia tých 80eur aj v zimných mesiacoch). Vaša výhoda je v tom, že poznáte argumenty ktoré manželka použila na zvýšenie....Na odvolanie sa treba aj lepšie pripraviť, ak prispievate na dieťa aj mimo výživného - nestačí len tvrdenie,treba dôkazy (bločky, čestné prehlásenia napr.od predavačky u ktorej kupujete oblečenie....Treba lepšieho advokáta a odvolať sa, inak je veľký predpoklad že o pár rokov bude manželka žiadať zvýšenie opäť.....Pre prváka 400 eur platiť je veľa, to by bolo adekvátne možno pre stredoškoláka alebo už vysokoškoláka....Rovnako ak je váš príjem len tých 820 eur, treba preukázať že 420 eur vám nestačí na pokrytie vašich výdavkov. Sudkyňa musela byť buď zaujatá alebo musela mať vážny dôvod ak prisúdila na dieťa výživné cca v rovnakej výške ako ostalo vám na život.....Gro na súdne pojednávanie je dobrý právnik a dôkazy (nie tvrdenia)....