Chcem sa spýtať na budovanie vzťahu k dieťaťu partnerky z predchádzajúceho vzťahu.
Po dlhotrvajúcom rozvode sa priateľka konečne rozviedla, súd jej prisúdil syna do starostlivosti. Chceme už konečne fungovať pod jednou strechou a mať aj spoločné dieťa. Chalan má 13r a ten rozvod ho totálne zdevastoval.Nechceli sme bývať spolu kôli neukončenému rozvodu, priateľkyn ex je doslova psychopat čo nezniesol, že ho žena najskôr vykopla na ulicu a potom aj podala žiadosť na rozvod.Robil celé dva roky, kým sa ťahal súd prieky, všetko sťažoval, komplikoval, syna len zneužíval v boji, úprimný otcovský záujem z jeho strany bol nulový. Chalan sa totálne uzavrel do seba, komunikácia s ním je ťažká, školu totálne fláka, nejaví o nič záujem prichádza do puberty. Sám sa rozhodol, že chce žiť s mamou (lepšie materiálne zázemie, starostlivosť, záujem) lenže bol som svedkom ako priateľke vykričal, že mal ísť bývať radšej ku otcovi, lebo ho zjazdila, že si nepovysával izbu. Proste chalan sa dostáva do obdobia keď nebude rešpektovať nič a nikoho. Ja sa mu snažím byť ako kamarát, chodievame na výlety, ukazujem mu taký bežný chlapský vzor, keď jeho bilogický tatko je taký aký je. Tým, že budú bývať u mňa chcem nastoliť jasné pravidlá, mám obavu ako to bude prijímať, keď sa kedykoľvek vybúri a zahlási, že mal ísť ku tatkovi, lebo tam nemusí nič len hniť na posteli.Mám ho rád, ale nikdy nebudem jeho pravý otec , mám obavu, že keď bude mať 15tak ma vyfakuje a pošle veľmi rýchlo do čerta a to sa môžem snažiť byť mu kamarát a akokoľvek venovať. Priateľka mi občas povie, že som prehnane tvrdý, lebo nie je môj, ale ja len chcem dodržiavanie pravidiel, kľudne nech sa pohybuje v mantineloch sú dosť široké, ale musí byť aj postih ak sa prekročia.
Dieťa partnerky z predchádzajúceho vzťahu
On má v prvom rade rešpektovať svoju mamu a svojho otca. Ak na neho niečo budete mať, tak to treba riešiť cez jeho mamu, povedať jej to, čo sa Vám nepáči a nestavať sa do pozície jeho otca. Vy nie ste jeho otec a ani sa ním nikdy nestanete. Robte vo voľnom čase niečo zmysluplné tak, aby ste ho do Vašich aktivít vtiahli. Nikdy neriešte jeho otca a ani na neho nikdy nenadávajte.
To, že ho rozvod veľmi zobral, bude pravdepodobne pravda, ale to by mu mali vysvetliť jeho rodičia, mali by sa s ním o tom otvorene porozprávať. Keď má 13 rokov, tak to pochopí.
Ty si od nej mladsi ze?
milkshaker ine je na decku pracovat a ine je ho mat.. odporucala by som vam vobec zvazit to decko co planujete ked ma priatelka chlapca ktory teraz velmi potrebuje podporu a nie ze ty si tu budes presadzovat sebecky stale svoje. Je kopa nezadanych mladsich bab co maju vek na deti neviem preco si musel vystartovat po rozvedenej co uz dieta ma a navyse v jej veku je to uz velmi rizikova zalezitost .
imho1
36 na dieta vobec nie je stará. Su aj co rodia v 40tke.A su co porodia dieta s postihnutim a maju 25.
36 je este vek v pohode
Ja sa pytam...a co svadba?Neberiete to od konca zase?Alebo sa vam to zda skoro tak kratko po rozvode sa zosobasit?To potom na dieťa skoro nie je?
