Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu

Príspevok v téme: Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu
milkshaker

Chcem sa spýtať na budovanie vzťahu k dieťaťu partnerky z predchádzajúceho vzťahu.
Po dlhotrvajúcom rozvode sa priateľka konečne rozviedla, súd jej prisúdil syna do starostlivosti. Chceme už konečne fungovať pod jednou strechou a mať aj spoločné dieťa. Chalan má 13r a ten rozvod ho totálne zdevastoval.Nechceli sme bývať spolu kôli neukončenému rozvodu, priateľkyn ex je doslova psychopat čo nezniesol, že ho žena najskôr vykopla na ulicu a potom aj podala žiadosť na rozvod.Robil celé dva roky, kým sa ťahal súd prieky, všetko sťažoval, komplikoval, syna len zneužíval v boji, úprimný otcovský záujem z jeho strany bol nulový. Chalan sa totálne uzavrel do seba, komunikácia s ním je ťažká, školu totálne fláka, nejaví o nič záujem prichádza do puberty. Sám sa rozhodol, že chce žiť s mamou (lepšie materiálne zázemie, starostlivosť, záujem) lenže bol som svedkom ako priateľke vykričal, že mal ísť bývať radšej ku otcovi, lebo ho zjazdila, že si nepovysával izbu. Proste chalan sa dostáva do obdobia keď nebude rešpektovať nič a nikoho. Ja sa mu snažím byť ako kamarát, chodievame na výlety, ukazujem mu taký bežný chlapský vzor, keď jeho bilogický tatko je taký aký je. Tým, že budú bývať u mňa chcem nastoliť jasné pravidlá, mám obavu ako to bude prijímať, keď sa kedykoľvek vybúri a zahlási, že mal ísť ku tatkovi, lebo tam nemusí nič len hniť na posteli.Mám ho rád, ale nikdy nebudem jeho pravý otec , mám obavu, že keď bude mať 15tak ma vyfakuje a pošle veľmi rýchlo do čerta a to sa môžem snažiť byť mu kamarát a akokoľvek venovať. Priateľka mi občas povie, že som prehnane tvrdý, lebo nie je môj, ale ja len chcem dodržiavanie pravidiel, kľudne nech sa pohybuje v mantineloch sú dosť široké, ale musí byť aj postih ak sa prekročia.

Hracc

Do smrti budes pre neho chlap, ktory chodil s jeho mamou ked bola v manzelstve s jeho tatom. Takze sorry, ziadny vzor nebudes pre neho. V 13r si uz nazor spravil sam.

lolinka

A to chlap je psychopat za to, že sa mu nepáči že ho manželka vykopla na ulicu a podala žiadosť o rozvod? Ty by si skákal od radosti keby aj teba tá tvoja zrazu vykopla na ulicu a našla si niekoho iného? Doplatil na to nevinný chlapec, navyše je teraz v kritickom veku, všetko berie ešte citlivejšie. Už ste ho zdevastovali dosť tak čo chcete teraz naprávať.

0vecka

pubertak bude vzdy skusat... ja by som do takeho niecoho nikdy nesiel. podla mna je jedno co urobis bude na teba nasrany :) ...