Chcem sa spýtať na budovanie vzťahu k dieťaťu partnerky z predchádzajúceho vzťahu.
Po dlhotrvajúcom rozvode sa priateľka konečne rozviedla, súd jej prisúdil syna do starostlivosti. Chceme už konečne fungovať pod jednou strechou a mať aj spoločné dieťa. Chalan má 13r a ten rozvod ho totálne zdevastoval.Nechceli sme bývať spolu kôli neukončenému rozvodu, priateľkyn ex je doslova psychopat čo nezniesol, že ho žena najskôr vykopla na ulicu a potom aj podala žiadosť na rozvod.Robil celé dva roky, kým sa ťahal súd prieky, všetko sťažoval, komplikoval, syna len zneužíval v boji, úprimný otcovský záujem z jeho strany bol nulový. Chalan sa totálne uzavrel do seba, komunikácia s ním je ťažká, školu totálne fláka, nejaví o nič záujem prichádza do puberty. Sám sa rozhodol, že chce žiť s mamou (lepšie materiálne zázemie, starostlivosť, záujem) lenže bol som svedkom ako priateľke vykričal, že mal ísť bývať radšej ku otcovi, lebo ho zjazdila, že si nepovysával izbu. Proste chalan sa dostáva do obdobia keď nebude rešpektovať nič a nikoho. Ja sa mu snažím byť ako kamarát, chodievame na výlety, ukazujem mu taký bežný chlapský vzor, keď jeho bilogický tatko je taký aký je. Tým, že budú bývať u mňa chcem nastoliť jasné pravidlá, mám obavu ako to bude prijímať, keď sa kedykoľvek vybúri a zahlási, že mal ísť ku tatkovi, lebo tam nemusí nič len hniť na posteli.Mám ho rád, ale nikdy nebudem jeho pravý otec , mám obavu, že keď bude mať 15tak ma vyfakuje a pošle veľmi rýchlo do čerta a to sa môžem snažiť byť mu kamarát a akokoľvek venovať. Priateľka mi občas povie, že som prehnane tvrdý, lebo nie je môj, ale ja len chcem dodržiavanie pravidiel, kľudne nech sa pohybuje v mantineloch sú dosť široké, ale musí byť aj postih ak sa prekročia.
Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu
milkshaker ty vidíš len to čo chceš ty tvoje pravidlá tvoj dom tvoje nové decko ty ty ty... pri tejto chceš všetko rýchlo dohnať aj to čo si nemal. Jej syn potrebuje čas nie že sa naneho vyseriete aj vy koli tomu že ty chceš chytro decko. Proste myslíte len na seba a to sa toho chalana velmi dotkne. Ma otca somara a ešte vy dvaja akurat teraz budete venovať celu svoju pozornosť novému decku.
ovecka, nizsie pisal ze len teraz niekedy ich ide stahovat ku sebe do bytu, ze by chcel, aby na vianoce uz boli tam spolu
inak nejako som nepostrehol ze ci uz spolu byvaju... lebo fakt je ze robit decko este predtym ako spolubyvaju je tiez dost nerozumne
kazdopadne, maju pravo urobit si co chcu a asi to aj urobia, ja len skratka suhlasim s messje a s tym, ze jedno dieta uz na svete je a o neho teraz treba dbat, kedze to z opisu autora nenesie uplne lahko.
adria, ale ved oni spolu este ani len nebyvaju. rozvod bol pred 2 mesiacmi a chlapec sa s tym musi vyrovnat a aj s tym ze sa teraz bude niekde stahovat. ja nehovorim z pohladu ich vztahu, ved oni sa mohli najst a urcite a lubia, ja to nespochybnujem, ale z pohladu toho, aby to pre chlapca bolo najlahsie, ved nech sa aspon zabyva po prestahovani, nech na neho nepadne vsetko naraz.
Inak krasne sa to aj v tejto diskusii teme odkryva kto je cim (hl.minulostou) poznaceny, z akych rodin pochadzaju, ci ako sami vo vlastnych vztahoch stroskotali zlyhali. Najjednoduchsie riesenia su neraz tie najlepsie. Ludia si zbytocne komplikuju vlastne zivoty. A ked dotycny nasiel co hladal a aj ona, nemaju nad cim meditovat vahat. Dnes najst nieco hodnotne pre realny krasny spokojny zivot je vzacnost. Lebo vacsina ludi je aj tak "odpad a stoka")) Davam to vzdy napoky do uvodzoviek zamerne. Lebo mudri ludia pochopia a pre hlupaka kazdy hlupy)
Dievcence. A kolko je to "cakat/pockat"?? Mesiac dva tri pat desat ci roky? A potom uz ani ziadne dieta nemusi viac byt....
Ja by to nechala na prirodu. Ak sa zadari tak to tak malo byt
messje, ja dieta tiez nemam, ale rodicia sa mi rozviedli v podobnom veku a viem, ze som v to v tej dobe sama vnimala ako absolutny koniec sveta a najvacsiu tragediu, ktora sa mi mohla stat. teraz som dospela a vsetko je v poriadku, ale to zrejme aj preto, ze sa mi venovali a dali mi najavo, ze na mojich pocitoch zalezi.
Zas to vyznie sebecky, ale nemám s tým problém, konštruktívne nápady sa tu vyskytnú za tie som vďačný.
Po vš som mal 7ročný vzťah, všetko sme mali, cestovanie, zážitky, kariéru, pohodu, len sa nedá donekonečna čakať na to, že ten vzťah posunieme na vyšší level dieťaťom. Ja som už chcel dieťa, ona stále ešte kariéru a zas kariéru, nakoniec nás to rozdelilo. Všetky vzťahy, ktoré sa po istom čase ak dvaja fungujú spolu neposunú na vyšší level zaniknú. Pokiaľ viem tak je stále slobodná a už asi na ďalšom kariérnom fleku.Proste v tomto ma celý ten čas vodila za nos, lebo sama tvrdila že dieťa chce.
Potom prišlo obdobie slobody, to ma asi po roku prešlo a keď som sa rozhliadol čo je na trhu tak som ostal zhrozený. Všetko schopné zadané a ostávali len pipky z východu so sociálnou prácou, ktorých jediná kvázi devíza bol aký taký vzhľad, alebo zlatokopky. Nie ďakujem, neprosím si ženu bez fluida, príbehu a kvalít čo ma chytia za srdce.
Gynekologička nás upozornila, že počatie v takomto veku už nemusí byť jednoduché tak preto taká tieseň. Fajn opäť som sebec a mal som počkať ešte rok, dva.
Asi som mal v období slobody zbúchať prvú zlatokopku a potom sa celý život tváriť aký som v úvodzovkách šťastný a mám super vzťah.
Chcel som tu poradiť ako nastaviť vzťah s nevlastným synom v jednej domácnosti, niečo som si z rád zobral a som za to vďačný. Hľadáme teraz psychologičku, ktorá nám ukáže kedy je to ešte kvázi normálne správanie a kedy to už zneužíva, ďalšia rada čo som si zobral z diskusie,takže tie drísty ako nič nepríjmam sú mimo.
zase je ale naivne predpokladat ze ked teraz zacnu tak ze sa im to o mesiac podari... najme v 36 to vecsinou zopar mesiacov trva... navyse v 3 mesiaci to fakt vidno neni takze ak by teraz zacali aj tak skor ako za polroka to imho nebude na oznamenie... takze naco cakat?