No...ja to uz necham tak lebo sa to bude brat ako utok.Je to len moj nazor na vsetko.Kazdopadne...nech vam to dobre vsetko dopadne.
a vase chovanie je absolutne sebecke. chudak chlapec, s ktorymuz zacina lomcovat puberta co je same o sebe dost tazke, sa snazi vyrovnat sa s rozvodom rodicov, o chvilu sa ma stahovat domov k nejakemu cudziemu chlapovi a do toho vy uz chcete na vianoce cakat druhe dieta. jedno dieta uz doma mate a o to sa treba teraz postarat, ked zaziva tazke obdobie, a nie mu nalozit este viac.
milkshaker, kvoli comu si sem vlastne napisal? pretoze mam pocit, ze na vsetky rady si dal nejaky protiargument preco ich neprijmes a nebudes to tak robit
tvoja priatelka je na dieta uz stara preboha to co chce mat v 40tke 4 rocne dieta? ved bude babka medzi rodicmi... nech vam nesibe a mimo to v takomto veku uz su rozne geneticke poruchy...
No...nech vam to vyjde ale ja to vidim opacne...Potom su deti ake su...unikaju z domu, hlasia sa k drogam,alkoholu,cigaretam,robia zlobu.Led zacnu mat pocit ze nikam nepatria,zacnu robit zle aby si ich niekto vsimol.Zle sa na to pozeras.Pre toho chlapca sa nepocita cas odkedy ste spolu ale cas odkedy je on bez otca.Odkedy saama odstahovala.Ja len dufam ze to co si pisal o tom vyhodeni z bytu to dieta nevidelo.Vzdy to bude jeho otec.Na to aky bol ci je pride az neskor.Ale ako to roesite vy dvaja...hned po rozvode praca na dietati...Ako mi bola ta zena sympaticka zo zaciatku...uz mi nie je.Prepac.
Dámy som Vám vďačný za každý príspevok, fakty: od rozvodu sú dva mesiace, do konca roka ich chcem nasťahovať ku mne (Vianoce už chceme tráviť všetci spolu, najlepšie už štyria) na spoločnom bejby už intenzívne pracujeme.
Štyri roky ju poznám, dva roky sme riešili den čo deň útoky, ataky, vyhrážanie a iné. My nič neurýchľujeme, chceme už normálne šťastne žiť. Možete si to vyložiť surovo, ako len chcete, ale on nebude stred mojho vesmíru, môj vesmír je moja priateľka, budúce spoločné dieťa aj on.Každý tam bude mať svoje miesto. Nie je nič horšie ako postaviť niekoho na piedestál a len okolo neho obskakovať, potom sú deti aké sú. Vidím to na okolí.Všetci navzájom budeme na seba vplývať, zasahovať si do životov, ale nepostavím hocikoho na piedestál lebo tým ukrátim toho druhého. Nie je nič horšie ako rozmaznané dieťa, ktoré je stredom všetkého, takí ľudia sú častokrát v dospelosti úplne mimo, lebo zrazu neni mamičky, otecka kto by im za každú cenu dláždil cestičku tam prichádza krutý stret s realitou a skutočným svetom.
Aj ja si myslim ze ak sa to stane...nebudu cakat do 4teho mesiaca.Ale este asi nie su.Su to len plany.No...neviem.Nepaci sa mi to pokial to chcu urychlit.Aj ja som premyslala nad psychologom ale povedala som si ze budem s nim najprv komunikovat,byt pri nom,byt trpezliva a chapava.Odniest dieta k psychologovi je to to posledne.Pretoze dieta v tomto veku ma pocit... No...oni su na vine a este ma aj k cudziemu cvokarovi odnesu.Takto to vidia.Treba s nim komunikovat a komunikovat. Treba prist nato co ma rad a co ho bavi.Nieco sa uz len najde.A tam zacat.My sme si dali vikend s kamoskami a ich detmi na chate.Same bez chlapov.Vraj tam dokazal zabudnut na vsetko.Treba len prist na to co by mu pomohlo.Mozno bola chyba hned po rozvode byvat spolu.Bolo mu treba nechat trosku vasu pre neho sameho s mamou.Tam vidim problem ktory sa mi trosku nepaci.Vy dospeli ste to zobrali moc zhurta.